את יודעת למה?
כי זה לא שרובינו מליונרים, ויש אחוז כלשהו שמתקשה לשלם את הסכומים האלו.
כולנו אוכלוסיה על גבול המצוקה, במחילה.
לפי ההתכתבויות פה אפשר לחשוב שכולנו מהעשירון העליון... סכומים שאנשים בסביון לא חולמים לתת.
ולכן-
מי שלוקח סכומים כאלו מבנאדם בציבור שלנו, שברור-ברור-ברור שבשביל לשלם אותם הוא יצטרך להקיז את דמו
אז בעיני זה פשע.
ולא תעזור שום מכבסת מילים.
הבהרה - אני רחוקה מרחק שנות אור מלחתן ילדים, בעז"ה
לא מדברת ממקום אישי.
רק התופעה הזאת הזויה בעיני.
קשה להסביר למי שלא חי את זה על כל צדדיו.
רק להזכיר שלא מדובר באיזה מס או רווח כספי. מדובר באפשרות מגורים לילדים, כשבניגוד לסביון, אחד מבני הזוג לא למד מקצוע, הם מתחתנים לרוב בגיל צעיר, ויגדלו לרוב משפחה גדולה. וכשמדובר באברכים, אחד מהם ילמד ולא יעבוד.
אולי הסיפור הבא שנזכרתי בו יסביר קצת.
חברה ספרה לי פעם שבעלה מחפש בחור לאחת מבנותיו. והוא לא יסכים למשהו אחר מתלמיד חכם בעל מעלה.
ואם יהיה צורך, הוא ימכור את הדירה שלהם בעבור זה.
קשה לי להעביר את הנימה שבה היא דברה, את הרצון והשאיפה והנכונות לזה. את הרצון האמיתי של ההורים, שהבית של הבת שלהם יהיה בית של תורה ברמה הכי גבוהה. את ההשלמה מלכתחילה, ללא טיפונת התמרמרות, שבשביל בחור ת''ח בעל מעלה, נותנים, וזה ברור להם.
מדובר באנשים משכמם ומעלה. 'מה יגידו' זה הדבר האחרון שמעניין אותם. הדבר הראשון שמעניין אותם בתים של תורה כפי שהם רואים אותם. ולתת את האפשרות לילדים - זו שאיפת חייהם, והם יעשו הכל.
עכשיו יביאו אנשים, ויגידו. ווי!. הם מוכרים את הדירה שלהם?? כדי לתת לילדים?? מזעזע! איזה דור! מה עם כיבוד הורים? מה הסיפור? מקיזים דם, ועוד כהנה וכהנה.
אך מה שרואים מכאן לא רואים משם.
הסיפור האמיתי הוא אחר לגמרי.
נכון שלא כולם כך. לא באתי לומר שזה המצב אצל כולם, וגם לא באתי לומר שהורים אמורים למכור את הדירה שלהם.
רק לתת טעימה, שדברים מבפנים נראים הרבה פעמים אחרת לגמרי.