דיון בעלת עסק בתחום הבישול? אשמח שתכנסי לשתף

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם כעבודה יחידה
אבל את מתגוררת סמוך לישיבה?
צ'ולנטיה, תתחילי בקטן יש מזה רווחים יפים מאד
למכור עוגות ג"כ מכניס יפה מהצד
מתגוררת ליד המוווון ישיבות,
ובהתאמה יש גם המווון צונטיות...
דווקא תחום שמגרה אותי,
אבל לא יודעת אם יהיה רווחי, בגלל ההיצע
יש עוד רעיונות שיכולים להתאים לבחורי ישיבה?
ויהיו גם רוחיים?

• הוסף לסימניות
לא יודעת
דווקא תחום שמגרה אותי,
ויהיו גם רוחיים?
אני הכרתי מישהי שגרה ליד ישיבה והיא היתה מכינה כריכים שווים לפי הזמנה (מיידי כמובן)
תמיד היו לה מגוון מרקים חמים
תוכלי לחשוב על דברים נוספים שאפשר להוסיף-שקשוקה/מאפים ועוד....

הפלוס היה שאצלה אפשר לשבת ולאכול (לא היתה ממלצרת או משקיעה בזה, פשוט היה לה חצר והסכימה שם)

הקטע ברווחיות פה, אני חושבת שזה תלוי בך אם את גם ככה בבית וזה לא על חשבון משהו אחר.
וכמובן שצריך לקחת תשלום שמתאים לבחורי ישיבות .

• הוסף לסימניות
אני התעסקתי בקונדטוריה ועשיתי עוגות מעוצבות וקינוחים מהבית אני כבר לא מתעסקת בזה ואפילו קשה לי
לשמוע על זה...
הרגשתי מנוצלת כי התמחור לא היה תואם, כי אנשים לא מעריכים את העבודה הקשה ואת עלות חומרי הגלם שמתייקרים מיום ליום ,לא מעריכם כמה שעות ומחשבה את משקיעה על כל מוצר והרבה אנשים חושבים שאם הם מכירים אותך אז את צריכה לעשות להם הנחה או לתת להם בחינם!
הייתי נתקעת עם כלים ולכלוך שהייתי מרגישה כבר מתוסכלת מהם כי את מרגישה שאין לך תמורה!
והשקעתי את הנשמה ,השתדרגתי בלי סוף קניתי את כל התבניות הכי חדישות ועדכניות ושלא נדבר על כמה כסף השקעתי על השתלמויות...
מלא מלא שלמדו איתי התייאשו ופרשו בעיקר אחרי הקורונה שכל ילדה נהייתה שפית ולא היה אכפת לה למכור במחירים אפסיים
אלו שהצליחו היו אלה ששיווקו את עצמם חזק ברשתות שזה ממש לא אני ,אלו שלקחו סכומים גבוהים בלי פחד ועם הרבה ביטחון! אולי בתחום האוכל זה יותר קל אבל זה מה שאני עברתי עם הקונדטוריה!
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני התעסקתי בקונדטוריה ועשיתי עוגות מעוצבות וקינוחים מהבית אני כבר לא מתעסקת בזה ואפילו קשה לי
לשמוע על זה...
הרגשתי מנוצלת כי התמחור לא היה תואם, כי אנשים לא מעריכים את העבודה הקשה ואת עלות חומרי הגלם שמתייקרים מיום ליום ,לא מעריכם כמה שעות ומחשבה את משקיעה על כל מוצר והרבה אנשים חושבים שאם הם מכירים אותך אז את צריכה לעשות להם הנחה או לתת להם בחינם!
הייתי נתקעת עם כלים ולכלוך שהייתי מרגישה כבר מתוסכלת מהם כי את מרגישה שאין לך תמורה!
והשקעתי את הנשמה ,השתדרגתי בלי סוף קניתי את כל התבניות הכי חדישות ועדכניות ושלא נדבר על כמה כסף השקעתי על השתלמויות...
מלא מלא שלמדו איתי התייאשו ופרשו בעיקר אחרי הקורונה שכל ילדה נהייתה שפית ולא היה אכפת לה למכור במחירים אפסיים
אלו שהצליחו היו אלה ששיווקו את עצמם חזק ברשתות שזה ממש לא אני ,אלו שלקחו סכומים גבוהים בלי פחד ועם הרבה ביטחון! אולי בתחום האוכל זה יותר קל אבל זה מה שאני עברתי עם הקונדטוריה!
בהצלחה
מאמינה שבתחום האוכל זה שונה,
ולכן באמת אני לא אוהבת את הקונדיטוריה,
מלא כלים מלוכלים ושוקולד וכו,
והמון אבזור וחומרים שונים ומשונים,
באוכל יש את זה פחות,
יש פה משהי שמתעסקת עם אוכל,
ויכולה לתקן אותי אם אני טועה?

• הוסף לסימניות
באוכל יש את זה פחות,
ויכולה לתקן אותי אם אני טועה?
התעסקתי עם אוכל אבל לא עסק פרטי שלי
סירים ממש גדולים וכבדים- ממליצה לך להעסיק עובד זר לשטיפת כלים, יש אביזרים אבל לא הרבה
קרטונים לשינוע האוכל.

• הוסף לסימניות
אין אף אחת שלמדה בקמפוס הקולינרי?
למדתי בקמפוס הקולינרי קורס קצר של עשרה מפגשים
מאד נהניתי , מורות מעולות ,לימוד מקצועי ,
המטבח מאובזר וחוויה ממש לבשל ביחד (בפרט שיש סו שף שמארגנת הכל לפני ואחרי..)
אני מכינה לפעמים ארועים קטנים (50 איש)
השאלה אם את מחפשת להכין אוכל עממי או ברמה מלונאית
אם מכינים פינגר פוד, מתעסקים בצילחות וכל הפרטים הקטנים
זה קצת מתקרב לקונדיטוריה , רק בלי השוקולד...
ועוד הבדל משמעותי -עוגות וקינוחים אפשר להערך מראש ולהקפיא
באוכל הכל צריך להיות טרי.. ההתארגנות לזה מצריכה תכנון מעולה ואנשי צוות שיעזרו בשטח

רווחיות-מהנסיון שלי בהכנת אירועים וברים, הרווח לא גדול, בעיקר כי חומרי הגלם התייקרו מאד
אם תמצאי ספק קבוע לחומרים-יכול לצאת משתלם
-כדאי מאד להיעזר במישהו שישטוף כלים ויארגן את המטבח אחרי
בהצלחה

• הוסף לסימניות
למדתי בקמפוס הקולינרי קורס קצר של עשרה מפגשים
מאד נהניתי , מורות מעולות ,לימוד מקצועי ,
המטבח מאובזר וחוויה ממש לבשל ביחד (בפרט שיש סו שף שמארגנת הכל לפני ואחרי..)

אני מכינה לפעמים ארועים קטנים (50 איש)
השאלה אם את מחפשת להכין אוכל עממי או ברמה מלונאית
אם מכינים פינגר פוד, מתעסקים בצילחות וכל הפרטים הקטנים
זה קצת מתקרב לקונדיטוריה , רק בלי השוקולד...
ועוד הבדל משמעותי -עוגות וקינוחים אפשר להערך מראש ולהקפיא
באוכל הכל צריך להיות טרי.. ההתארגנות לזה מצריכה תכנון מעולה ואנשי צוות שיעזרו בשטח

רווחיות-מהנסיון שלי בהכנת אירועים וברים, הרווח לא גדול, בעיקר כי חומרי הגלם התייקרו מאד
אם תמצאי ספק קבוע לחומרים-יכול לצאת משתלם
-כדאי מאד להיעזר במישהו שישטוף כלים ויארגן את המטבח אחרי
בהצלחה
עזרת לי,
תודה!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
דווקא תחום שמגרה אותי,
ויהיו גם רוחיים?
אני חושבת שזה מאוד תלוי באיזה אזור,
יש מקומות שיש עודף היצע בתחום ואז גם התמורה שהתקבלה תיהיה בהתאם,
ויש מקומות שכל דבר שתעשי יהיה וואו עין היצע.
אני מכירה מישהי שהתחילה עם מכירת קוגלים, פסי עוגה ארוזים אסטטי והניחה אותם ליד ביהכנ"ס היום שישי, היא השתדרגה לפי הביקוש.
וככה התקדמה לאט לאט עם הזמנות מסודרות.
היום יש לה כמה הזמנות קבועות בשבוע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה