- הוסף לסימניות
זה מע"מ...השאלה אם זה מע"מ או שיטת מצליח
אם לא משלמים להם הם סופגים את ההפסד.
תתעצבני על המדינה לא עליהם.
זה מע"מ...השאלה אם זה מע"מ או שיטת מצליח
זה מה שההגיון שלי התכוון לשאולאבל אם כבר יצאה חשבונית לפני תקופה הם כבר שילמו למדינה את המע"מ עליה לא?
יש חוקאבל אם כבר יצאה חשבונית לפני תקופה הם כבר שילמו למדינה את המע"מ עליה לא?
הטיפולים עוד לא בוצעותלוי בתאריך הוצאת החשבונית מס.
אם כרגע את בטיפול והוציאו לך הצעת מחיר, רק בסיום הטיפול יוציאו לך חשבונית מס.
את מחוייבת על מחיר+מע"מ .(המע"מ לתאריך הוצאת החשבונית.)
זה חוקי.
את יכולה לנסות לבקש מהם להוציא לך חשבונית מס עבור הטיפולים שכבר שילמת להם ובוצעו!
אני ביקשתי מכל הספקים שהיה לי חשבונית עסקה שטרם שילמתי והעבודה בוצעה שישלחו לי חשבונית מס בשנת 2024.
היו כאלו שהסכימו (הרי מה אכפת להם, את המעמ גם ככה הם מעבירים וזה מקטין להם את המעמ עסקאות)
והיו כאלו שלא היו מוכנים. זכותם. כי הם מחוייבים בהוצאת חשבונית רק לאחר קבלת תשלום (קבלנים בעיקר)
אני מחוייבת למחיר שסגרתי איתם בתוספת מע"מ לפי החוק.
מקווה שהיה מובן
אבל מקומם לראות שעליות המחירים שהעילה שלהן היא בגין עליית המע"מ, אינן פרופורציונליות כלל לעליה בפועל.
יש לשים לב שלמעשה, על כל ₪117 ששולמו עד כה, יש להוסיף ₪1 בלבד.
ובאותו יחס הלאה - מוצר של ₪234 יעלה ב₪2 ל ₪236 וכן על זה הדרך.
אין כל הצדקה לעליה מסיבית שאין בינה ובין עליית המע"מ כל יחס.
אם אינני טועה, יש להוסיף על כל סכום שכולל מע"מ בשיעור של 17%, סך של 0.855% (כמעט מדויק) כדי להשלים את הפער של אחוז נוסף במע"מ.
לפי חישוב זה, עסקה של ₪700 (לשם דוגמא) אמורה להתייקר ב ₪5.90 ל ₪706
עסקה של ₪5000 אמורה להתייקר ב ₪42.75 ל ₪5043 בלבד.
אני מדגישה שאינני מבינה גדולה במתמתיקה ואולי אני טועה. אדרבה, אשמח לתיקון ממי שמבין יותר.
אלא מה? ראה ערך המס על החד פעמי בשעתו, שהקפיץ את המחירים בקרוב ל 100% ברוב בתי העסק.
מנצלים את חוסר התמצאותו של רוב הציבור, ורוכבים על ההזדמנות לחגוג.
למה לא בעצם?
מי לא רוצה להרוויח עוד ועוד?
אז כשיש כביכול עילה חוקית, אז קדימה.
גילוי נאות - גם אני בעלת עסק, וגם המע"מ שאני עתידה לשלם החל מהיום עולה ל 18%.
אין בדעתי להעלות את המחירים. זה זניח ונמדד בשקלים בודדים למוצר.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים