עזרה בעלי תשובה יקרים!!! המאמר הזה (והתגובות שיגיעו בהמשך) בשבילכם!!!

מצב
הנושא נעול.
לא קראתי הכל
ואני לא בעלת תשובה (משתדלת אבל לא תמיד מצליחה...)
מכירה המון משפחות בעלות תשובה
ואבק אני לכפות רגליהם

יש לי כמה תובנות על הנושא, ואני לא כותבת מנקדת ביקורת אלא נקודות לתשומת לב:
א. השיקול לנתק קשר עם ההורים החילונים או התנהגות בחוסר כבוד כלפיהם - יכולה לעלות ביוקר עם הילדים שמרגישים שמה שלהורים שלהם היה מותר לעשות בצעירותם גם להם יהיה מותר לעשות כשיגדלו (בהפוך ח"ו)

ב. השמעת דברי ביקורת על המגזר החרדי הוא הרסני, ולצערנו, לא שאין על מה לבקר, אבל זה משאיר בעמדת תצפית חיצונית ולא מאפשר לילדים להרגיש חלק אינטגרלי מהחברה. (נכון גם לחרדים מלידה)

ג. הנצחת המראה החיצוני השונה מכל מיני סיבות (ערכיות או היסטוריות) כמו ביגוד שלא מקובל, תספורת ואורך פיאות לבנים, כיסוי ראש שונה מהמקובל בסביבה וכו' היא בעייתי, מקטלגת, וגורמת להרבה צער בלי לשים לב

ד. ממליצה מאוד למצוא רב שייעץ אבל גם יעמוד מאחורי ההחלטות
מישהו מהקהילה שאתם נמצאים בה שיכול לכוון פרקטית איך לנהוג, ולא רק שראשו מגיע השמימה אבל לא מונח בקרקע המציאות.
בנוסף, למצוא משפחה אחת או יותר שיהיו כמו "קרובי משפחה" שלכם. להתארח, ללוות, להיות איתכם ולעזור לכם להכנס לעניינים, להמליץ איפה שצריך, לכוון אתכם בניואנסים שאתם לא מספיק שוחים בהם, ולעמוד מאחוריכם בכל מצב.

במקום שבעלי תשובה עומדים....
מעריצה בכל ליבי
והמון הצלחה!!

נערך לאחרונה ב:
לא קראתי הכל
ואבק אני לכפות רגליהם

א. השיקול לנתק קשר עם ההורים החילונים או התנהגות בחוסר כבוד כלפיהם - יכולה לעלות ביוקר עם הילדים שמרגישים שמה שלהורים שלהם היה מותר לעשות בצעירותם גם להם יהיה מותר לעשות כשיגדלו (בהפוך ח"ו)

ב. השמעת דברי ביקורת על המגזר החרדי הוא הרסני, ולצערנו, לא שאין על מה לבקר, אבל זה משאיר בעמדת תצפית חיצונית ולא מאפשר לילדים להרגיש חלק אינטגרלי מהחברה. (נכון גם לחרדים מלידה)

ג. הנצחת המראה החיצוני השונה מכל מיני סיבות (ערכיות או היסטוריות) כמו ביגוד שלא מקובל, תספורת ואורך פיאות לבנים, כיסוי ראש שונה מהמקובל בסביבה וכו' היא בעייתי, מקטלגת, וגורמת להרבה צער בלי לשים לב

מישהו מהקהילה שאתם נמצאים בה שיכול לכוון פרקטית איך לנהוג, ולא רק שראשו מגיע השמימה אבל לא מונח בקרקע המציאות.
בנוסף, למצוא משפחה אחת או יותר שיהיו כמו "קרובי משפחה" שלכם. להתארח, ללוות, להיות איתכם ולעזור לכם להכנס לעניינים, להמליץ איפה שצריך, לכוון אתכם בניואנסים שאתם לא מספיק שוחים בהם, ולעמוד מאחוריכם בכל מצב.

מעריצה בכל ליבי
והמון הצלחה!!
יישר כח על הדברים
כל הנקודות אמיתיות וחשובות

לא קראתי הכל
ואבק אני לכפות רגליהם

מעריצה בכל ליבי
והמון הצלחה!!
כל מילה

בכל מה שכתוב כאן לגבי בעלי התשובה זה תלוי מאד איפה הם למדו
לא דומה מי שלמד בכפר גנים למי שלמד בקרית מלאכי, ולא דומה מי שלמד באור שמח למי שלמד בטלזסטון, ולא דומה מי שלמד באשרי האיש למי שלמד באהבת אהרן, וכן מי שלמד באור דוד למי שלמד בנוה ארץ וכדו'... וכן בנשים וסמינרים לבעלות תשובה, או משתלבות בסמינרים חרדים
בסופו של דבר זה צורת ההנהגה שקיבל בישיבה, הקשר עם הרבים, התארחויות בשבת אצל משפחות טובות וכו'.
כמובן שאפשר להשלים הרבה לאחר החתונה אבל יש דברים שמתקבעים בהנהגות ובהתנהגות וקשה לשנות
הדבר ברור מנסיון אישי ושל חברים שמי שהיה צמוד לרב ת"ח שמבין בנפש ומבין ללבם של בעלי התשובה שהצליחו ובגדול!

אני רואה שיש (בגדול) שני סוגים של הדרכות,
אחד שקורא לבעלי תשובה להיטמע במקסימום, והשני שאומר שאל תנסו לעבוד את החברה תזכרו לעבוד את השם.
שאלה גדולה איך בוחרים הדרכה, הרי לכל אחת מהן יש גיבוי משלה.
משתפת במחשבה, לא שיש לי תשובה.

אני בעד לחיבור לה' וזו כל התכלית
אבל אם חיבור לה' הוא דברים מוזרים שממדרים אותך וילדיך מהחברה
וההשלכה ישירה חיידרים בתי ספר סמינרים
ונשירה של הדור ה2
יש לשקול היטב כל מיני חיבורים שיוצרים כל מיני ניתוקים
ההורים מחוברים לשרשרת הדורות נפלא
ויוצרים מציאות שהילדים חותכים אותה
למה התכוונת בשתי משפטים האחרונים????

מכיר אישית נשירה של הדור השני??? אם כן מחמת מה זה בא?

אני רואה שיש (בגדול) שני סוגים של הדרכות,
אחד שקורא לבעלי תשובה להיטמע במקסימום, והשני שאומר שאל תנסו לעבוד את החברה תזכרו לעבוד את השם.
שאלה גדולה איך בוחרים הדרכה, הרי לכל אחת מהן יש גיבוי משלה.
משתפת במחשבה, לא שיש לי תשובה.
מבחינה טכנית קל יותר שהדור השני יישאר חרדי אם יטמעו לגמרי בציבור החרדי וכך יתקבלו למוסדות טובים וכו'
כמובן ש
שאל תנסו לעבוד את החברה תזכרו לעבוד את השם.
זה תקף תמיד לכל יהודי. צול ,מודרני, וגם לחילונים על מדים (נשמתם גם זכתה לעמוד בהר סיני)

לגבי מה שכתוב בתחילת המאמר-
האם לאסור על ההורים להכניס אייפון לבית שלנו, או לצלם את הילדים...
למישהו יש התנסות אישית בדבר????
האם לאסור עליהם זה אפקטיבי?
האם לעשות מזה עניין?
יש בזה הרבה מבוכה בין בעלי התשובה (ואולי גם לחרדים רגילים שיש להם משפחה מודרנית)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה