דרוש מידע בעל דירה (משכיר) שמחזיק במפתח נוסף של הדירה

לכל המתעניינים כנראה שלהלכה גם יש מה לומר בנידון, ולמרבה הפלא היא לגמרי בצד של המשכיר, מעניין...

בהחלט מעניין... אין שם התייחסות הלכתית עם מקורות ופוסקים.
לגבי להשאיר מפתח אצל המשכיר: הם בונים על כך ש"מקובל להשאיר ולכן זה כמו תנאי". "מקובל ש" זו טענה פחות חזקה באופן כללי (איפה מקובל, מי אמר שמקובל, עולם משתנה ועוד). "כמו תנאי" מה המקור לזה? ואם אצלנו הוחלט אחרת? מעבר לכך שמה נפקמ אם מותר הלכתית שיהיה לו - השאלה אם כדאי לשכור מכזה אחד וזה שיקול אישי של השוכר.
לגבי להשאיר מפתח אצל ההורים / אצל שכן: הם טוענים שאסור. מאיפה המקורות ומה הסברא?
לגבי להחליף צילינדר: הם אומרים שזה כמו שינוי בדירה. לא מוכרח כלל.

בהחלט מעניין... אין שם התייחסות הלכתית עם מקורות ופוסקים.
לגבי להשאיר מפתח אצל המשכיר: הם בונים על כך ש"מקובל להשאיר ולכן זה כמו תנאי". "מקובל ש" זו טענה פחות חזקה באופן כללי (איפה מקובל, מי אמר שמקובל, עולם משתנה ועוד). "כמו תנאי" מה המקור לזה? ואם אצלנו הוחלט אחרת? מעבר לכך שמה נפקמ אם מותר הלכתית שיהיה לו - השאלה אם כדאי לשכור מכזה אחד וזה שיקול אישי של השוכר.
לגבי להשאיר מפתח אצל ההורים / אצל שכן: הם טוענים שאסור. מאיפה המקורות ומה הסברא?
לגבי להחליף צילינדר: הם אומרים שזה כמו שינוי בדירה. לא מוכרח כלל.
א. יש אפשרות להשאיר שם תגובה והם עונים
ב. אני מתייחס לרעיון הזה שאנשים עושים דברים על דעת עצמם בביטחון גמור בלי לברר קודם מה ההלכה, וכך יתכן שהם נכשלים במאות אלפי פעמים של איסור דאורייתא שאין יום הכיפורים מכפר עד שירצה את חבירו, בלי לבדוק האם מותר או אסור, אדרבה אם יש לך מקור הלכתי מהימן שהדבר מותר אשמח לשמוע.

כמשכיר, ברור לי ולשוכר שיש אצלי מפתח רזרבי.
אני לא באותו איזור בכלל, כמעט לא ראיתי את הדירה.
אבל ברור שיש לי.
לעומת זה, למשכיר שלי אין מפתח, כי הוא לא רוצה שיהיה לו, וזה כמה פעמים תקע אותי ממש.
אם זה אדם שאין בו אמון, אל תשכור ממנו דירה...
כשאתה שוכר רכב, ברור לך שלחברת השכרה יש מפתח רזרבי?
מה כאן שונה?
לא נשמע כמו התנגדות שמגיעה משכל בריא וישר.

כמשכיר, ברור לי ולשוכר שיש אצלי מפתח רזרבי.
אני לא באותו איזור בכלל, כמעט לא ראיתי את הדירה.
אבל ברור שיש לי.
לעומת זה, למשכיר שלי אין מפתח, כי הוא לא רוצה שיהיה לו, וזה כמה פעמים תקע אותי ממש.
אם זה אדם שאין בו אמון, אל תשכור ממנו דירה...
כשאתה שוכר רכב, ברור לך שלחברת השכרה יש מפתח רזרבי?
מה כאן שונה?

לא נשמע כמו התנגדות שמגיעה משכל בריא וישר.
רכב זה לא בית. שונה לחלוטין.
רכב בד"כ אתה לא שוכר לשנה+
רכב עדיין לא שמענו על משכיר שהשתמש בו בין לבין
וחברה זה לא משכיר פרטי.
זה בגדול ההבדלים. צריך עוד?

יחידות בד"כ מרוהטות, זה נחשב תכולה, לא אינטרס של המשכיר?
מבטחים רק קטסטרופות, ריהוט (ששיך למשכיר, כן?) ביחידה סטנדרטית לא עובר את 20-30 אלף ש"ח,
וזה סכום שניתן ללוות ולשקם מיידית ולא צריך לחכות עד שיתבררו האשמים בדיונים ארוכים ועד שיוציאו מהם את הכסף

ביטוח דיור חילופי אמור לפצות את המשכיר על תקופה בה הדירה לא יכולה להיות מושכרת כתוצאה מאירוע ביטוחי = אינטרס של המשכיר.
כנ"ל

אם יש סיכוי שאני מצמצם את הנזק של ע”י שיש לי מפתח אני מעגן את זה בחוזה.
כבר קרה לי ששוכר לא החזיר מפתח בתום התקופה אין לי כח לחפש אותו ופחות מתאים לי להזמין פורץ ולנסות להוציא את הכסף מהשוכר, יותר טוב לשנינו שאכנס עם מפתח בסיטואציה כזו.
ולכן אני מתנה בחוזה שיהיה לי עותק של מפתח ויש כללים בחוזה מה קורא כשמפרים אותו.
במידה והמשכיר ינצל את זה לרעה ובאיסור הוא יד השוכר תהיה על העליונה ובלבד שהוא יתקומם כנגד ההפרה.

ככלל הדיון כאן תמוה בעיני, לפני חתימת חוזה, אם יש סעיף כזה ולא מוכנים אליו לא חותמים עד שהמשכיר יסכים לתקן את החוזה או שהשוכר יסכים לתנאים האמורים בו, מה ההגיון לחתום ואז להחליט איזה מהתנאים מתאימים לי ואלו לא.

האם המשכיר רשאי לדרוש ממני למסור לו מפתח לדירה או לאפשר לו גישה חופשית לנכס במהלך תקופת השכירות?​

[...]
ושאר קישקושין מאותו מקור:

אנא המנע מציטוט ״בר־סמכא״ של עמודים שלמים מאתר המתיימר להציג חזות של אספקת תוכן משפטי המשופע במובאות של חוקים מונפצים ופס״דים בלתי־קיימים, באופן שמצביע בבירור על שימוש סיטונאי ב־AI ליצירת תוכן ללא כל בקרה (או שמץ של אחריות). ככלל, מוטב להמנע גם מציטוטים קצרים יותר שלא בדקת את מהימנותם ואת מידת זיקתם למציאות.

אנא המנע מציטוט ״בר־סמכא״ של עמודים שלמים מאתר המתיימר להציג חזות של אספקת תוכן משפטי המשופע במובאות של חוקים מונפצים ופס״דים בלתי־קיימים, באופן שמצביע בבירור על שימוש סיטונאי ב־AI ליצירת תוכן ללא כל בקרה (או שמץ של אחריות). ככלל, מוטב להמנע גם מציטוטים קצרים יותר שלא בדקת את מהימנותם ואת מידת זיקתם למציאות.
ברוכים הבאים לפורום,
3 חודשים שאתה מנסה להתקבל לפורום כדי לבזבז את כשרונך הספרותי והמשפטי על נושא שכבר לא מעניין.

זה לא מ AI ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה