כללי בענין פונט אופן טייפ

• הוסף לסימניות
עד כה התעסקתי בעיקר בעיצוב ופחות בעימוד
כרגע אני עומדת בפני עימוד ספר שאמור להיות מנוקד,
בפונט ספציפי שקיים אצלי רק כפונט רגיל,

מה אתם ממליצים?
האם לרכוש את הפונט כאופנטייפ
או שיש פיתרון אחר? שמעתי על ממקם הניקוד - מה זה בדיוק?

• הוסף לסימניות
עבור ניקוד לבד כשאין צורך בטעמים יצירת אופן-טייפ מהפונט דרך התוכנה החינמית volt אמור לקחת דקות ספורות.

• הוסף לסימניות
דומני שזה לא חוקי לשחק ב-volt בפונט של חברה בלי אישורה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רב טקסט;386320:
עבור ניקוד לבד כשאין צורך בטעמים יצירת אופן-טייפ מהפונט דרך התוכנה החינמית volt אמור לקחת דקות ספורות.

אמנם למי שמנוסה בזה זה לא לוקח יום עבודה אבל דקות ספורות זו הגזמה פרועה לכיוון למטה. בכל מקרה כדי ללמוד את התוכנה הזו צריך כמה ימים.

נכתב ע"י עפרה;386321:

נכון מאד

• הוסף לסימניות
המלצתי:
אם הפונט רגיל של פונטביט אך מהגרסה האחרונה, בה הניקוד עגול ויחסית במקום, אז ממקם הניקוד יכול לעזור בצורה מהירה וקלה.
הקושי הוא כל פעם שמוסיפים משפט או משתנה טקסט לחזור על הפעולה.

אם העימוד מורכב ובעל עמודים רבים. לעניות דעתי, עדיף לקנות גופן מפונטייפ - הרב אליהו פריד, אצלו הניקוד כהלכה הוא חלק מהפונט, ובמחיר מאוד סביר (אצל פונטביט כל פונט מנוקד כהלכה שווה 11 משקלים, ז"א, אם את רוצה רגיל ומודגש, זה כמו 22 משקלים) ויש לו פונטים שמתאימים מאוד לעימוד.
במיוחד שיש לו שירות הרבה מעבר למקובל כמו שדיברו כאן רבות.

• הוסף לסימניות
מדובר בפונט אשר של פונטביט
איך מגיעים לממקם הניקוד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;386321:
מה? בשביל שימוש אישי?
הגם להשתמש בדיסק של חברה לנוי סוכה או בדפי ההסבר שלהם לצור על פי הצלוחית לא חוקי?
ואולי גם להשתמש בממקם הניקוד לא חוקי?, או שאסור להשתמש בהגופנים רק בתוכנת מלל ועימוד מסוים.
אם למעשה זה אסור אני לכאורה צריך לקרא חזרה אחד מהסקריפטים שהעליתי בפורום תג.

לענין מה שכתב אברהם שלוקח כמה ימים ללמוד התוכנה אני מחולק בהחלט, volt היא מהתוכנות שניתן להתיישב לידם ולעשות מה שצריך.
יתכן שבמחשב איטי בהפלגה פרועה זה יקח כשעה מקסימום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רב טקסט;386716:
מה? בשביל שימוש אישי?
הגם להשתמש בדיסק של חברה לנוי סוכה או בדפי ההסבר שלהם לצור על פי הצלוחית לא חוקי?
ואולי גם להשתמש בממקם הניקוד לא חוקי?, או שאסור להשתמש בהגופנים רק בתוכנת מלל ועימוד מסוים.
אם למעשה זה אסור אני לכאורה צריך לקרא חזרה אחד מהסקריפטים שהעליתי בפורום תג.

לענין מה שכתב אברהם שלוקח כמה ימים ללמוד התוכנה אני מחולק בהחלט, volt היא מהתוכנות שניתן להתיישב לידם ולעשות מה שצריך.
יתכן שבמחשב איטי בהפלגה פרועה זה יקח כשעה מקסימום.

א. מבחינה הלכתית (אולי למעט לדעת הסוברים שדינא דמלכותא דינא קיים גם כאן) אין הבדל בין ממקם הניקוד לבין Volt ושניהם יהיו מותרים. מבחינה חוקית, יש הבדל בין ממקם הניקוד וכל תוכנה חיצונית שלא עושה שינוי בתוך קובץ הפונט עצמו, לבין שינוי בעזרת Volt שמשנה את הקובץ. אמנם מסתבר שאף אחד חוץ ממך לא יידע אם שינית את הפונט או שהשתמשת בממקם הניקוד, וסיכוי שואף לאפס שתיתפס על שינוי פונט לצורך שימוש אישי.
ב. אין לי מושג איך התיישבת ליד התוכנה ועשית מה שצריך. לי לקח כמה ימים ללמוד את רזי התוכנה וגם לשנות בה רק מיקום של ניקוד לוקח לי זמן, לא בגלל התכנות שבדבר (שהוא באמת די מהיר) אלא בגלל רמת הדיוק שאני דורש מעצמי מבחינת התוצאה הטיפוגרפית, וכל שינוי שאני עושה אני משתדל לבדוק אותו בתוך טקסט רץ בכל מיני גדלים לראות שאין התנגשויות.

• הוסף לסימניות
שכחתי לציין שיש דוגמא מפונט וילנא גוטמן שבעבר היו מקבלים אותה עם התוכנה והיום צריך לבקש זאת מהם, ממייל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> יש לייצא הטבלא ולייבא לקובץ שעורכים ולערוך אותו, ואז קל מאד להבין כל רזי התוכנה. וכך התחלתי.
אני חייב להודות על האמת שמעולם לא השלמתי אף פונט אחד מכיון שעסקתי גם במיקום טעמים וזמן קצר אחר שהתחלתי בזה עברתי לתג והזנחתי זאת לגמרי. אך הרושם שקבלתי היה כנ"ל, וגם אחר דבריך אין אני מבין למה שינוי הגודל יגרום התנגשות. אמנם הרגשתי שיופי המיקום משתנה לפי הגודל, אבל לא התנגשות, ובכל אופן לספר רץ בגודל אחד נראה שזה כפי שכתבתי.

ועתה לפן ההלכתי, הרי רוב הפוסקים נוקטים (עם ראיה ברורה מדברי המרדכי בב"מ שנפסק להלכה ברמ"א) שעכ"פ יכולים בעלי החברה להחזיק זכויות כאלו, וזה לא קשור לדינא דמלכותא אלא לכללות דין זכויות היוצרים אם החברה לא מרשה זאת. פשוט לא ידעתי על חוק כזה וקפידה מצד החברות על דברים כאלה.

• הוסף לסימניות
אני לא קיבלתי את הפונט גוטמן וילנא עם התוכנה ולא ידעתי על קיומו (למרות שזכור לי שראיתי שם דיבורים על זה...) אז הלכתי לשיעור פרטי אצל פונטייפ שהקדיש לי מזמנו כמה שעות ולא הסכים לקבל תמורה...

• הוסף לסימניות
את הפונטים האחרונים יחסית של פונטביט הם שלחו בכמה גרסאות שאחת מהם היא אופן טייפ בסיסי. הניקוד יוצא ממוקם במדוייק רק שאין אפשרות לליגטרות, טעמים וכיו"ב.
בגרסא זו הפונט ייקרא (לדוגמא): Fb-Asher ולא Asher כמו בגרסא הרגילה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה