דרוש מידע בעקבות אסון השריפה - בטיחות ילדינו

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בלי להיכנס לפרטים של מה היה שם בדיוק (אני גם לא יודעת)

האם סביר להשאיר ילדים גדולים בבית לשמור על ילדים קטנים שישנים, כשההורים לא נמצאים?

לכאורה, אני שואלת את עצמי, זה היה יכול לקרות גם במהלך הלילה עצמו, כשההורים היו ישנים
בהנחה שדלת חדר ההורים סגורה, חלון סגור ומזגן עובד, דלת חדר ילדים סגורה עם חלון סגור ומזגן ברקע, והחדרים לא סמוכים אחד לשני.

מפחיד אותי לחשוב על זה...

חוץ מתפילה ואמונה שה' מתכנן הכל, וברור שזה במקום הראשון

מהי חובת ההשתדלות שלנו בעניין?

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שמישהו יכול לתת תשובה, ואין ספק שאנחנו ההורים עוסקים במחשבות האלו ביומיים האחרונים ללא הרף.
רק מחשבה קטנה שעלתה לי שאם היו שם הורים או הורה, אין ספק שהם היו נכנסים לאש להציל את הילדים ויתכן שאז התוצאה היתה עגומה הרבה יותר.
כך שאפילו בעין אנושית אפשר להסיק שהגזרה לא בגלל שההורים לא שם, אלא שזה דוקא מידת הרחמים שהם לא היו שם.

אם כבר תובנות מעשיות אז אם נכונה השמועה שזו היתה מנורת לילה, אז מומלץ מאד לעבור לתאורת לדים שהן נורות שאינן מתחמות ואינן גורמות לשרפות.

• הוסף לסימניות
יש כלל בטיחותי ידוע בזהירות בדרכים "ילדים עד גיל תשע לא חוצים לבד"
הכלל הזה נובע מחוסר בשלות של ילדים לסנכרן מרחק ומהירות ולהפעיל שיקול דעת מתי לרדת לכביש ואיך.
כך שברור שגם בבית ילדים עד גיל תשע לא מסוגלים לקחת אחריות מספקת ובוודאי שלא לדעת לפעול בזמן חרום.
אני לא נתתי לגדולים שלי להשגיח לבד על הקטנים עד גיל 11 -12
וגם אז רק עם פלאפון זמין והוראה ברורה להתקשר על כל שאלה בלי להסס.
מה שמכוון אותי בנושאים האלו בפרט ובעוד הרבה נושאים בכלל זה השאלה אם לאחר מעשה יהיה משהו שאתחרט עליו. כלומר, אם לאחר מעשה אני אומר אילו רק הייתי וכד' או שאדע שמבחינתי, ביני לבין בוראי אני יודעת שעשיתי את המקסימום.
חשוב לזכור כמו שכתבת שכשהשם רוצה גם תחת השגחת ההורים עלולים לקרות אסונות, אבל החרטה היא עונש נוראי לכל החיים, ולכן צריך תמיד לדאוג שלא לעשות דבר שעשויים להתחרט אודותיו.

• הוסף לסימניות
אולי לא במקרה כזה של שריפה שהיא סכנה לכולם, אבל יש מצבים שהורים בשטח יכולים לעזור כמו -
מקרה של חנק,התחשמלות,נפילה

• הוסף לסימניות
ברור שזה גזרת שמים...
לא הכל בידיים שלנו,
ילדה בת 12 בהחלט יכולה לקחת אחריות על ילדים (בפרט שיש שכנות באזור שיכולות לעזור..)
ברור שההורים נהגו באחריות. ויש פה נסיון נוסף משמים לא לקחת רגשות אשמה.

• הוסף לסימניות
עוד לפני האסון הזה, שרפה זה הלחץ שלי, חדר שינה וחדרי הילדים מופרדים במסדרון, וכל לילה אני מתפללת רק על זה, ופעמים רבות אני מתעוררת בלילה ובודקת שהכל בסדר.
בעלי שאל אותי עם מטף בחדר שינה ירגיע אותי, אמרתי לו שרק ספרינקלרים... :)

• הוסף לסימניות
סליחה.. אבל הדיון הזה זו היסחפות אמיתית...
יש תמיד סכנות ויש מליון בעיות שיכולות להיות בכל נושא אפשרי..
זה מפחיד נכון, יש לפעמים תאונות, נכון, אז מה אתם רוצים שיהיה לנו ילד אחד
וכל היום נסתובב איתו בקנגורו על הגב,
להשאיר ילדים בגיל שיש בהם דעת , זה מצב נורמלי לחלוטין , וזה שיש אסונות מדי פעם זה דבר מצער ,
אבל שמענו על אלף פאשלות ותאונות ועוד כהנה וכהנה , שמבוגרים עושים ואף אחד לא קופץ ואומר תפסיקו ליסוע במכוניות..

• הוסף לסימניות
אולי באמת לא כדאי לדבר על הורים ואחריות הורית. אבל לגבי אמצעים טכניים נראה לי שכן כדאי ואף רצוי להשאיר דיון על כנו.

אלו אמצעי בטיחות כדאי שיהיו בבית?
בררתי היום על עלויות התקנת ספרינקלרים, הן נעות סביבות 40 אלף שקלים
האם יש אמצעי אחר,איכותי ויעיל, זול יותר?

• הוסף לסימניות
אולי באמת לא כדאי לדבר על הורים ואחריות הורית. אבל לגבי אמצעים טכניים נראה לי שכן כדאי ואף רצוי להשאיר דיון על כנו.

ספרינקלרים אכן לא מתאימים לבית פרטי גם מבחינת גובה וגם מבחינת תשתית מורכבת.
אבל יש גלאי עשן בכל מיני רמות. כאלו שרק מצפצים מקומית וכאלו שמחוברים לחברות אבטחה. זה נראה לי צריך להיות הכוון לבית פרטי. (אגב היום בבתים חדשים מתקינים גלאי עשן אחד בדירה, גלאי מקומי שמצפצף כשיש עשן, הבעיה שהם באיכות גרועה והם מצפצפים בלי סיבה מה שגורים לרב האנשים לנטרל אותם)

• הוסף לסימניות
סליחה.. אבל הדיון הזה זו היסחפות אמיתית...
יש תמיד סכנות ויש מליון בעיות שיכולות להיות בכל נושא אפשרי..
זה מפחיד נכון, יש לפעמים תאונות, נכון, אז מה אתם רוצים שיהיה לנו ילד אחד
וכל היום נסתובב איתו בקנגורו על הגב,
להשאיר ילדים בגיל שיש בהם דעת , זה מצב נורמלי לחלוטין , וזה שיש אסונות מדי פעם זה דבר מצער ,
אבל שמענו על אלף פאשלות ותאונות ועוד כהנה וכהנה , שמבוגרים עושים ואף אחד לא קופץ ואומר תפסיקו ליסוע במכוניות..

את צודקת, וזה עדיין לא סותר את הדיון.
באותה מידה שאנחנו מבינים שצריך להסיק מסקנות ולחשוב על מה זה בא לנו מבחינה רוחנית. אפשר וכדאי לחשוב אילו מסקנות אנחנו יכולים להפיק על מנת למנוע את האסון הבא.
כל מקרה שקורה לידי אני חושבת האם יש אפשרות למנוע מקרה כזה ומה כדאי לעשות כדי למנוע את האסון הבא.
זה עדיין לא סותר שלקב"ה חשבונות משלו, ומה שצריך לקרות יקרה.
מה ואיך לפעול כל אחד ברמת הבטחון שלו, כמו בכל נושא.

• הוסף לסימניות

גלאי עשן.

גלאיי העשן מגיעים ברמות שונות.

הפשוטים, עובדים על בטריות וניתן לקנות בזול (כחמישים ש"ח) בטמבור. אפשר לפזר אותם בכל חדר.

יש מתוחכמים יותר שמצלצלים לטלפון האישי/מוקד חירום שעולים קצת יותר. את חלקם מומלץ להזמין מחו"ל, אמזון וכדו'.

וכבר אמר מי שאמר: שריפה אפשר לכבות בכוס מים, השאלה מתי מגלים אותה.

• הוסף לסימניות
גלאי עשן.

גלאיי העשן מגיעים ברמות שונות.

הפשוטים, עובדים על בטריות וניתן לקנות בזול (כחמישים ש"ח) בטמבור. אפשר לפזר אותם בכל חדר.

יש מתוחכמים יותר שמצלצלים לטלפון האישי/מוקד חירום שעולים קצת יותר. את חלקם מומלץ להזמין מחו"ל, אמזון וכדו'.

וכבר אמר מי שאמר: שריפה אפשר לכבות בכוס מים, השאלה מתי מגלים אותה.

אם יש המלצה ו/או לינק לגלאי איכותי, אשמח שתכתבו.

• הוסף לסימניות
הדיון הזה נראה לי מיותר ומזיק, ובעיקר חוטא לאמת, וזה אחרי שניסיתי להשתמש במילים עדינות ככל האפשר...
בתרבות המערבית הנפוצה אכן תהיינה המסקנות בסגנון כמו "לא להשאיר ילדים לבד", או "להתקין גלאי עשן", או אולי "להשתמש בנורות לדים", כי אם אין אמונה שהכל מושגח עד לפרט הכי קטן אז נטפלים לשטויות והופכים אותם לעיקר, ואז מנקים את המצפון ומקפידים יותר על כללי בטיחות וכל מיני קשקושים מהסוג הזה, שאמנם באמת טוב להקפיד על בטיחות, אבל זה לא הנושא בכלל, ויש בזה אפילו קצת מן האכזריות לבוא ולטעון שזה היה נמנע אילו ההורים היו וכו', וכדברי הרמב"ם הידועים שמי שאומר על אסון שקרה שזה מקרה אז זה אכזריות.

יש לי מסקנה קצת יותר הגיונית:
לעשות תשובה ולפשפש במעשינו (כל אחד לעצמו).

• הוסף לסימניות
אגב היום בבתים חדשים מתקינים גלאי עשן אחד בדירה, גלאי מקומי שמצפצף כשיש עשן, הבעיה שהם באיכות גרועה והם מצפצפים בלי סיבה מה שגורים לרב האנשים לנטרל אותם
לי היה כזה בבית
והוא צפצף ללא סיבה כל הזמן ורק העיר את הילדים
הורדנו אותו לאחר חג שלא שהינו בבית ומוצאי החג אנחנו מקבלים טלפון משכנים שהגלאי צפצף כל החג (אבל אין ריח ועשן) אבל זה היה מספיק בשביל להלחיץ ולקחת מונית הביתה (שעלה כמה מאות שקלים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה