בצק עלים-משהו קל

• הוסף לסימניות
פיציות כבר עשיתי אתמול:eek:
אבל היום יום שישי ואני מתארחת, אני מחפשת לעשות משהו קל לארוחת צהריים עם בצק עלים (מופשר כבר) אבל לא עם פירה ולא להפשיר בשרים, יש משהו כזה?

• הוסף לסימניות
נקניקי סויה במעטפת בצק עלים. אם זורים שומשום על הבצק הוא משדרג את כל העסק.

חטיפים קטנים במילוי זית ובציפוי שומשום כנ"ל.

חטיפי בצק במילוי קוביות גבינה מלוחה.

• הוסף לסימניות
אפשר לטגן קצת טונה עם בצל, להוסיף כורכום ורוטב צ'ילי ולמלא בבצק עלים ולאפות קצת בתנור.

• הוסף לסימניות
תודה תודה תודה!!!
הבו עוד רעיונות מעניינים (שגם קלים על התקציב...)

• הוסף לסימניות
בורקס גבינה- גבינה מתובלת, תוסיפי לה ביצה, את יכולה לעשות בורקס בודדים- לחתוך ריבועים מהבצק, לשים כף מלית ולקפל למשולש ולהדק, את יכולה לעשות פס ארוך- מלבן בצק, לכל האורך מילוי ולקפל לשניים ולסגור, אח"כ לחתוך פרוסות.
אם יש לך עוף טחון מופשר- לתבל כמו עיסת קציצות, לשים בצק בצחתית התבנית מעל את התערובת ומעל שוב בצק.
את יכולה לשים שתי שכבות בצק וביניהן ירקות שהקפצת קצת בסיר וריכוך.
זהו בינתיים...

• הוסף לסימניות
אפשר למלא ברצועות חזה עוף קצרצרות מתובלות ומוקפצות מעט
אפשר לטגן/לאפות טבעות בצל ורצועות פלפלים ולמלא. יוצא טעים מאד
אני גם אוהבת למלא בחצילים-כשנשאר הרבה סלט חצילים קלויים במיונז משבת-שמה בבצק עלים מקפלת וזה יוצא ממש ממש טעים
טונה עם רסק עגבניות, הרבה פלפל שחור, אפשר ג זיתים-יוצא מילוי מעולה לבורקס/גלילה
מה עם פטריות? או בורקס או פשטידה קלה: שמים שכבת בצק עלים, מעל מילוי של בצל,פטריות מטוגנים מעט, מעל שמים שכבה נוספת של בצק עלים חתוכים לרצועות שתי וערב ומתקבלת פשטידה יפהפיה
ואחרון חביב - רולדת פסטרמות ונקניקים: ממלאים בפנים, כדאי מ-2 צבעים, מגלגלים לרולדה ויוצא מדהים.
כמובן ביצה טרופה מעל ושומשום ישדרגו את הכל. אפשר לתבל בזעתר/פפריקה צבע מלמעלה
בהצלחה..

• הוסף לסימניות
איך לא הזכירו את הכרוב?
לטגן בצל
להוסיף כרוב ולאדות
לטבל

יוצא מעדן

• הוסף לסימניות
איזה הצע!!!

משהו עם פטריות (הילדים שלי משוגעים עליהם) אבל לא רק בצל עם פטריות, אלא עם לאחד אותם (ולא פירה, כי אין לי כח להכין וללכלך סירים...)

• הוסף לסימניות
קצת מתוק:
תפוחים, צימוקים, קנמון וסוכר.
יוצא מעדן!
לפזר מעל אבקת סוכר.

• הוסף לסימניות
אני עושה הרבה פעמים כמו עוגיות חמודות,
לאורחים מהרגע להרגע , לארועים וקוצר המון מחמאות:
2 דקות הכנה:

לערבב סוכר + קינמון
ולשטח על בצק עלים,

לחתוך מהבצק עלים חתיכות בגודל 3*5 ס"מ, לאחוז ב2 הקצוות ולסובב בניגוד סיבוב שלם,
יוצא פפיון מעוטר, יפה, וטעים...

• הוסף לסימניות
סלט טונה

תמלאי עם סלט טונה יוצא מעדן

• הוסף לסימניות
כנראה שלא הובנתי, התכוונתי למשהו עם בצק עלים לארוחת צהריים, לא למארחים, להם אני מביאה משהו אחר...
בכל מקרה ערבבתי כמה דברים פה יחד ויצא משהו מדהים בל"נ אם אזכור, אעלה אחרי שבת.

• הוסף לסימניות
אם את לא רוצה פטריות רק עם בצל תוסיפי רצועות גמבה,אם אוהבים אצלך כמובן.
מעניין אותי מאד מה ערבבת לך שם....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;924945:
איזה הצע!!!

משהו עם פטריות (הילדים שלי משוגעים עליהם) אבל לא רק בצל עם פטריות, אלא עם לאחד אותם (ולא פירה, כי אין לי כח להכין וללכלך סירים...)
לטגן בצל עד שמזהיב
להוסיף שן שום כתושה ותבלינים - פפריקה מתוקה, או כורכום לקבלת צבע צהוב.
זה גם טעעייםם

• הוסף לסימניות
אני מטגנת בצל קצוץ עם פטריות, ממלאת בזה את הבצק ולתנור. פשוט וטעים מאד!
אפשר לעשות את זה גם בתור רוגלך קטנטנים, ואז זה הופך לחטיף :)

• הוסף לסימניות
אז ככה, פתאום נזכרתי שלאמא שלי יש מתכון של בורקס גבינה מהמם שקל להכין אותו והוא נעחם מהתנור בשניות, אז:
2\1 ק"ג בצק עלים
למלית:
100 גר' גבינה כחושה (טוב טעם)
100 גר' גבינה מלוחה מפוררת
100 גר' גבינה צהובה מגורדת

1 בצל בינוני קצוץ
1 כוס פטריות קצוצות
4\1 כוס פלפל ירוק קצוץ
4\1 כוס גמבה אדומה קצוצה
כף שמן
1 ביצה
מלח לפי הטעם

ביצה ושומשום לציפוי

הכנה:
לחמם שמן ולאדות את הבצל עד שמזהיב מעט, להוסיף את הפטריות ולאדות דקה, להוסיף את הפלפלים ולאדות עד לריכוך.
לשפוך לקערה ולהוסיף אליה את הגבינות, לערבב היטב. להוסיף ביצה ומעט מלח לטעם.
לרדד מעט ובעדינות את בצק העלים לחתוך לריבועים, למלאות, לקפל למשולשים ולהדק עם מזלג.
למרוח ביצה טרופה ולזרות שומשום.
לאפות ב 200 מעלות עד להזהבה.
בתאבון!

• הוסף לסימניות
משהו שכדאי לכם לנסות: מתכון מ-נ-צ-ח!!!

לחצי בצק עלים:
500 גרם גבינה לבנה
2 כפות אבקת מרק בצל.

לשטוח מלבן בצק, לרדד לכל כיוון לחצות בעזרת סכין לרוחב, כך שיתקבלו 2 מלבנים צרים וארוכים, ולמרוח מעליהם את הגבינה עם האבק' מרק בצל בנדיבות לגלגל וליצור שושנים.
להניחם על תבנית עם נייר אפיה, ולפתוח אותם מעט ידנית.
לאפות בחום של 180 מעלות עד שמשחים.
מעדן!
בתאבון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pessi&chani;926611:
משהו שכדאי לכם לנסות: מתכון מ-נ-צ-ח!!!

לחצי בצק עלים:
500 גרם גבינה לבנה
2 כפות אבקת מרק בצל.

לשטוח מלבן בצק, לרדד לכל כיוון לחצות בעזרת סכין לרוחב, כך שיתקבלו 2 מלבנים צרים וארוכים, ולמרוח מעליהם את הגבינה עם האבק' מרק בצל בנדיבות לגלגל וליצור שושנים.
להניחם על תבנית עם נייר אפיה, ולפתוח אותם מעט ידנית.
לאפות בחום של 180 מעלות עד שמשחים.
מעדן!
בתאבון.

חבל שלא נתת את המתכון ביום שישי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה