כללי בקשה לתמונה משאטר - לא חוקי או שיש לי איזה "חור" בהבנה?

• הוסף לסימניות
בהמשך לזה:
http://www.prog.co.il/showthread.php?p=1499822#post1499822

אני צריכה להבין פעם אחת ולתמיד איך זה עובד...
המון פעמים מבקשם לעלות לכאן תמונות משאטר ואני מרגישה שאו ש"חסר לי איזה חלק בפאזל" או שהחלק הזה חסר לאלו שמבקשים/מעלים.
לכן אחת ולתמיד אשמח להסברים:

כמו שאני מבינה:
מישהו קונה מנוי ויש לו מכסת הורדה ביום/בחודש,
הוא זה שרכש את המנוי ולו יש את רשיון השמוש?
עד כאן נכון?

הלאה...
לפעמים הוא לא זקוק לכל כמות התמונות שרכש, בתוך מסגרת הזמן הקצובה,
אז הוא יכול להוריד סתם תמונות שנראה לו שיצטרך אי פעם,
ויש כאלו שמציעים שיעשו טובה ויורידו לאחרים...
עד כאן הבנתי נכון?

אז אם אני מבינה נכון "עושי הטובה" כשהעבירו את התמונה לשימושו של מישהו אחר, אסור להם להשתמש בזה בעצמם (חוקית וכנראה גם הלכתית) הרי הם שלמו על הורדה/שימוש ע"י "משתמש אחד" כביכול...

יוצא מזה ש:
א. נראה לי לא הוגן לבקש זאת בחינם, הרי הבנאדם שילם על כמות תמונות שהוא יוכל להשתמש איתם וברגע שהוא "מחלק" אותן הוא כבר לא יכול להשתמש בהן בעצמו!!!

ודבר שני נראה לי ממש אסור להעלות את התמונות לכאן לפורום, כך שכל משתתפי הפורום יכולים להוריד ולהשתמש בזה להנאתם ולהיכשל בגזל גמור!

אם יש טעות באחת מ"הנחות היסוד" שכתבתי, אשמח מאד שתתקנו אותיי ותסבירו לי אחת ולתמיד איך זה אכן עובד באופן חוקי הדבר הזה של הורדת תמונות ע"י מישהו אחד ש"מחלק" לאחרים.

ואם אין טעות במה שכתבתי...
אז מה פשר הדבר ש"חלוקת התמונות" הזו ל"כלל חבר הפורום" מתבצעת דבר יום ביומו?

אשמח לעזרתכם :)

• הוסף לסימניות
יש לך טעות אחת קטנה....
כשהוא מחלק לאחרים, הרשיון לא עובר אליהם!
הרשיון שלו בלבד!!! להם אסור להשתמש בתמונות.

• הוסף לסימניות
אז שוב עולה השאלה ומתחזקת לאור תההערה של "רמה",

איך זה שמחולקות פה תמונות חדשות לבקרים, וגם ע"י ניקים מכובדים ו"מוכרים"...

ואיך זה שכל הזמן "מזדעקים" על פונטים גנובים. או שאלות כמו: יש על זה זכויות? מותר לשימוש מסחרי? וכדו' על תמונות...
ואף פעם לא ראיתי שאלות או "צעקות" מהסוג הזה על תמונות משאטר...
אולי באמת יש לי איזה טעות בהבנה של איך שהמערכת הזו עובדת??

• הוסף לסימניות
יש מה לפחד מתמונות "גנובות" מהשאטר מבחינה חוקית. אלא מה? מדובר בחברה בחו"ל, כך שאם גרפיקאי מוציא עבודה עם תמונה בלי רשיון, כמעט ואין סיכוי שיעלו עליו כאן בארץ. אלא א"כ מדובר בפרסום באינטרנט.

מה שהזכרת מבחינת גזל: מדובר בחברה גויית - והדבר מותר. (אבל כל אחד ישאל בכל אופן)

בפונטים יהודיים - זה יותר בעייתי כי הם כאן בארץ, והם מדפדפים גם את הידיעונים השכונתיים! וגם מבחינה הלכתית (גזל) - מדובר בחברה יהודית.

אנחנו מזדעקים על זכויות יוצרים של כל דבר, אקשן וכד', כדי לפחות להיות מודעים. במיוחד אם מדובר בחברה ישראלית.

ובקששר לנתינת תמונות, אם נשארו לך תמונות מיותרות להורדה, למה לא לעזור לאחרים? כמובן שכשאני עושה זאת, אני מסירה כל אחריות מהענין, והמקבל לא קיבל שום רשיון חוקי. הוא לוקח סיכון, בהחלט. אבל מקווים לטוב...... :)

• הוסף לסימניות
1. מבחינה הלכתית אין כזה דבר "זכויות יוצרים" (יש כל מיני מחלוקות בעניין של רבנים שונים, אני לא נכנסת לזה), מבחינה חוקית זה כמובן אסור, אבל כמו שיש עוד הרבה חוקים שעוברים עליהם....
2. יש גם הבדלים בין יהודי לגוי בנושא הזה.

• הוסף לסימניות
באמת התכוונתי רק לתועלת... :) ולעורר מודעות...
כעת כשאני רואה שיש (לדבריכם) המון סיבות להתיר...
אני לפחות יודעת שאכן את ה"התנהלות" הבנתי נכונה,
ושיש כאן מקום לשאלת רב...
כעת אני ודעת איך ומה אני צריכה לשאול ובל"נ אני אשאל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;1500377:
באמת התכוונתי רק לתועלת... :) ולעורר מודעות...
כעת כשאני רואה שיש (לדבריכם) המון סיבות להתיר...
אני לפחות יודעת שאכן את ה"התנהלות" הבנתי נכונה,
ושיש כאן מקום לשאלת רב...
כעת אני ודעת איך ומה אני צריכה לשאול ובל"נ אני אשאל.

ותעדכני מה ענו לך :)
הצלחות!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרנולה;1500379:
ותעדכני מה ענו לך :)
הצלחות!!!

תשובתו של רב - ספציפית לשואל. במקרה מסויים הוא יכול להתיר, ובמשנהו לאסור (ע"ע הרה"ג ר' ישראל סלנטר זצ"ל וסיר החמין).
כמו כן, תלוי מאד איך שואלים. וד"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1500263:
1. מבחינה הלכתית אין כזה דבר "זכויות יוצרים" (יש כל מיני מחלוקות בעניין של רבנים שונים, אני לא נכנסת לזה), מבחינה חוקית זה כמובן אסור, אבל כמו שיש עוד הרבה חוקים שעוברים עליהם....
"אין כזה דבר" יכול לומר רק בן אדם שלא פתח מימיו ספרות הלכתית...
הנושא הזה קיים ונידון בהלכה במשך מאות שנים.

• הוסף לסימניות
סוף סוף מישהו פותח על זה אשכול.
אני מנסה כבר הרבה זמן לברר את העניין הזה ולא הרגשתי שאני מקבלת תשובות ממישהו (חוץ מאחד וכל הכבוד לו! :)).
אני באופן אישי שאלתי רב, אבל חשוב לי שתבינו, שאפשר לטהר את השרץ בק"ן טעמים ואם אדם נגוע הוא ימצא דרך. לגזול מגוי זה לא מצווה ועלול לגרום לחילול ה', ולא הייתי מקילה ראש בזה.
ידוע על תביעות של שאטרסטוק בכאלה מקרים?

• הוסף לסימניות
למעשה, אם אין זכויות יוצרים, אז גם הפונטים של אליהו פריד לא מכוסים...
אם יש זכויות יוצרים, אז גם גזל עכו"ם אסור...

מקובל לומר שמוצרים ותוכנות שמיועדות לקהל מקצועי, מותר למשתמש ביתי להעתיק ולהשתמש לצרכים פרטיים.
לצרכי עסק, אני חושב שזה לא הגון להשתמש בכל דבר שהוא בלי לשלם, כי כמו שאתה מעוניין להרוויח מהעסק שלך תפרגן לאחרים להרוויח על דברים שהם עשו בשבילך.

• הוסף לסימניות
בוא ונעשה סדר בעניין.

1)
שאטרסטוק הינו אתר שמרכז בתוכו תמונות של עשרות אלפי צלמים מרחבי העולם.
הצלמים מעלים תמונות לאתר זה, ולפעמים לאתרים דומים אחרים, ומקבלים תמלוגים לפי הורדה.

2)
לשאטרסטוק יש כמה מסלולים למנוי. אחד מהם זה מנוי ב־400 דולר לחודש ל־35 תמונות יומיות,
בין 2-10 משתמשים, [ובמילים פשוטות מנוי בשותפות].

3)
כשמישהו קנה מנוי כזה, יש לו אישור רשמית וחוקית לשתף את המנוי שלו עם אנשים נוספים.
במקרה הזה, ההחלטה מי יהיה השותפים, לא תלוי בשאטרסטוק אלא במזמין המנוי.
(הגם שהם מבקשים "לדעת" מי ומי במשותפים, עדיין זה נחשב כמנוי בשותפות)

4)
גם כשהמנוי שרכשתי הוא מנוי לבודד, זה נעשה בשביל להרוויח עם היצירות המועלות באתר,
שזה אומר, שמוכרים את התמונות בשביל שאעשה איתם רווח, אחרי שאשתמש עם התמונה ללקוח שלי שישלם עבור המודעה 500$. ולכן, נשאלת השאלה: במידה ואני לוקח את התמונות האלו, ממסגר אותם עם תמונה אחרת, ומוכר את זה ב100$ - זה בסדר, נכון? כי הרי קניתי מנוי ומותר לי לעשות איתם מה שארצה. ואם אני מוכר אותם ב10$? עדיין חוקי. ואם אני מדפיס תמונה בלי לגעת בו, על קאפה ענקית ולוקח כסף מהמוסד שהזמין את הרקע הזה? עדיין חוקי. אז איפה ההסתבכות? שנתתי את זה חינם? שמקבל התמונה יעשה במקומי כסף? ואם מקבל התמונה הוא עובד שלי? זה הרי יהיה חוקי כמובן. אז איפה הבעיה? שהוא יושב ברחוב ליד? שאני לא מכיר אותו?
הגבול הוא דק, והתחום אפור.

5)
לגבי זכויות יוצרים, הדיונים בנושא אכן עתיקים מאוד, ורוב הפוסקים מקלים לגבי יצירות מהסוג הזה.

6)
מי שלא רוצה להיכנס לספק, ורוכש לבד מנוי, תבוא עליו ברכה.

נ.ב. אישית, הפסקתי עם חלוקת התמונות. א) כי היו כאלו שחשבו שאין לי מה לעשות עם הזמן, והתעסקתי עוד חצי שעה כל יום בשביל להוריד תמונות לגרפיקאים (בעיקר מתחילים, שאפילו לא יודעים לקחת כסף על עבודתם, וזה מבאס). ב) כי האתר התמלא עם בערך 10 אשכולות כאלו כל יום. כאילו שבפרוג מחלקים תמונות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1500467:
"אין כזה דבר" יכול לומר רק בן אדם שלא פתח מימיו ספרות הלכתית...
הנושא הזה קיים ונידון בהלכה במשך מאות שנים.

נכון שאני לא פותחת ספרי הלכה
אבל זה לא משפט שלי, ואני לא ממציאה הלכות לבינתיים...
אמר את זה מישהו שדווקא פתח הרבה ספרי הלכה ואפילו שקוע מאוד בהלכה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1500694:
בוא ונעשה סדר בעניין.
4)
גם כשהמנוי שרכשתי הוא מנוי לבודד, זה נעשה בשביל להרוויח עם היצירות המועלות באתר,
שזה אומר, שמוכרים את התמונות בשביל שאעשה איתם רווח, אחרי שאשתמש עם התמונה ללקוח שלי שישלם עבור המודעה 500$. ולכן, נשאלת השאלה: במידה ואני לוקח את התמונות האלו, ממסגר אותם עם תמונה אחרת, ומוכר את זה ב100$ - זה בסדר, נכון? כי הרי קניתי מנוי ומותר לי לעשות איתם מה שארצה. ואם אני מוכר אותם ב10$? עדיין חוקי. ואם אני מדפיס תמונה בלי לגעת בו, על קאפה ענקית ולוקח כסף מהמוסד שהזמין את הרקע הזה? עדיין חוקי. אז איפה ההסתבכות? שנתתי את זה חינם? שמקבל התמונה יעשה במקומי כסף? ואם מקבל התמונה הוא עובד שלי? זה הרי יהיה חוקי כמובן. אז איפה הבעיה? שהוא יושב ברחוב ליד? שאני לא מכיר אותו?
הגבול הוא דק, והתחום אפור.

לא קראתי את רשיון שאטרסטוק ספציפית כי אין לי מנוי ולא מוכרים בודד במחיר סביר, אבל בכל אתר תמונות שפתחתי וקראתי הרשיון (ואני עושה זאת בדרך כלל באתרים האלו)
מובהר מאד ברור, שכל עוד התמונה משמשת אותך כחלק מהיצירה שלך, זה מצויין.
אך ברגע שהתמונה עצמה היא העסק, זה אסור לחלוטין.

לפי זה ברור שאסור לפי הרשיון לתת את התמונה עצמה לאחר או גם ללקוח. אסור לך למכור\לתת\לפתוח גמ"ח\ עם התמונות עצמן! רק להשתמש בהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1500724:
נכון שאני לא פותחת ספרי הלכה
אבל זה לא משפט שלי, ואני לא ממציאה הלכות לבינתיים...
אמר את זה מישהו שדווקא פתח הרבה ספרי הלכה ואפילו שקוע מאוד בהלכה!
יתכן שהוא אמר משהו, אבל לא את המשפט הזה.
זה פשוט משפט בלי בסיס, סתם מלמול חסר אחריות.
תחזרי אליו ותשאלי שוב.

• הוסף לסימניות
לשאטרסטוק יש כמה מסלולים למנוי. אחד מהם זה מנוי ב־400 דולר לחודש ל־35 תמונות יומיות,
בין 2-10 משתמשים, [ובמילים פשוטות מנוי בשותפות].
שאטר' לא מאפשרים למספר משתתפים שאין ביניהם קשר, לקנות מנוי ביחד, רק בתאגיד או בחברה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה חסידה;1500762:
שאטר' לא מאפשרים למספר משתתפים שאין ביניהם קשר, לקנות מנוי ביחד, רק בתאגיד או בחברה.
על תאגיד PROG שמעת?

• הוסף לסימניות
ונתנו 10 לי יש שריון אצלך לגבי תמונות ואני שומרת את זה לשעת כושר.
להלן שחור על גבי לבן:

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=193688&page=2

סתתתםםם אני מאוד מבינה את הענין הזה שהסברת זה באמת מתסכל
לתת למתחילנים שלא יודעים כמה לבקש.
אבל יישר כח על תקופה ארוכה של רוחב לב. :)

• הוסף לסימניות
לפי האשכול שם, רק לליקר יש.
ולחברים שמשקיעים מהידע שלהם לאחרים, אולי גם.

• הוסף לסימניות
בוא ונעשה סדר בעניין.

1)
שאטרסטוק הינו אתר שמרכז בתוכו תמונות של עשרות אלפי צלמים מרחבי העולם.
הצלמים מעלים תמונות לאתר זה, ולפעמים לאתרים דומים אחרים, ומקבלים תמלוגים לפי הורדה.

לאור הנ"ל עולה עוד נקודה, שקצת סותרת את מה שכתבו אחרם לעייל...
הם כתבו שזה מותר מכיון שזו חברה גויית,
אך...
אם זה עובד בצורה שהצלמים מקבלים תמלוגים לפי הורדה,
ולא שהחברה "קונה" מהצלם את התמונות.
יכול מאד מאד להיות שגם צלמים יהודים מוכרים תמונות דרך שם,
כך שאם יש חשש גזל,
זה עלול להיות גם גזל מיהודי...
(עוד לא שאלתי רב לכן אני מציינת שזה רק "אם" ויכול להיות שזה כן מותר - נשאל בל"נ)

נ.ב. גם אני בעצמי, עלתה במחשבתי לא פעם, למכור "אלמנטים גרפיים" דרך שאטר...
ואני מכירה לפחות עוד גרפיקאית אחת "יהודיה וכשרה" :) שרצתה גם היא...
(זה עוד לא יצא לפועל, כך שבנתיים כולכם יכולים "לגזול" ;) מצידי...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה