בקשה - פרשת הצלת האדמו"ר רבי אהרן מבעלז

• הוסף לסימניות
אבקש מאוד אם אפשר להעלות לכאן פרטים וסיפורים על הבריחה וההצלה של האדמו"ר מבעלז בשואה. (לא מויקיפדיה בבקשה)
כמו כן, מי שיש לו פרטים וסיפורים על בניית בית המדרש בעיירה בעלז, אודה מאוד אם יעלה אותם לכאן.
הדבר נחוץ לי בדחיפות.
תזכו למצוות.

• הוסף לסימניות
אין שום חסידי בעלז בפרוג??

• הוסף לסימניות
יש :)
אבל אני לא זוכרת הכל באופן מדוייק במאה אחוז,
יש לי הרבה חומר כתוב בבית, אך ללכת לחפש בארכיון ולהקליד, קצת מורכב מידי, ז"א אין לי כרגע את הפנאי לכך ולא יודעת מתי יהיה.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
להטריח עד כדי כך - לא התכוונתי. אולי יש מישהו שהחומר תחת ידו ויוכל לסרוק ולהעלות במינימום טרחה.

• הוסף לסימניות
חלק מן הסיפור מובא בספר "בינת נבונים" לסבי, הרה"ג רבי ברוך יהושע ירחמיאל ממונקאטש זי"ע, שהוא מי שהשיג את האשרות להברחה של הרבי מבעלז ואחיו.
אין לי כרגע אפשרות לסרוק, בל"נ אסרוק ואעלה בהמשך היום.

• הוסף לסימניות
על סיפור ההצלה יש את הספר של ר' בעריש/משה אורטנר שהיה חלק פעיל בהצלה,
על ביהמ"ד יש ספר יפה שיצא לאור ע"י מחנובקא

• הוסף לסימניות
אודה לך, בראש מלה, על העלאת סריקה. כוכב מאיר, מה שם הספרים והיכן אפשר להשיגם? (מדבריך ניכר שאינם תח"י)

• הוסף לסימניות
1. 'ספר ההצלה' כך קוראים לזה, מהדורת סטענציל (צילום) אי אפשר להשיג, מסתובב צילומים, אבל כנראה במכון שאכתוב בהמשך, ניתן להשיג גם את זה
2. 'בית הכנסת בבעלזא' יצא לאור ע"י מכון 'שמן רוקח' שע"י בעלזא - מכנובקא איני זוכר את שמו של ראש המכון, אך ניתן לברר אצל חסידי מכנובקא
ספר מדהים, עם הדגמות תלת מימד של כל קומה וכל פינה

• הוסף לסימניות
בבקשה:

קבצים מצורפים

• בינת נבונים, הצלת הרבי מבעלז.jpg
    KB 378.8 · צפיות: 59
  • הוסף לסימניות
תודה, בראש מלה. האם רק לי זה נפתח חלקית בלבד?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה