דרוש מידע בעל תשובה שיש לו קעקועים מחפש פיתרון בשביל ללכת למקווה

• הוסף לסימניות
בגלל שהמקום פה הוא גלוי וצפוי לציבור הרחב.
יש להיזהר ולהזהיר ממעיינות וחופי ים כאלה, וכבר הזהירו ע"ז מגדו"י מפני הסכנה והצניעות. וכבר קרו מקרים ל"ע. אין בזה חומרא וחסידות ושמא אף ריעותא.
המקום ממש משמש כמקווה.
לא שום דבר אחר.
כל מי שהולך לשם זה לצורך טבילה במקווה.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על כל התגובות.
ובהמשך למה שכתבו וניסו לעזור אני יכתוב כמה הוספות.
1.לגבי האפשרות של הסרת הקעקוע אמרתי לו את זה מיד אבל הוא אמר לי שיש לו גם את הבעיה של הסרת שיער שלזה אין לו פיתרון.
2.מה שמפריע לו זה מצד 2 סיבות 1. עצם זה ללכת כך הוא מתביש ומרגיש כמו שהולך עם כובע ליצן ברחוב ואולי לא כובע חיצן אבל כמו שילך עם חליפה ירוקה.
כתבו שיש עוד שהולכים כך ולא צריך להתביש אבל השאלה היא מי כמו שאם אני ישאל האם זה נורמלי ללכת עם קפוצון ושם התשובה היא תלוי למי ואם רב השכונה ילך עם קפוצון זה יהיה מוזר וכך הוא מרגיש שהוא כבר עמוק בתוך העולם החרדי מרגיש כמו אברך ליטאי (כמעט) רגיל והוא לא חושב שבמצב הזה זה נורמלי ללכת כך.
והסיבה השניה היא שחוץ מהבושה שלו עצמו וע''ז אפשר אולי להתווכח יש כאן נושא לגבי הילדים שלו, הוא מפחד שברגע שיראו אותו ככה, יזכרו בעבר שלו שהוא כ''כ מנסה להשכיח וזה לא סתם שיזכרו אלא זה כביכול יראה שהוא לא הצליח למחוק את העבר ויהיה לו בעיה בקבלה של הילדים למוסדות וכן שידוכים ובתוך עמי אנכי יושבת.
וכמו אותו אחד ששאל בא' הפורומים שיש לו בעיה נפשית האם להסתיר או לספר וכולם כתבו למה להסתיר זה לא בושה ומה ההבדל בין זה למחלה רגילה וכו' וכו' ומכח זה הלך וסיפר וסו''ס אף אחד לא השתדך איתו ולאן נעלמו ונאלמו כל הכותבים כ''כ יפה.

• הוסף לסימניות
1. בדרך כלל בקבלה למוסדות הם יודעים בכל מקרה את הרקע של המשפחות [במוסדות שמבררים]. אומנם יש נקודה שלא זה מה שיגידו עליך דבר ראשון

2. הבושה שלו כלפי עצמו, מה יש כאן להתוכח, מה שהיה זה ודאי לא חיובי, הוא זכה לשוב בתשובה ושגגות נעשו לו זכויות, אף שבודאי היה עדיף שלא היו נעשות מעיקרא, הא ותו לא. ולואי שכולנו נשוב בתשובה שלימה.

3. בכל מקרה אם הוא לא מרגיש בנוח לא יעזרו השכנועים מע''ג הפורום.

4. עצות טכניות איך להסתדר בלי שזה יהיה ניכר לעיני כל [לא הקעקועים אלא הבעיה האחרת] אפשר לחשוב בקלות, לא נ''ל שראוי לכותבם מע''ג הפורום.

5. איני רוצה לקרר מישהו חלילה, אבל אם מאוד קשה לו ללכת למקוה הוא יכול פשוט לא ללכת כתבת שהוא מרגיש כמו אברך ליטאי לא אברך חסידי, אין בזה שום חובה, למרות שיש בזה מעלה גדולה [אפשר דיוכל לעשות ע''י ט' קבין ואכמ''ל]. וכן ראה בהקדמת הס' פסקי תשובה [מלודז] מה שהביא בשם החי' הרי''מ כמדומני ותרוה נחת.

• הוסף לסימניות
שיהיה ליטוואק אמיתי, וילך פעם בשנה בעריו"כ במקווה בשכונה אחרת ושללללום.(במשנ"ב לא מוזכר ללכת למקווה כי אם בשבת חזון שמי שרגיל לטבול בחמים יכול גם בשבת זו, אבל לא מוזכר לטבול בערב שבת אפילו כעניין ותוספת קדושה וצ"ע, ובמקום צער כגון דה שלא יתחסד (תרתי משמע...)).
סיפר לי חבר ליטאי שהוא כל שנה בערב יו"כ כשהוא יוצא מהמקווה היחידי בשנה שלו, הוא אומר לבלן החסידישער "אההה שנה שעברה המים היו יותר חמים..." מה שמעלה את הסעיף לבלן לשמיים.....

• הוסף לסימניות
הרבה מקוואות פותחים בשעה מאוד מוקדמת בבוקר
והמקום כמעט ריק
שווה לבדוק

• הוסף לסימניות
המקום ממש משמש כמקווה.
לא שום דבר אחר.
כל מי שהולך לשם זה לצורך טבילה במקווה.
כוונתי בעיקר מהפן הבטיחותי. זו סכנה.
1.לגבי האפשרות של הסרת הקעקוע אמרתי לו את זה מיד אבל הוא אמר לי שיש לו גם את הבעיה של הסרת שיער שלזה אין לו פיתרון.
זה מה יש.
יש כאן נושא לגבי הילדים שלו, הוא מפחד שברגע שיראו אותו ככה,
ילדים לא הולכים/נכנסים עם אבא ממילא.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יש לי מכונה להסרת קעקוע בלייזר לא בשימוש מכונה בשווי 130,000 רק אישתי יודעת להשתמש אני לא אני לא יודע איך אני יכול לעזור לך בהצלחה

• הוסף לסימניות
לעד הכותל ממש, יש מקווה שמשמש רק את מנין נץ של המקובלים, ו(אמור לשמש..) שוטרים שעולים להר הבית
שינסה אולי לבקש אישור מהאחראים שם.

• הוסף לסימניות
נראה לי שיותר מתאים שיעלו רעיונות על משהו שיוריד ממנו את הבושה לגמרי כי פתרונות זמניים אין בהם שום ערך
יותר להציע על מקומות שיסירו לו את זה ואם כבר מציעים על מקוואות עדיף להציע על כאלו שבאופן קבוע נמצאים
שם אנשים כמותו ולא יתבייש
נ.ב אין מה להתבייש אהבתו של השם אלינו זה בכל מצב וממש לא על פי חיצוניות והייתי מציע שתביא לו לדר עם רב כל שהוא שיסביר לו על מה שאמרתי לעיל .

• הוסף לסימניות
זה מאוד יפה ונכון מה שכותבים פה, שלא יתבייש ובמקום שבעלי תשובה...

אבל נראה לי שכל זה לא כ"כ מתכתב עם המציאות, אנחנו מגזר מאוד סטיגמתי ושיפוטי ושלא לדבר על חברים של הילדים שיכולים למצוא דבר כמו זה כאופציה ממש נחמדה לקרבן הכיתתי (במו אזניי שמעתי ילד צוחק על חבר שלו, בן של בעל תשובה "יא חוזר בתשובה" וכל הכיתה פורצת בצחוק משפיל)

אגב מאוד מעניין אותי אם כל מי שאומר שלא צריך להתבייש וכו' יסכים שבנו יתחתן עם הבת של ההוא מהמקווה עם הקעקועים...

• הוסף לסימניות
טוב שאמרת זאת אז אני יגלה לך שיש לי בת שנשואה לחוזר בתשובה ולגבי הילדים זה טעות מאד גדולה לשקול כניסה למקווה בגלל ילדים והסיפור בכלל לא קשור לזה זה אולי אומר שאנחנו שיפוטיים וכדומה אבל לא יותר מזה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא הבנתי מה העצה שאתה מחפש....
האם איך שלא יתבייש?
או איך להסיר את הקעקועים ולהצמיח שערות....
או מקוה ריק?
תמקד.....
בכל מקרה אם הוא ליטוואק שילך לחסידים ...
בהצלוחה!

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על כל התגובות.
ובהמשך למה שכתבו וניסו לעזור אני יכתוב כמה הוספות.
2.מה שמפריע לו זה מצד 2 סיבות 1. עצם זה ללכת כך הוא מתביש ומרגיש כמו שהולך עם כובע ליצן ברחוב ואולי לא כובע חיצן אבל כמו שילך עם חליפה ירוקה.
כתבו שיש עוד שהולכים כך ולא צריך להתביש אבל השאלה היא מי כמו שאם אני ישאל האם זה נורמלי ללכת עם קפוצון ושם התשובה היא תלוי למי ואם רב השכונה ילך עם קפוצון זה יהיה מוזר וכך הוא מרגיש שהוא כבר עמוק בתוך העולם החרדי מרגיש כמו אברך ליטאי (כמעט) רגיל והוא לא חושב שבמצב הזה זה נורמלי ללכת כך.
והסיבה השניה היא שחוץ מהבושה שלו עצמו וע''ז אפשר אולי להתווכח יש כאן נושא לגבי הילדים שלו, הוא מפחד שברגע שיראו אותו ככה, יזכרו בעבר שלו שהוא כ''כ מנסה להשכיח וזה לא סתם שיזכרו אלא זה כביכול יראה שהוא לא הצליח למחוק את העבר ויהיה לו בעיה בקבלה של הילדים למוסדות וכן שידוכים ובתוך עמי אנכי יושבת.
וכמו אותו אחד ששאל בא' הפורומים שיש לו בעיה נפשית האם להסתיר או לספר וכולם כתבו למה להסתיר זה לא בושה ומה ההבדל בין זה למחלה רגילה וכו' וכו' ומכח זה הלך וסיפר וסו''ס אף אחד לא השתדך איתו ולאן נעלמו ונאלמו כל הכותבים כ''כ יפה.
בתור בעלת תשובה אני אומרת, העבר לו הביא אותו למה שהוא היום.
דווקא בגלל העבר.. אני מבינה אותו למה הוא לא מתגאה ונחשף בעניין הזה.
חלק מהציבור החרדי יכולים לשפוט לא להשתדך עם הילדים שלו, אבל זה לא כולם!

מוסיפה שלפעמיים משתלטת עלי מחשבה כזו.
אני מזכירה לעצמי שב״ה יש לי אבא גדול, מלך מלכי המלכים…
שהוא השדכן, שהוא הכל והוא יסדר לי את כל העניינים בע׳ה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
טוב שאמרת זאת אז אני יגלה לך שיש לי בת שנשואה לחוזר בתשובה ולגבי הילדים זה טעות מאד גדולה לשקול כניסה למקווה בגלל ילדים והסיפור בכלל לא קשור לזה זה אולי אומר שאנחנו שיפוטיים וכדומה אבל לא יותר מזה
לא אמרתי שלא קיים כזה דבר, אבל בגדול הציבור הוא מאוד שיפוטי.
ולגבי ילדים... מכיר לא מעט בעלי תשובה ששינו שמם לבושם ולשונם, רק בשביל הילדים, הרבה לפני ההתקדמות האישית שלהם... ולא בשביל הדוגמא האישית, וד"ל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה