בעקבות המדדים הגבוהים בארץ ובארה"ב - הריבית תמשיך לזנק ומחירי הנדלן יירדו בחדות

• הוסף לסימניות
בירושלים תהיה ירידה?כ
בירושלים תהיה ירידה?
אני מכיר כמה דירות בירושלים, בגבעת שאול, רמות ונווה יעקב, כבר חודשים שאין קונה אחד רציני, אתה יכול לראות ביד 2 ובעלונים השכונתיים, השוק קר, קפוא
גם באתר הממשלתי לא מוצג כמעט עסקאות שנסגרו מחודש 11.22

• הוסף לסימניות
אני לא מבין איך המחירים ירדו באמת,
הרי אנשים התרגלו לשלם על דירה מיליון ש"ח או מיליון וחצי
ברגע שהמחיר יורד קצת
כל אחד שאין לו דירה ישמח למצוא דירה במחיר שקצת ירד וזהו..
אנשים לא יחכו להורדת מחירים רצינית מידי.

למבינים כאן:
זה לא נכון
כי ברגע שאנשים רואים שבאמת יורד, אז הפרייארים יקפצו מיד
אבל מי שיש לו סבלנות, וגם ככה קשה לו להגיע למליון הראשון הוא יחכה, וישלם שכירות, ואם יהי'ו הרבה כאלו, זה אפקט אמיתי.
כבר עכשיו קבלנים שהם יותר לחוצים בכסף כי כל הבני'ה שלהם זה דירות חדשות, הורידו מחירים.

• הוסף לסימניות
זה לא נכון
כי ברגע שאנשים רואים שבאמת יורד, אז הפרייארים יקפצו מיד
אבל מי שיש לו סבלנות, וגם ככה קשה לו להגיע למליון הראשון הוא יחכה, וישלם שכירות, ואם יהי'ו הרבה כאלו, זה אפקט אמיתי.
כבר עכשיו קבלנים שהם יותר לחוצים בכסף כי כל הבני'ה שלהם זה דירות חדשות, הורידו מחירים.
השאלה היא כמה אנשים חושבים שזה יכול לרדת.
אם אנשים יודעים שהיום מחיר בניה של מאה מ"ר זה 500,000 ש"ח ומחיר קרקע הוא ××××××× אז לדוגמא אין מצב למצוא דירה בפחות מסכום מסוים כמו מיליוןן שח
ולכן יש מצב שעד שלא יהיה פה הצפה של מאות אלפי דירות
אז הירידה תהיה מינורית ואח"כ יהיה רעב רציני לגידול הטבעי פלוס אלה שהמתינו לירידה

• הוסף לסימניות
רוב מוחלט של המומחים,
עדיין ממליצים לרכוש דירות...
מהסיבה הפשוטה -
יהיה מה שיהיה, ההיסטוריה מלמדת אותנו
שכאן בארץ, לטווח הארוך נדלן זה רוווחי ואין כ"כ ממה לחשוש.

• הוסף לסימניות
אולי תחזרו על עצמכם באשכול אחד במקום לפתוח עוד ועוד ???
ברצינות , יש כבר כל כך הרבה אשכולות בנושא עם דעות סברות וראיות בנושא לכאן ולכאן עד שזה כבר יצא מהאף ,
@טראמפ 2024 איך עוד לא נמאס לך ? :eek:
אם נמאס לך, למה אתה קורא את האשכולות האלו, ובקי בהם ברמה שאתה יודע ש @טראמפ 2024 כותב על זה כל הזמן?

• הוסף לסימניות
אני לא יודע הרבה,

אבל הלמ"ס טוען בתוקף שבכדי לנרמל ב-א-מ-ת את מחירי הדיור כאן צריך להכניס 60-65 אלף דירות חדשות בשנה...

מה שכמובן לא קורה.

אגב, הסיבות לצורך הזה:
  • גידול אוכלוסיה טבעי (צפי ל-17 מיליון נפש עד 2048)
  • אחוז הגירושין ל"ע שעלה
  • גידול בהגירת יהודים ארצה
  • תוחלת חיים ארוכה יותר
  • כניסה של משקיעים גדולים לתחום הנדל"ן

אז, למי שחושש: אין מה לדאוג על הפסד כספי של ממש למי שיש לו סבלנות...

ובמיוחד, שבינינו: כולם (כולל המדינה, הבנקים, חב' הביטוח, משרדי הממשלה והאזרחים) רוצים שמחירי הדירות לא יפסיקו לעלות לעולם - חוץ ממי שמחפש לקנות דירה, וגם הוא - כשהוא קונה הוא עובר למתרס השני...

• הוסף לסימניות
ברגע שהמחיר יורד קצת

למבינים כאן:
המחיר ירד רק למי שקונה במזומן. למי שקונה עם משכנתא המחיר רק עלה

• הוסף לסימניות
לפי הנתונים הרשמיים של הלמ"ס כבר לפני כמה חודשים מחירי הדירות החדשות ירדו ב4.3%!!
ומאז זה בטוח המשיך הלאה לרדת.
ובמחיר דירה ממוצעת זה אומר ירידה של כ100,000 ש"ח!!!
אז ב"ה הכיוון נכון, ואל תאמינו לכל האינטרסנטים שמשכנעים אתכם לקנות מהר מהר...
הירידות ממש לא נגמרו והם ימשיכו וימשיכו.
רק חשוב להדגיש שאתה אינטרסנט בדיוק כמו כולם
אם אין לך דירה אתה גם מעוניין שזה ירד בדיוק כמו המשקיעים שמעוניינים שיעלה

לכן הניסוח הנכון יותר להקשיב לאנשי המקצוע בתחום שמבינים ולא סתם אומרים את משאלות ליבם
ונניח רימון חייט -טוען שהוא ממש לא רואה ירידה דרסטית במחירים
ומקסימום כמה אחוזים בודדים
כנ"ל ירון זליכה (בתור כלכלן ולא פוליטיקאי)
יועצי משכנתאות ובנקאיים טוענים שיהיו ירידות חד ספרתיות ושנה לאחר מיכן עליות

במקרה הגרוע

• הוסף לסימניות
ובמיוחד, שבינינו: כולם (כולל המדינה, הבנקים, חב' הביטוח, משרדי הממשלה והאזרחים) רוצים שמחירי הדירות לא יפסיקו לעלות לעולם - חוץ ממי שמחפש לקנות דירה, וגם הוא - כשהוא קונה הוא עובר למתרס השני...
יש לי דירה, אבל כל עוד ולא יהיה לי יותר דירות מאשר ילדים אני יעדיף שמחירי הדירות ירדו.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש לי דירה, אבל כל עוד ולא יהיה לי יותר דירות מאשר ילדים אני יעדיף שמחירי הדירות ירדו.
אז זה שוב אינטרסים.. בדיוק כמו המשקיע שיש לו אינטרס שיעלה כדי שיהיה לו ממה לחתן את הילדים

• הוסף לסימניות
אגב לדעתי יש לקחת בחשבון את הדולר שעולה מדי יום והוא כבר ב3.56

• הוסף לסימניות
אז זה שוב אינטרסים.. בדיוק כמו המשקיע שיש לו אינטרס שיעלה כדי שיהיה לו ממה לחתן את הילדים
ככל ויעלה יותר הוא יצטרך יותר בשביל לחתן את הילדים (אלא אם הוא נותן רק לחתונה ולא לדיור)

• הוסף לסימניות
ברגע שהמחיר יורד קצת

למבינים כאן:
זה לא שאנשים לא רוצים לקנות, אנשים פשוט לא יכולים לקנות. (אחוז המשכנתאות שבסיכון גדל כל הזמן, וכבר מתקרב ל50%) ברגע שתתחיל ירידת מחירים הבנקים יקטינו אחוזי מימון, מה שירחיק עוד ועוד אנשים מקניית דירה.
אבל הלמ"ס טוען בתוקף שבכדי לנרמל ב-א-מ-ת את מחירי הדיור כאן צריך להכניס 60-65 אלף דירות חדשות בשנה...
א. בהנחה ולכל משק בית יש יכולת לקנות דירה, זו כמות הדירות שנדרשת.
במצב הנוכחי שבו לא לכל משק בית יש אפשרות לקנות דירה, הכמות הנדרשת על מנת ליצור ירידת מחירים היא קטנה בהרבה.
ב. לפי הלמ"ס בארבע שנים אחרונות ממוצע התחלות הבניה הוא 60.500 כך שגם למספר הזה הגיעו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה