דרוש מידע בעל דירה (משכיר) שמחזיק במפתח נוסף של הדירה

דיון קצת מוזר, משכיר דירה שהנכס שלו יכול להתנות כל מה שהוא רוצה ואם מישהו לא מעוניין שלא ישכור את הנכס,
וזה זכותו המלאה לדרוש כל מה שעולה על רוחו, כמובן כל מה שלא מתנגש עם זכויות הפרט,
וההצעה של החלפת מנעול כמשכיר אם אני יתפוס כזה דבר כמובן שבסוף השנה הם ימצאו את עצמם בחוץ...
אז סתם לידיעה זה לא חוקי למנוע החלפת מנעול

אז סתם לידיעה זה לא חוקי למנוע החלפת מנעול
לא ידעתי שאתה מנסח החוקים במדינה...

אז צר לי להודיע לך שזה לא מוזכר בחוק כלל (וכל הפסקי דין היה החלפת מנעול כולל פינוי השוכר)
וכידוע זה מחלוקת בין העו"ד אבל עד להגיד את זה כקביעה נחרצת...

מעולם לא נכנסתי לדירה שאני משכירה אחרי חתימת חוזה עם השוכרים.
יש אצלי סט מפתחות נוסף, והיה בשימוש כמה פעמים כשהזוג חזר הביתה וגילו ששכחו את המפתחות שלהם אצל ההורים. או במקרה ששכחו לכבות בוילר/מזגן.
אם אין אימון בין המשכיר לשוכרים זה בעיה ממש.

זה נשמע כאילו המשכיר והשוכר זה שתי יריבים שצריכים לדעת איך לכסח אחד את השני
אם אני הייתי משכיר והשוכר שלי היה מחליף צילינדר הייתי זורק אותו מיד בסיום החוזה ולא הייתי מאריך לו אפילו בדקה אחת, נקודה למחשבה - שוכרים הרבה יותר צריכים את המשכיר מאשר להיפך למשכיר יש יותר אפשרויות להקשיח מול השוכרים בדרך כלל יותר קשה למצוא דירה חלופית מאשר שוכרים חלופיים
א. לא להאריך חוזה ב. למרוח תיקונים נצרכים
מי רוצה שוכרים שמרגישים בעלי הבית? זה לא עניין של חוק זה עניין של התנהלות...

וההצעה של החלפת מנעול כמשכיר אם אני יתפוס כזה דבר כמובן שבסוף השנה הם ימצאו את עצמם בחוץ...
ואתה תמצא את עצמך עם דירה ריקה (שואלים שוכר למה יצאת, ולא יהיה נעים שהם יגידו את האמת)

ואתה תמצא את עצמך עם דירה ריקה (שואלים שוכר למה יצאת, ולא יהיה נעים שהם יגידו את האמת)
שיגידו את האמת
שהם החליפו מנעול ולא הסכימו לתת למשכיר מפתח מהמנעול החדש בניגוד לחוק, והמשכיר פיחד שהם יסעו לחו"ל, והדירה שהוא השקיע בה מאות אלפי או מיליוני ש"ח תעלה באש, ולא יהיה לו מה לעשות.
(ג.נ. אף פעם לא השכרתי דירה, אך כשוכר דירה לעולם לא היה אכפת לי שהמשכיר יחזיק מפתח נוסף)

דיון קצת מוזר, משכיר דירה שהנכס שלו יכול להתנות כל מה שהוא רוצה ואם מישהו לא מעוניין שלא ישכור את הנכס,
וזה זכותו המלאה לדרוש כל מה שעולה על רוחו, כמובן כל מה שלא מתנגש עם זכויות הפרט,
טעות!
חוק השכירות מבטל גם סעיפים שעליהם חתמו השוכר והמשכיר.
כך המשכיר אינו רשאי לחליף מנעול לשוכר שאינו משלם
גם אם הם חתמו על כך בחוזה.
בפירוש חוק השכירות מבטל לפעמים חלק מההסכם.
============
לא נכנס לדין תורה, אלא לפי החוק

שיגידו את האמת
שהם החליפו מנעול ולא הסכימו לתת למשכיר מפתח מהמנעול החדש בניגוד לחוק.
היכן הם חייבים לתת למשכיר מפתח ?
====
עצה טובה היא לתת מפתח לאדם שלישי שגר באיזור שנאמן על השוכרים.
כמו אח וכדומה וליידע את המשכיר שהמפתח שם.

והמשכיר פחד שהם יסעו לחו"ל, והדירה שהוא השקיע בה מאות אלפי או מיליוני ש"ח תעלה באש, ולא יהיה לו מה לעשות.
למה לא יהיה לו מה לעשות? להזמין מכבי אש, הם יודעים לפרוץ את הדלת.
בכל מקרה אם הדירה עולה באש הוא יזמין אותם.

באמת לא מבין, צ'ק פתוח אתם נותנים בלב שקט למשכיר ומפתח לא? אולי המשכיר שלכם הוא מהשוק האפור?
בבית מלון אתם גם מבקשים מההנהלה להביא לכם את כל המפתחות? אולי יפתחו לכם באמצע הלילה?
פעם משהוא פתח לכם את הדלת בבית כשהיא הייתה פתוחה? למה שמשכיר יכנס לביתכם אם יש לו מפתח? אולי הוא יגנוב לכם את כל השמפו? מי שישמע מה יש לו להכנס לבית שלכם...
אתם גרים רק בקומה שמינית כדי שגנב לא יוכל לטפס לכם מבחוץ?
אתם בודקים 7 פעמים את הידית לבדוק שבאמת הדלת נעולה?
אתם לא נותנים דירה לשבת כי אולי יגנבו לכם את כל הנייר טואלט?
זה שיש משכירים משוגעים בעולם לכן מה? תפעילו קצת הגיון בריא.... לי זה נשמע יותר פראנויה....

נערך לאחרונה ב:
באמת לא מבין, צ'ק פתוח אתם נותנים בלב שקט למשכיר ומפתח לא? אולי המשכיר שלכם הוא מהשוק האפור?
בבית מלון אתם גם מבקשים מההנהלה להביא לכם את כל המפתחות? אולי יפתחו לכם באמצע הלילה?
פעם משהוא פתח לכם את הדלת בבית כשהיא הייתה פתוחה? למה שמשכיר יכנס לביתכם אם יש לו מפתח? אולי הוא יגנוב לכם את כל השמפו? מי שישמע מה יש לו להכנס לבית שלכם...
זה שיש משכירים משוגעים בעולם לכן מה? תפעילו קצת הגיון בריא.... לי זה נשמע יותר פראנויה....
יש הבדל טיפ טיפה קטן בין כל המלל הזה לבין שוכר משכיר.

אולי הפראנויה היא גם למשכיר שמפחד שהדירה תעלה באש ולא יהיה לו מפתח ?

אולי, לא נכנס פה מי יותר פראנויד,
אבל יש קצת הבדל בין פרנויה של אחד שהשקיע את כל הונו ולקח על עצמו מאות אלפי שקלים של חובות ושרף שנתיים מחייו לבנות את היחידות...

אולי, לא נכנס פה מי יותר פראנויד,
אבל יש קצת הבדל בין פרנויה של אחד שהשקיע את כל הונו ולקח על עצמו מאות אלפי שקלים של חובות ושרף שנתיים מחייו לבנות את היחידות...
לבין פרנויה של זוג צעיר שבסך הכלל רוצה לחיות את חייו בפרטיות ובלי להתעורר ולמצא את המשכיר בסלון הבית / לצאת שבת ולחזור לבית עם עקבות אורחים בלתי מורשים / אלף ואחת סיפורים שכתובים לעיל + כאלה שלא כתובים פה

טעות!
חוק השכירות מבטל גם סעיפים שעליהם חתמו השוכר והמשכיר.
כך המשכיר אינו רשאי לחליף מנעול לשוכר שאינו משלם
גם אם הם חתמו על כך בחוזה.
בפירוש חוק השכירות מבטל לפעמים חלק מההסכם.
============
לא נכנס לדין תורה, אלא לפי החוק
הטעות היא שלך ולא שלי...
ואסביר מה שכתבתי למעלה, חוק השכירות מתייחס רק באופן שהמשכיר רוצה להחליף מנעול לשוכר כמו שציינת כדי למוענו מלהיכנס לדירה, אבל חוק השכירות אינה מתייחס כלל לדיון כמו שזה מופיע פה, האם השוכר רשאי להחליף מנעול בלי רשות המשכיר ולכן הטענה שהחוק לצד השוכר היא פייק ועיוות המציאות,

זה שלמשכיר אסור שיהיה את המפתח זה ברור.
אבל עדיין אין שום היתר הלכתי להחליף מפתח מבלי לדבר על כך עם המשכיר מראש
כי?
לא הבנתי איפה הנזק
כשנעזוב-נמסור לך את המפתח העדכני.
על מה המהומה לא הבנתי.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה