בעקבות המדדים הגבוהים בארץ ובארה"ב - הריבית תמשיך לזנק ומחירי הנדלן יירדו בחדות

• הוסף לסימניות
הלמ"ס פירסמה אתמול שמדד המחירים לצרכן לחודש ינואר עלה ב0.3% למרות צפי שלא תהיה בכלל עליה באינפלציה.
גם בארה"ב פורסם כעת שמדד המחירים ליצרן לחודש ינואר עלה ב0.7% למרות הצפי לעליה קטנה יותר של 0.3%.

התוצאה של מדדים כה גבוהים זה שינוי מהצפי שהריבית תפסיק לעלות וכעת הערכה היא שהריבית תמשיך לעלות עוד מספר פעמים לכיוון יעד ריבית שנתית של 4.5-5%
כאשר ברור שדבר זה יוריד מאוד את מחירי הנדל"ן.
אל הנער הזה התפללנו

• הוסף לסימניות
לפי תחזית בנק ישראל, שיעור האינפלציה המסתכם בשנת 2022 ב-5.4% ובשנת 2023 הוא צפוי לרדת ל-2.4%. שיעור האינפלציה בארבעת הרביעים הקרובים המסתיימים ברביע השני של 2023, צפוי לעמוד על 3.3%.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
איפה?
תביא דוגמא,
אני באמת מחפש...
יש לי הרבה חברים שמחפשים דירות,
ולא שמעתי על ירידות דרמטיות...
בתל אביב ירידה של בין 100 ל- 200אלף ש"ח כך לפי תוכנית חיסכון של חדשות 12 מהערב
הרצליה קצת היה דירות שירדו ב300 אלף
בשאר הארץ עדיין אין ירידה דרמטית, אבל בזמן הקרוב כנראה שזה מה שאנחנו הולכים לראות ,אני לא חושב שיהיה ירידות כמו בתל אביב אבל ירידות מתונות זה יבוא גם יבוא.

• הוסף לסימניות
בשאר הארץ עדיין אין ירידה דרמטית, אבל בזמן הקרוב כנראה שזה מה שאנחנו הולכים לראות ,אני לא חושב שיהיה ירידות כמו בתל אביב אבל ירידות מתונות זה יבוא גם יבוא.
ירידה לצורך עליה...

• הוסף לסימניות
לפי הנתונים הרשמיים של הלמ"ס כבר לפני כמה חודשים מחירי הדירות החדשות ירדו ב4.3%!!
ומאז זה בטוח המשיך הלאה לרדת.
ובמחיר דירה ממוצעת זה אומר ירידה של כ100,000 ש"ח!!!
אז ב"ה הכיוון נכון, ואל תאמינו לכל האינטרסנטים שמשכנעים אתכם לקנות מהר מהר...
הירידות ממש לא נגמרו והם ימשיכו וימשיכו.

• הוסף לסימניות
זה לא בשורה. ההיגיון אומר שמה שעלה אחרון יורד ראשון, כי הוא באמת הסחורה הלא מבוקשת. מה שרואים ירידה בתל אביב ובהרצליה זה אומר אנשים שעפו על עצמם וקצת נחתו. הסמן האמיתי לירידה יהיה דווקא בקרית שמונה וירוחם. כשנראה שם ירידה של 100 אלף ואפילו 50 אלף זה יהיה סימן לירידה אמיתית.
אני מציע לעשות בדיקה פשוטה. תבחרו ביד 2 אזור צפון או דרום, תסננו דירות במחיר עד 900 אלף. אם שבוע אחרי שבוע מספר הדירות המוצעות יעלה סימן שיש ירידה אמיתית.

(ולמה 900 אלף ולא מיליון? כי יש לאנשים מחסום פסיכולוגי. מה אני ירד ממיליון? אבל מתחת לזה יותר קל להם לזוז).

• הוסף לסימניות
ירידה לצורך עליה...
התגובה של כל כך לא צפויה
זה ממש ראוי להערכה ומשדר מקצועיות
הרי אתה והעוסקים בתחום הכי מעוניינים שהמחירים ירדו ובכל אופן אתה אומר באופן כנה שזו ירידה לצורך עליה
מרגש.

• הוסף לסימניות
איך עולה משכנתא באלפיים ש"ח? לקחתם משכנתא על 6 מיליון ש"ח?
חח..
פשוט מאוד,
משכנתה בסביבות המליון וחצי שתי שליש פריים.
שעלה מ1.6 לריבית של 5.25

פשוט מאוד.
לא צריך בשביל זה משכנתה של 6,000,000 ש"ח

• הוסף לסימניות
חח..
פשוט מאוד,
משכנתה בסביבות המליון וחצי שתי שליש פריים.
שעלה מ1.6 לריבית של 5.25

פשוט מאוד.
לא צריך בשביל זה משכנתה של 6,000,000 ש"ח
אופציה שניה משתנה כל כמה שנים שהגיע זמן השינוי

• הוסף לסימניות
התגובה של כל כך לא צפויה
זה ממש ראוי להערכה ומשדר מקצועיות
הרי אתה והעוסקים בתחום הכי מעוניינים שהמחירים ירדו ובכל אופן אתה אומר באופן כנה שזו ירידה לצורך עליה
מרגש.
לא הבנתי,
יכול להסביר בבקשה?

• הוסף לסימניות
אני לא מבין איך המחירים ירדו באמת,
הרי אנשים התרגלו לשלם על דירה מיליון ש"ח או מיליון וחצי
ברגע שהמחיר יורד קצת
כל אחד שאין לו דירה ישמח למצוא דירה במחיר שקצת ירד וזהו..
אנשים לא יחכו להורדת מחירים רצינית מידי.

למבינים כאן:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה