בקשת טיפים בנושא: כיסויי השייש לפסח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;748271:
אנחנו קנינו בשנה הראשונה פי וי סי ע"פ מידות השיש, הוא עומד נהדר א. בגלל הכיורי פלסטיק שמחזיקים אותו
ב. חתכנו אותו בקצוות בצורה כזו (כמו שחותכים נייר כשרוצים לעטוף) ויש לו יציבות מסוימת. מאז כל שנה- תענוג: מוציאים, מלבישים בדקה, וסימנו סיפור.
את יכולה להסביר לי איך לחזק אותו על הקנט של השיש? עם דבק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלינור;748373:
את יכולה להסביר לי איך לחזק אותו על הקנט של השיש? עם דבק?
אני לא זוכרת איך בדיוק עשינו את זה, כי עברו שנתיים מהפעם האחרונה :eek:
אבל מה כן זכור לי שזה מספיק גדול כדי לגלוש מעל הקנט, כנראה באמת למטה תפסנו עם דבק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;748369:
יש אנשים שלא חותכים על השיש?
אז בשביל מה הוא קיים?:confused:

חותכים על קרש חיתוך, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי;748377:
חותכים על קרש חיתוך, לא?
רק אלו שיש להם מעט עבודה והרבה קרשי חיתוך :)
אה, אולי גם אלו המטופטפים שגם לא חותכים באויר או בידיים אלא ישבו תמיד ליד השולחן, מאורגנים.
אבל בעוה"ז יש גם כמה 'עמך'.;)

• הוסף לסימניות
אין כמו טפט.
ואף פעם לא נקרע לנו.
צריכים לחתוך על קרש חיתוך, ממתי על השיש?
רק צריכים להדביק אותו בלי בועות.
אחרי החג זה מתקלף ולא משאיר טיפת דבק. (יש לקנות טפט מיוחד דמוי שיש.)
שלא תעזו לשים פי וי סי, רק הסיוט של לנקות אותו וליבש אותו אחרי החג- לא שווה.
להורים שלי היה וזה היה פשוט נורא. התרומם מהשיש ותפס ריח...., , והתלכלך למשל מתמצית תה שלא ירדה מזה, בקיצור לא מומלץ.
טפט- דבר נהדר, פרקטי ויפה.
כיורים כמובן פלסטיקים. (עד כמה שהם לא סימפטיים אין בררה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gol;748399:
אין כמו טפט.
ואף פעם לא נקרע לנו.
צריכים לחתוך על קרש חיתוך, ממתי על השיש?
רק צריכים להדביק אותו בלי בועות.
אחרי החג זה מתקלף ולא משאיר טיפת דבק. (יש לקנות טפט מיוחד דמוי שיש.)
שלא תעזו לשים פי וי סי, רק הסיוט של לנקות אותו וליבש אותו אחרי החג- לא שווה.
להורים שלי היה וזה היה פשוט נורא. התרומם מהשיש ותפס ריח...., , והתלכלך למשל מתמצית תה שלא ירדה מזה, בקיצור לא מומלץ.
טפט- דבר נהדר, פרקטי ויפה.
כיורים כמובן פלסטיקים. (עד כמה שהם לא סימפטיים אין בררה)
לפקודתך:eek:

• הוסף לסימניות
שמעו נא אחי
ניילון קריסטל הדבר הטוב והמשובח ביותר.
אפשר להשתמש בדק ביותר (15 מיקרון) שעולה 11-12 ש"ח למטר.
רוחבו 140 ס"מ, כך שאפשר לחותכו לשנים!

הניילון נצמד לשיש, ולא ניכר, ואינו מפריע כלל.
אין צורך להדביקו על משטח העבודה.

בקצה השיש, אפשר להדביק עם דבק סלוטפ עבה לתחתית הקנט.
וכן בקצה השיש הפנימי, אפשר להדביק כנ"ל לקרמיקה.

מוצאי החג אפשר להוריד את הניילון במשיכה אחת, ולא נשאר שום סימנים של דבק.

החסרון היחיד שא"א לחתוך על השיש ישר, אלא על קרש חיתוך

פסח כשר!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלחנן אריאל;748423:
שמעו נא אחי
ניילון קריסטל הדבר הטוב והמשובח ביותר.
אפשר להשתמש בדק ביותר (15 מיקרון) שעולה 11-12 ש"ח למטר.
רוחבו 140 ס"מ, כך שאפשר לחותכו לשנים!

הניילון נצמד לשיש, ולא ניכר, ואינו מפריע כלל.
אין צורך להדביקו על משטח העבודה.

בקצה השיש, אפשר להדביק עם דבק סלוטפ עבה לתחתית הקנט.
וכן בקצה השיש הפנימי, אפשר להדביק כנ"ל לקרמיקה.

מוצאי החג אפשר להוריד את הניילון במשיכה אחת, ולא נשאר שום סימנים של דבק.

החסרון היחיד שא"א לחתוך על השיש ישר, אלא על קרש חיתוך

פסח כשר!

נשמע טוב אבל יש לי כמה שאלות:
1. זה נמכר בחנויות טמבור על מטר?
2. זה שקוף? (קצת "חילול הקודש" לראות את השיש בפסח :eek:)
3. זה לא בעיה כשרותית כמו שדבורה העלתה שזה נקרע בקלות?
4. האם זה יותר עבה או דק ממפה שעוונית?

אחרי שנים של הנייר כסף המסורתי שנה שעברה ניסיתי את הטפט. זה אכן יותר יפה וקל לנקות כל פעם אבל היה מאוד קשה לשים (להקפיד שלא יהיו בועות) ובאמת פה ושם נקרע.
דווקא לא היה בעיה עם סימנים בכלל - קניתי את הסוג דמוי שיש שלא משאיר סימנים.

• הוסף לסימניות
1. נמכר בחנויות טמבור.

2. אכן זה שקוף! (בחילולי קודש אני לא מבין).

3. זה לא נקרע אפי לא בקושי, אך זה יכול להחתך מסכין. ואמנם, גם אם זה נחתך עם סכין, לא נוצר חור, שכן שני החלקים שנחתכו, ממשיכים לשבת דבוקים אחד לשני.

4. יש בזה עוביים שונים. אני משתמש ב15 מיקרון, שזה הדק ביותר המצוי בחנויות. והוא מצוין. כמובן אפשר להשתמש גם ביותר עבה.

ניקוי הניילון הזה בא בקלי קלות. אין צורך להורידו אף פעם. השיש משמש כרגיל כל השנה. (אני מכיר משפחה שמשאירה את הניילון עד סוכות...

***צריך מעט סבלנות בפריסת הניילון, אם רוצים להגיע לתוצאה מושלמת***

• הוסף לסימניות
מפת ניילון קריסטל זה הניילון העבה המוכר שמשמש כמגן מפני לכלוך המפה או השולחן. הרעיון הזה הוא באמת מוצלח. שנה שעברה השתמשתי בשעוונית (אותו רעיון). יש מגוון של דוגמאות, קל לעבוד עם החומר הזה, לא נקרע, לא יקר (טפט זה נו---רא יקר), בקיצור: ידידותי לסביבה. מומלץ בחום!

הדבר הבא שאני מתכננת למטבח החדש שלנו, בב"א, זה חיפוי מזכוכית לפי מידות השיש, ומי שחוששת מחילול הקודש יכולה לבקש שיצבעו לה את הזכוכית.

• הוסף לסימניות
לכל המשתמשים בנייר כסף או מפת קריסטל, איך אתם מדביקים את זה לקרמיקה?

• הוסף לסימניות
משתמשת בטפט כבר שנתיים ומאד מאוצה.
הדבק כמעט לא נשאר ומה שכן יורד בקלות עם סקוטצ' ואמה החיסכון בשימור משנה לשנה שווה את הכסף, הרעיון של שעוונית נשמע מוצלח אבל כבר קניתי טפט מקווה שאזכור לשנה הבאה.
ובקשר לחיתוך על השיש זה הכל עניין של הרגל. אפשר לחתוך גם על צלחת שטוחה אם אין מספיק קרשי חיתוך. אני מבשלת המון ובכמויות ואף פעם לא חותכת על השיש, גם במשך השנה, זה מתכון בדוק לליכלוך ועבודה מיותרת.
הרגלי עבודה נכונים חוסכים הרבה עבודת נקיון אחרי הבישולים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;748445:
מפת ניילון קריסטל זה הניילון העבה המוכר שמשמש כמגן מפני לכלוך המפה או השולחן. הרעיון הזה הוא באמת מוצלח. שנה שעברה השתמשתי בשעוונית (אותו רעיון). יש מגוון של דוגמאות, קל לעבוד עם החומר הזה, לא נקרע, לא יקר (טפט זה נו---רא יקר), בקיצור: ידידותי לסביבה. מומלץ בחום!

הדבר הבא שאני מתכננת למטבח החדש שלנו, בב"א, זה חיפוי מזכוכית לפי מידות השיש, ומי שחוששת מחילול הקודש יכולה לבקש שיצבעו לה את הזכוכית.

הרעיון נשמע מענין רק איפה למען השם אני ישים כל השנה את משטחי הזכוכית הענקיים בלי שיפגעו...:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מגדים;748471:
לכל המשתמשים בנייר כסף או מפת קריסטל, איך אתם מדביקים את זה לקרמיקה?

בדבק נייר - סלוטייפ -:)

• הוסף לסימניות
אני משתמשת בפסח באלומיניום עבה. עובדת קשה להניחו, "מגהצת" אותו שלא יהיו בו גלים, שמה פלסטרים על החתכים, אבל כל הפסח אני כל כך נהנית ממראה השיש עם האלומיניום. כשמנקים זה פשוט זורח, וכל המטבח מקבל אור.
שווה את החצי שעה של עבודה קשה בשביל התוצאה.

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל האשכול
אבל אצל ההורים שלי יש פלטות פח שהוזמנו לפני המון שנים אצל פחח מומחה
לפי המידות המדוייקות של השישים.
נשמר לשנים. נח. ויפה!

כשהמטבח שלי יהיה של קבע אזמין גם לעצמי בעז"ה...

• הוסף לסימניות
מי שקונה טפט: לבקש טפט מיוחד "שמתקלף בקלות ולא משאיר סימנים!" כי יש סוגים חזקים שיכולים לעשות בעיות, זה שאני קונה הוא הוא עם דבק חלש וגם במהלך העבודה אם נהיה בלון אפשר להרים ולהחליק שוב.
הכנות נעימות שמחות וקלות ופסח כשר ושמח!
אגב, האם הסלוטייפ לא משאיר סימנים של דבק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אורה;748880:
מי שקונה טפט: לבקש טפט מיוחד "שמתקלף בקלות ולא משאיר סימנים!" כי יש סוגים חזקים שיכולים לעשות בעיות, זה שאני קונה הוא הוא עם דבק חלש וגם במהלך העבודה אם נהיה בלון אפשר להרים ולהחליק שוב.
הכנות נעימות שמחות וקלות ופסח כשר ושמח!
אגב, האם הסלוטייפ לא משאיר סימנים של דבק?

צריך לבדוק שהדפס הקוביות מאחור הוא בצבע אדום. (ולא הכחול - בשום אופן!!)
הטפט הזה מיועד לשיש ומתקלף בלי להותיר סימנים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה