כללי בצער רב אנו מבכים את לכתו של נרקיסים

• הוסף לסימניות
סליחה, הטיפוגרפיה בינונית ומטה, פונט גרוע, כתבות בעיקר. חלק גדול מהעיצוב מיושן, לא נראה טוב.

כותרות מאונכות? ממש לא מקצועי! קשה לקרוא אותם! מילא שם מדור מאונך, בשום אופן לא כותרת.

חלוקת נושאי החוברות-מוספים בדיוק כמו משפחה, אז מה הטעם, אם משנים את פני העיתון לגמרי כדאי להביא איזה גימיק חדש שעוד לא ראינו, הם לא חידשו שום דבר!
לא חבל על ההשקעה?

• הוסף לסימניות
צביקי

לדעתי אתה טועה, ובגדול. העיצוב של 'שעה טובה' (המחודש, בעידן דוד רוטנברג) הינו 'העתק הדבק' כמעט מוחלט מ'משפחה' (לפני השדרוג). פונט ומרחבים זהים וכן הלאה. ברור שקל הרבה יותר ל'בקהילה' ללכת על קונצנזוס, להמשיך עם נרקיסים, ויתר על כך, את 'מורשה' הם ממשיכים לעצב כמו 'משפחה', ודבר של מה-בכך מבחינתם ומבחינת הסטודיו המשותף שם, להמשיך את הקו העיצובי גם ב'בקהילה'.

אבל, כאן מגיע ה'אבל' הגדול: עם איזה בשורה עיצובית חדשה הם באים להכריז על עצמאות טריטוריאלית כשווה בין שווים במובילי התקשורת החרדית, איזה פייט הם נותנים במגרש הזה. כאשר רוצים להיות גדולים, חייבים לקחת סיכונים, ואין ספק שהסיכונים שלקחו גדולים, מאד, (כפי שכבר כתבתי, שהפונט פחות קריא וכו') אבל שאפו ענק על האומץ, יש בידול ניכר לכל עין בין 'בקהילה' ו'משפחה' גם במגרש הארט.

לגבי הקונצנזוס, תן לי לחלוק על זה. הקונצנזוס מתבטא אך ורק במחלת ה'העתק הדבק'. משפחה היא זו שהחליטה על נרקיסים כפונט מגזיני, ובצדק. (בעבר הרחוק ניתחו את החלטתם על נרקיסים בכתבת צבע מעניינת ומחכימה), השאר רק היו פחדנים והסתמכו על שיקול דעתם הנבונה של 'משפחה'.

ומכאן התלהבותי, על האומץ לבוא ולומר, יש לנו אמירה גם בתחום הזה.

וכמו שמרדכי (היי, אהלן) טוען, ובצדק. זה ענין של זמן עד שנתרגל לעיצוב, ויש מצב שנתרגל, במקביל לגיהוצים ושיופים מצד סטודיו בקהילה.

לגבי העסקת ציירים וקריקטוריסטים, לפי הידוע לי הם מעסיקים כאלה במוספי הנשים והילדים, ובטוחני שיבוא כזה גם במוסף המרכזי. התחרות בסה"כ רק החלה.

ונתנו, הדברים שכתבת נכונים ברובם. אך אין כאן ענין "ללמוד ממשפחה", לענ"ד יש כאן ענין לבוא עם אמירה מחודשת, כאלטרנטיבה, ולדון ולדוש עד שיימצא דרך להוכיח שיש עוד דרכים לעצב מגזין אקטואלי, ולא להיקבע בעיצוב אחיד מוביל מזה שנות דור.

ומי אנוכי שאבוא לדבר "נגד" משפחה. שלומית ניאזוף (העורכת הגרפית) הייתה, עודנה ותישאר מהמעצבות הבכירות במגזר, עם אמירה מאד ברורה חדה ואסתטית. ובכ"ז העיצוב המחודש בעיני ולעניות דעתי, עמוס לעייפה ביחס למה שהרגילה אותנו משך שנים רבות. היה ניסיון לשדרג כלפי מעלה, ובעיני השדרוג לא צלח.

• הוסף לסימניות
איש קטן, קבל תיקון קטן.
כמדומני שהשינויים במשפחה נעשו ע"י חוה סין שלום.
אפשר להסכים איתך שחלק מהשינויים, (לא במגזין החגיגי הנוכחי, אלא כבר מאז שהתחיל השינויים), הינם מיותרים וקצת מכבידים.

• הוסף לסימניות
חבל רק שבחרו בנייר כרומו דק מדי
אם כבר, אז כבר.

• הוסף לסימניות
עברתי בחג על בקהילה, ואני חוזר בי.
לא כל הכתבות גרועות מבחינה טיפוגרפית.
יש כמה כתבות שהרווח שם גדול מדי, ומפריע לעין.

• הוסף לסימניות
עברתי בחג על בקהילה, ואני חוזר בי.
לא כל הכתבות גרועות מבחינה טיפוגרפית.
יש כמה כתבות בודדות שהרווח שם גדול מדי, ומפריע לעין.
בלידים נשאר הצורך לשפר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;457135:
דני, ידעתי שזה יגיע. הצלחת לסחוט ממני הבהרה חד משמעית. אין לי כל קשר לעיתון משפחה או בקהילה, לא הייתי מעורה בשום שלב, ולא אהיה מעורה בעתיד. התוכניות שלי אחרות לגמרי.

האיש המופקד על הגרפיקה בבקהילה, הוא חיים ויינריך, איש מוכשר מאד, עם מתודה שלימה בעיצוב בכלל ובטיפוגרפיה בפרט.

אני יודע שאני מצטייר כאן כמו ילד קטן שמתלהב ממקופלת, אבל כן. הבוקר קיבלתי את העיתון בדואר, וזה לי לראשונה שנחשפתי לקו העיצובי - המהפכני בעיני, וכקטן שמתלהב, רצתי ישר לכתוב רגשות. לא שום דבר מעבר לכך.

יש לי ביקורת קשה מאד על הלוגו של "פנינים" אותה הבאתי בפורום הפרסום. ישנה ביקורת על עוד כל מיני דברים פה ושם. אך במכלול הכולל, יש כאן בשורה חדשה לאוהבי הז'אנר.

(ומי אני בכלל).

ומה עם לייבל פפר, הוא לא בתמונה?

• הוסף לסימניות
בגדול, בקהילה עשו עבודה יפה.
מאד הפריעו לי מספרי העמודים- הפונט מידי קטן וגם הרעיון של מספור רק בעמוד הימני לא משהו. אנשים רוצים למצוא את העמוד, אין להם כוח לרעיונות עיצוביים.
מה שהכי צרם לי- הגודל המטורף של תמונות המרואיינים. מה קרה? לא היה מספיק טקסט?- ממש השתוללות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרדכי;457436:
אהבתי לקרוא. ניתוח יפה ומעניין.

אם כי...

נכון שצריך זמן להתרגל לעיצוב החדש, והתרשמות ראשונית לא אומרת [לי עכ"פ] הרבה, אך עם זאת אני מרשה כן לומר שיש דברים שמפריעים לעין בעיצוב החדש של בקהילה. העיתון כעת אינו מולי, אבל מה שלמשל לא אהבתי היה המרווח המוגזם בין השורות בלידים, וזה שכמעט צריכים לומר ג"פ ולסובב את העיתון כדי לגלות את שמות הכותבים. וגם: לדעתי העניה מני עני, יש משהו לא זורם לגמרי בגופן הטיפה מצועצע במגזין. אולי צריך להתרגל. אך חוששני.

וזה כאמור על רגל אחת ובע"פ ללא הנידון מולי. ועוד חזון.

לא יודע מה זה שאפו, אבל נראה לי שזו מילה מתאימה לכתוב אותה כעת למנהלי/מעצבי בקהילה שהשכילו לעשות את מה שצריך, והיה להם את השכל לפנות אחורה ולתקן את הטעון תיקון.

אכן, כל מה שדיברנו עליו בשעתו - תוקן. כולל הגופן הלא-זורם שהוחלף לנרקיסים, שמצדו התעורר לתחיה לרגל המעמד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה