אפשרי לשנות דעות, תוך נתינת אופציה למסלול לכאלו שדעותיהם לא השתנו.
הבעיה באי נתינת פתרון היא קודם כל-
כפיה על אלו שחייבים להשאר בחסימה הזו בגלל שייכותם לקהילה שמחייבת את זה.
ודבר שני- מכיון שהציבור כבר התרגל לנטפרי מתוך מחשבה ראשונית של פתרונות חסימה הגיוניים שמתאימים לכלל הציבורים, כרגע קשה להקים חסימה סבירה מחדש,
וגם אלו שאינם שייכים לקהילות מתקשים לעבור,
וכך אתר פרוג יהיה חייב להכנע לכפיה לעשות מה שבקהילה מסוימת החליטו,
(מה שישפיע על כל המשתמשים, גם מאתרוג),
רק כי יש להם יותר יכולת להטיל שררתם על נטפרי.
יוצא שכולם חייבים לחשוב כמו 'רבני נטפרי', גם אם הם באתרוג.
כמו שחברה שלי מתלוננת שנים שמתעללים בה בחוסר שרות בקופת חולים,
והיא לא עוברת קופה, כי היא בקופה הזו כבר שנים ומכירה הכל..
כך אנשים מתקשים לעבור.
ומילא גם אלו שלא נמצאים בנטפרי, ינזקו.
מבחינתי זו בריונות ושרלטנות על ציבור כפוי.
הפתרון שימנע בריונות זה לאפשר שני מסלולי חסימה.
אחד למי שרואה נזק רוחני, ושני- למי שלא רואה.
תסלחי לי אבל זו אמירה באמת כל כך לא רצינית. מה הכוונה מחויב? למי בדיוק?
האם עשיית רצון ה' צריכה לזוז הצידה כי יש מחויבות לקהילה? האם החלטה שעשינו תישאר תקיפה לכל החיים ללא שינוי כי התחייבנו להם אז?
אין מצב של השתנות ובחירות מחודשות?
ופרוג שהתחיל אז באמת נשאר אותו הדבר בדיוק?
העולם משתנה ומתקדם וזזים דברים כל הזמן לכל כיוון. ולא חושבת לרגע שיש איזה שיקול בעולם ואת יודעת מה גם אם נטפרי צריכים לשלם פיצוי לכל האנשים שאכזבו אותם.
חשיבה יהודית זה ממש לא. הדבר היחיד שצריך להנחות אותנו זה דעת התורה וההלכה.
אם נטפרי באמת הולכים עד הסוף עם רבנים וזה לא שיקול כלכלי או פוליטי זה דבר שצריך לדעת ואני דווקא נוטה לחשוב שכן, כי בינינו מה הם מרוויחים במה שהם עשו עכשיו?
לא נעים צריך להיות רק מול אלוקים ולא אף אחד אחר עם כל הכאב והתסכול שתוכניות משתנות.
אף אחד לא חייב לנו כלום אף פעם וגם להם מותר לשנות דברים במידה ואולי השני לא שמר על דברים או שמצאו צורך לנכון להחמיר על דברים מסוימים.
אם הם באמת הולכים עם רב והוא זה שמורה על כל דבר צריך להאמין שזה באמת בא מהמקום הזה ולא אחרים.
זה מעצבן ומרגיז ואולי יש נזק אבל מה לעשות, בחירה בטוב לא תמיד קלה ולא תמיד לא מניבה נזק כאן ועכשיו. רק העולם הבא הוא תכלית הטוב והנעים.