בקשר לנושא שהיה מבוקש ופעיל פה בתקופה האחרונה-טיפול רגשי

• הוסף לסימניות
מפרסמת מכתב שחברה שלי פרסמה ב'יתד' אתמול.
בטוחה שמי שצריכה, תפיק ממנו תועלת.
ממליצה בחום, מהכרות אישית של שנים.

להלן המכתב:

לאור הכרות ארוכה וכואבת עם הצורך הגדול שעד כה לא קיבל מענה, נפתח בסייעתא דשמיא קו יעוץ חינם לנשים ונערות הנמצאות בטיפול רגשי. הקו נועד לעזור בנושאים הקשורים באופן ישיר לטיפול, אך ישנו קושי לדבר עליהם עם המטפלת. כגון: ביקורת כלפי המטפלת, נושא שתקוע הרבה זמן, תהיות על טיב הטיפול או כל סיבה אחרת שמעיקה. חשוב לציין שרוב הסיכויים שהטיפול הוא טוב ונכון, אך זקוקה למישהו מהצד שיבין, יתמוך ויעזור לעשות סבר עם שאלות אלו.
מטרת הקו לפתור את התקיעות המחבלת בהתקדמות הטיפול, ולעודד המשך קשורת פתוחה יותר עם המטפלת. שעות המענה בימים א' ג' ה' בין השעות 2:30-3:30 בצהריים.
מטרת הקו הינה לנשים שנמצאות כרגע בתהליך טיפולי ולא להכוונה לסוגי טיפולים ומטפלות.

ב. גודמן מטפלת רגשית (M.A.) בטיפול באומנות) 08-9747161

• הוסף לסימניות
ומה לגבי פתיחת קו נוסף שם ניתן להתייעץ אודות הייעוץ הניתן בקו המפורסם לעיל?

וברצינות, זה נשמע לי לא מקצועי, ואולי גם לא אתי, מצב בו מטפלת אחת מפקחת על תהליך טיפולי של מטפלת אחרת. תהליך טיפולי מבוסס על יחסי אימון בין המטופל למטפל, ואם נוצר חוסר אמון, חשדנות או אי נוחות בתהליך יש לשתף את המטפל בתחושות, או אפילו להפסיק את הטיפול במקרה הצורך.

יותר בטוח ללכת מלכתחילה למטפל שמוכר ע"י גורמים ממשלתיים.

• הוסף לסימניות
מכירה מקרוב אנשי מקצוע מעולים שמקבלים לעיתים בקשות לחוות דיעה על המתרחש בתהליך טיפולי אחר. מטפל מקצועי יסרב בעדינות ובבהירות להתערב, ויכוון את המטופל לפתוח את הדברים מול המטפל.
תמיהני על מטפלת מקצועית שנכנסת לנישה כ"כ בעייתית.

• הוסף לסימניות
מפרסמת מכתב שחברה שלי פרסמה ב'יתד' אתמול.
בטוחה שמי שצריכה, תפיק ממנו תועלת.
ממליצה בחום, מהכרות אישית של שנים.

להלן המכתב:

לאור הכרות ארוכה וכואבת עם הצורך הגדול שעד כה לא קיבל מענה, נפתח בסייעתא דשמיא קו יעוץ חינם לנשים ונערות הנמצאות בטיפול רגשי. הקו נועד לעזור בנושאים הקשורים באופן ישיר לטיפול, אך ישנו קושי לדבר עליהם עם המטפלת. כגון: ביקורת כלפי המטפלת, נושא שתקוע הרבה זמן, תהיות על טיב הטיפול או כל סיבה אחרת שמעיקה. חשוב לציין שרוב הסיכויים שהטיפול הוא טוב ונכון, אך זקוקה למישהו מהצד שיבין, יתמוך ויעזור לעשות סבר עם שאלות אלו.
מטרת הקו לפתור את התקיעות המחבלת בהתקדמות הטיפול, ולעודד המשך קשורת פתוחה יותר עם המטפלת. שעות המענה בימים א' ג' ה' בין השעות 2:30-3:30 בצהריים.
מטרת הקו הינה לנשים שנמצאות כרגע בתהליך טיפולי ולא להכוונה לסוגי טיפולים ומטפלות.

747161
חשוב להבהיר!
כל מטפלת מקצועית יודעת ש'' תקיעות בטיפול'' היא חלק מהטיפול והיא אףמסייעת לטיפול ולא צריך צד שלישי אלא להיפך זה יכול לחבל
הייתי ממליצה למארגנות לתת מענה לכשלים אתיים בטיפול כפי שעלה כאן רבות
סודיות תלות בטיפול סטינג וכו'
ברור שיש כאן כוונות טובות אבל נראה יותר שבדרך מפרים מהמקצועיות כיון שמשדרים כאן שטיפול צריך להיות רק טוב נעים וכייפי... לא, טיפול מעלה הרבה קונפליקטים בקשרים בינאישיים ובדיוק באמצעות הקושי ניתן לסייע למטופלת להתקדם....
לכו לטיםול מקצועי תפגשו את זה אל תחששו מזה
ותראו שדבריםקורים דווקא עם התקיעות...
בהצלחה
המפרסמות היקרות מוזמנות להגיב ואו להבהיר למה התכוונו לטובתן ולטובת הציבור

• הוסף לסימניות
הייתי ממליצה למארגנות לתת מענה לכשלים אתיים בטיפול כפי שעלה כאן רבות
סודיות תלות בטיפול סטינג וכו'
אני חושבת שגם טיפול בנושאים אלו הוא לא מתפקידן של המארגנות. גוף שמבקר ומפקח על הטיפולים אמור להיות גוף מפוקח ומבוקר בעצמו, ולא יוזמה של אדם פרטי שעלולה לנבוע מאינטרסים לא ידועים.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שגם טיפול בנושאים אלו הוא לא מתפקידן של המארגנות. גוף שמבקר ומפקח על הטיפולים אמור להיות גוף מפוקח ומבוקר בעצמו, ולא יוזמה של אדם פרטי שעלולה לנבוע מאינטרסים לא ידועים.
לא מסכימה איתך,
דווקא בגלל שאין שום פיקוח במגזר שלנו ...אז יכול להיות יוזמה טובה!!
מבינה למה את מתכוונת אינטרסים (לא ) ידועים...
בכל מקרה הייתי מרסנת את המגיבות ולא משתלחת ---- נכון שזה מעיד על לקות במקצועיות
רק הייתי נותנת את האופציה לכותבת להגיב או פשוט לסגור את האשכול...

• הוסף לסימניות
העיקר שמטפלת באומנות רוצה לבקר פסיכולוגים קליניים. באמת נשמע מאד מקצועי מצידה.
יוזמה בעייתית מאד. האשה הזו מסתכנת בפגיעה במהלך הטיפולי, בגרימת נזק של ממש לאנשים שנמצאים במצב עדין (ושאולי לא יגשו עוד לטיפול למרות הצורך שלהם, וינזקו להמשך חייהם) וגם בגרימת הפסד כספי.

הנוסח נשמע מוכר, האין זו אותה גברת שהעלתה את הרעיון כאן בפורום לפני זמן מה?

• הוסף לסימניות
לא מסכימה איתך,

למה לסגור את האשכול? אדרבא, שתהיה כאן תשובת המשקל. שאנשים תמימים ידעו שזה רעיון רע שכוונתו להרע.

• הוסף לסימניות
אני לא כל-כך מסכימה איתכם
צריך לדעת שגם מטפלת הכימקצועית לפעמים לא מצליחה לקדם טפול ואם למטופל יהיה את האופציה לדבר עם פסיכולוג חיצוני אולי יקבל שכל לעזוב
ומעשה אמיתי שהיה :
חברה שלי סבלה מבעיה מסוימת הלכה באומץ לפסיכולוגיה אמיתית מקצועית קלינית חמש שנים 400 שח כל שבוע
בסוף הטיפול שלדעת המטפלת לא הסתיים
היא לא השתנתה בפיפס בבעיה שהיתה לה
היא קבלה שכל התיעצה עם עוד פסיכולוג חיצוני ( במקרה אחי) ואמר לה להפסיק!
כמובן שאם היתה מתייעצת קודם היתה חוסכת אלפי שקלים
עכשיו זרקה כספה לפח וגם לא מסוגלת ללכת לטיפול נוסף!
מה תגידו על זה!?
( אני לא מברכת על היוזמה הנ''ל כי אני לא יודעת אם זה אכן מקצועי אבל אם היה אפשר להתייעץ עם פסיכולוג מקצועי חיצוני לטיפול ברעיון נשמע טוב

• הוסף לסימניות
לא מסכימה איתך,
גוף מפקח הוא לא דמות פרטית, אם כבר, אז לעשות את זה כמו שצריך: קודם מקימים איגוד כולל של מטפלים רגשיים במגזר החרדי אליו יכול להירשם כל מטפל מקצועי, אחר כך מקימים וועדה של אתיקה (אפשר גם וועדות נוספות) אליה נבחרים חברי איגוד המטפלים בהליך בחירות. מדי תקופה עורכים בחירות חדשות. וכמובן מפרסמים בשקיפות מי הם חברי הוועדה.

באופן הזה הסיכויים לאינטרסים ומניעים לא טהורים פוחתים.

• הוסף לסימניות
סתם ככה יש לי שאלה:
אם מטופלת חשדנית לגבי הפסיכולוגית שלה, האם יש לטיפול סיכוי להצליח?
אם אין אמון, איך היא יכולה להפקיד את הסודות הכי כמוסים שלה?
ואם מטופלת חשה שהטיפול לא עוזר לה, או מעיב עליה, היא הרי מפסיקה בעצמה, לא?

• הוסף לסימניות
אחד מהדברים הבסיסיים ביותר ביחסי מטפל- מטופל זה בניית אמון והעברה /העברה נגדית( שיוך רגשות של מטופל על מטפל ולהיפך).
תהליך בניית אמון לוקח זמן
מטופל שמגיע עם קשיי אמון בד"כ גם יתקשה לתת אמון במטופל
אם לאחר זמן מה לא נבנה אמון הדדי- מטפל טוב שישים לב לזה יעלה את הנושא
והמטופל אמור גם הוא להעלות את זה מעצמו
קצת בעייתי ללכת להתדיין על טיפול בהתיחס ליחסי מטפל- מטופל, עם מישהו אחר
מה שכן הקו הזה יכול להיות שימושי דווקא בציבור שלנו שבו פורחים וזורחים טיפולים רגשיים חסרי בסיס, אתיקה ומקצועיות שעימם אכן קשה לדבר על היחסים עימם
כמו שסיפרה לי מטופלת כי הלכה לטיפול והמטפלת אמרה לה כי היא רואה בה שינויים רבים והטיפול מסייע עימה ( חוו"ד הפרטית שלה וזאת בכדי שהמטופלת תמשיך לטפל אצלה).
בברכה
אסתי בראון
עו"ס קלינית ומטפלת בשיטה הנרטיבית ( אם כבר פרסום אז עד הסוף:))

• הוסף לסימניות
אחד מהדברים הבסיסיים ביותר ביחסי מטפל- מטופל זה בניית אמון והעברה /העברה נגדית( שיוך רגשות של מטופל על מטפל ולהיפך).
תהליך בניית אמון לוקח זמן
מטופל שמגיע עם קשיי אמון בד"כ גם יתקשה לתת אמון במטופל
אם לאחר זמן מה לא נבנה אמון הדדי- מטפל טוב שישים לב לזה יעלה את הנושא
והמטופל אמור גם הוא להעלות את זה מעצמו
קצת בעייתי ללכת להתדיין על טיפול בהתיחס ליחסי מטפל- מטופל, עם מישהו אחר
מה שכן הקו הזה יכול להיות שימושי דווקא בציבור שלנו שבו פורחים וזורחים טיפולים רגשיים חסרי בסיס, אתיקה ומקצועיות שעימם אכן קשה לדבר על היחסים עימם
כמו שסיפרה לי מטופלת כי הלכה לטיפול והמטפלת אמרה לה כי היא רואה בה שינויים רבים והטיפול מסייע עימה ( חוו"ד הפרטית שלה וזאת בכדי שהמטופלת תמשיך לטפל אצלה).
בברכה
אסתי בראון
עו"ס קלינית ומטפלת בשיטה הנרטיבית ( אם כבר פרסום אז עד הסוף:))

ומי ערב לך שזו לא עוד אחת מהטיפולים חסרי בסיס הפורחים וזורחים אצלינו לאחרונה?

ומה קורה כאשר אדם פונה לטיפול והוא נשאב לתוך מערבולת ולא מסוגל לתפקד, ולנהל חיים נורמטיבים גם כאשר הוא פתוח לגבי העניין עם המטפל?

אשמח לתגובתך

• הוסף לסימניות
סתם ככה יש לי שאלה:
אם מטופלת חשדנית לגבי הפסיכולוגית שלה, האם יש לטיפול סיכוי להצליח?
אם אין אמון, איך היא יכולה להפקיד את הסודות הכי כמוסים שלה?
ואם מטופלת חשה שהטיפול לא עוזר לה, או מעיב עליה, היא הרי מפסיקה בעצמה, לא?
חשדנות - וחוסר אמון הם אכן תקלות בסיסיות בטיפול - חלק מהעבודה בטיפול היא על הקשר הטיפולי והברית הטיפולית שחייבת לכלול אמון והערכה הדדית!
הייתי שואלת:
האם המטופלת מכירה את החשדנות הזו מטיפולים קודמים? אם כן כנראה שה"בעיה" היא בקשריה ולא במטפלת
האם זה בתחילת הטיפול? אם כן זה עדיין נורמלי לוקח זמן עד שנוצרת ברית טיפולית ואמון וזה אפי' בריא...
ובכלל זה יכול ללמד על המטופלת שאולי היא אישיות נמנעת או חרדה והססנית בקשריה עם אנשים- הלכתי רחוק אבל זה לא פעם הסיבה...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני לא כל-כך מסכימה איתכם
צריך לדעת שגם מטפלת הכימקצועית לפעמים לא מצליחה לקדם טפול ואם למטופל יהיה את האופציה לדבר עם פסיכולוג חיצוני אולי יקבל שכל לעזוב
ומעשה אמיתי שהיה :
חברה שלי סבלה מבעיה מסוימת הלכה באומץ לפסיכולוגיה אמיתית מקצועית קלינית חמש שנים 400 שח כל שבוע
בסוף הטיפול שלדעת המטפלת לא הסתיים
היא לא השתנתה בפיפס בבעיה שהיתה לה
היא קבלה שכל התיעצה עם עוד פסיכולוג חיצוני ( במקרה אחי) ואמר לה להפסיק!
כמובן שאם היתה מתייעצת קודם היתה חוסכת אלפי שקלים
עכשיו זרקה כספה לפח וגם לא מסוגלת ללכת לטיפול נוסף!
מה תגידו על זה!?
( אני לא מברכת על היוזמה הנ''ל כי אני לא יודעת אם זה אכן מקצועי אבל אם היה אפשר להתייעץ עם פסיכולוג מקצועי חיצוני לטיפול ברעיון נשמע טוב
???????
לא כל "התקדמות" נמדדת בפתרון הבעיה
זה לא קסם...
והמקרה שאת מציגה אמור להיות חריג...
אני בכל אופן מניחה שהיא לא בזבזה כסף... היא פשוט פחדה לפתוח ולהגיע לנקודות הכואבות אז היא לא "התקדמה"
כמובן שיכול להיות שהפסיכולוגית האמיתית (איפה יש פסיכולוגית לא אמיתית? מתחזה?) לא הייתה מקצועית או שהקשר לא היה טוב בשביל טיפול
בהצלחה

• הוסף לסימניות
לאט

לאט עם השנים ילמדו למזער נזקים.
עוד מטפלות רגשיות כאלו ואבדנו.
גם לפרסם דברים כאלו ולא לעמוד מאחוריהם זה עוול וחוצפה.
תזהרו לא להשתלח...
כי היום זו אותה אחת שפרסמה בתמימות או שלא
אבל מחר זה יכול להיות את או חברתך הקרובה
תשמרו על פאסון עם כל הכעסים...
לא מכירה את מי שכתבה אבל עדיין כדאי וצריך להזהר לא לשפוך דמים

• הוסף לסימניות
וואו, אני בהלם מההשתלחות פה.
אני ותיקה בפורום, בשם משתמש אחר. רק כרגע אני עובדת, ונכנסתי בשם של מי שעובדת פה.
קראתי את כל האשכולות שהיו לאחרונה בקשר לטיפול רגשי, וחשבתי שזה יעזור לאותן אלו שמתלבטות, ולכן פרסמתי בפורום זה.
אין פה שום כוונות נסתרות. אדרבה. מדובר במישהי שמהכרותה את הנושא, את הדילמות שיש לכל מטופל בשלב כלשהו, וכו', החליטה לפתוח קו כדי לעזור ולכוון נשים בטיפול. לא לפסול שום מטפלת, (גם אם היא מטפלת למשל במח אחד, שזו לדעתי לא שיטה לבעיה המצריכה טיפול פסיכולוגי. ובסוגריים נוספים, לא יודעת למה כן... -ואבהיר, כל הסוגרים הם תוספת שלי).
כל כוונתה לעזור לאנשים להבין את המקום שהם נמצאים, ולתת להם כח להמשיך בטיפול.
חבל על כל החשדות המיותרות.
מהכרות אישית, מדובר במטפלת ותיקה, עם תעודות מוסמכות. בעלת תואר.
אעביר לה את הדברים ונחכה לתגובתה.

• הוסף לסימניות
פוטושופר
העלית שאלה חשובה
מה קורה כאשר מטופל נשאב למערבולת
והוא פתוח עם המטפל
אצל מטפל מקצועי זה לא יקרה בצורה קיצונית
הנושאים יפתחו לאט, בצורה מבוקרת ומושגחת
מטפל מקצועי בדר"כ נמצא גם הוא בטיפול ומקבל הדרכה
ברור שיש פגישות טיפוליות קשות יותר ונפתחים נושאים טעונים
אבל מטופל שלאורך תקופת הטיפול מצוי בטלטלת נפש ובסערה קיצונית שמפריעה לו לנהל שגרה נורמטיבית- זה מצריך ברור מעמיק גם לגבי חוסן האישיות שלו להתמודד עם נושאים כאובים ( וגם לזה מטפל טוב צריך לשים לב)
וגם כמובן מעלה סימני שאלה לגבי הטיפול עצמו
אנחנו מסתובבים כל הזמן סביב אותו נושא של טיפול מקצועי
כי מטפלים לא מקצועיים ימשיכו לנוע באותו המעגל בעוד שטיפול מקצועי יצליח להתגבר על משוכת נושאים טעונים
כמובן מלא ס"ד צריכה ללוות את המטפל והמטופל
בברכה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה