דרוש מידע בקשת ייעוץ לזו"צ שמעוניינים לקנות דירה, שיגורו בה רק בעוד מספר שנים

יכול לכתוב בתור זוג ליטאי שהתלבט מאוד מאוד בין עפולה לנתיבות, הבנתי אחרי בירורים די מעמיקים שהאופי בנתיבות הוא יותר ספרדי, אמנם ספרדי מישיבות אשכנזיות (ספציפית בית הלוי) מצוינות אבל כן היה שוב לנו לחיות בסביבה שיותר מתאימה לנו, אני מדבר נכון לעכשיו, לא יודע מה יהיה בעתיד.
בעפולה עילית מידיעה הרוכשים יותר אשכנזים יש גם הרבה חסידים שבעיניי זה גיוון נכון למקום מגורים מה שבנתיבות אין.
גם הבנתי שסגנון בית הלוי זה יותר 'פרום' מישיבות בסגנון הזה יותר וגם מישיבות בסגנון פתוח יותר באו המשפחות היותר צוליות, אנחנו זוג אמנם מאוד שמור אבל ראש פתוח והבנו שעפולה עילית יותר מגוונת מהבחינה הזאת
בנוסף שיקול המחיר מאוד השפיע - בתוספת של כ50000 ש"ח קניתי בעפולה דירת 4 חדרים עם מרפסת גדולה דירה מהממת כשבנתיבות הציעו לי 3 חדרים בקומה לא נוחה...
בנוסף א"א להשוות (לטעמי) בין הצפון הירוק והפורח לדרום היותר אפור

אני חושבת שהאמירה הזאת מטעה מאוד,
המדינה משקיעה מליונים בנגב, אשקלון מאוד מפותחת באר שבע רוייה בתעסוקה ותקחי בחשבון במיוחד לאחר המלחמה הישובים כמו שדרות אופקים גם כן יותר מתפתחות
אם את משווה לעפולה אז תדעי שבפעולה התעסוקה יותר מורכבת
יש לי אחיות גם בעפולה וגם בנתיבות
חושבת שזה ממש לא מדויק מה שאת כותבת
עפולה זה לא הצפון שהוא מפותח יותר, זה העמקים.
המון נשים נוסעות לעמק יזראל ששם יש יותר תעסוקה או אפילו עד לטבריה...

בהצלחה

אולי יביא תועלת..

קבצים מצורפים

• יריד דירות בפריפריה - יד שמשון.pdf
    KB 222.4 · צפיות: 28
יכול לכתוב בתור זוג ליטאי שהתלבט מאוד מאוד בין עפולה לנתיבות, הבנתי אחרי בירורים די מעמיקים שהאופי בנתיבות הוא יותר ספרדי, אמנם ספרדי מישיבות אשכנזיות (ספציפית בית הלוי) מצוינות אבל כן היה שוב לנו לחיות בסביבה שיותר מתאימה לנו, אני מדבר נכון לעכשיו, לא יודע מה יהיה בעתיד.
בעפולה עילית מידיעה הרוכשים יותר אשכנזים יש גם הרבה חסידים שבעיניי זה גיוון נכון למקום מגורים מה שבנתיבות אין.
גם הבנתי שסגנון בית הלוי זה יותר 'פרום' מישיבות בסגנון הזה יותר וגם מישיבות בסגנון פתוח יותר באו המשפחות היותר צוליות, אנחנו זוג אמנם מאוד שמור אבל ראש פתוח והבנו שעפולה עילית יותר מגוונת מהבחינה הזאת
בנוסף שיקול המחיר מאוד השפיע - בתוספת של כ50000 ש"ח קניתי בעפולה דירת 4 חדרים עם מרפסת גדולה דירה מהממת כשבנתיבות הציעו לי 3 חדרים בקומה לא נוחה...
פותח האשכול מחפש דירה זולה שאפשר לקבל עליה שכירות גבוהה
עפולה עילת זה המקום האחרון שעונה לתנאים האלו
דירה 4 חדרים חדשה שעולה 1.450.000 תושכר במקרה הטוב ב 2500 ש"ח

בחריש דירה 4 חדרים חדשה עולה 1.300.000 שכירות החל 3800 וביקוש גבוה
לדעתי לאחר השינויים הצפויים בתחב"צ בעיר לא יהיה להשיג בפחות 4200 ש"ח

נערך לאחרונה ב:
נכון מאוד.
זה רלוונטי רק לטיולים ולנופש , בהם הצפון יותר קורץ.
אבל למגורים פחות,
למעשה, הדרום הרבה יותר נגיש למרכז, ועובר שינויים גדולים
הרבה יותר מהצפון שמדשדש כבר שנים באותו המקום.
לשם הדוגמא בדיוק אמרה לי קרובת משפחה
גרה בירושלים ויש לה 2 בנים בצפון (עפולה ורכסים)
שאת הבן הבא היא וודאי תרצה לשלוח לדרום (אופקים או נתיבות)
היא פשוט רואה את ההבדלים ביננו, שעברנו לנתיבות, ואנחנו מגיעים לכל ארוע בקלות
לעומת הבנים שלה...

פותח האשכול מחפש דירה זולה שאפשר לקבל עליה שכירות גבוהה
עפולה עילת זה המקום האחרון שעונה לתנאים האלו
דירה 4 חדרים חדשה שעולה 1.450.000 תושכר במקרה הטוב ב 2500 ש"ח

בחריש דירה 4 חדרים חדשה עולה 1.300.000 שכירות החל 3800 וביקוש גבוה
לדעתי לאחר השינויים הצפויים בתחב"צ בעיר לא יהיה להשיג בפחות 4200 ש"ח
הוא שאל ואני עניתי על ההבדל בין עפולה לנתיבות, אף אחד לא הזכיר את חריש.
אכן עפולה לא מומלצת למי שבונה על לשכור ולהשכיר למרות שלדעתי מי שמתכנן לגור עוד שנתיים לא אמור לעשות את השיקולים האלה כ"כ

נכון מאוד.

אבל למגורים פחות,
לעומת הבנים שלה...
אכן לירושלים נתיבות/אופקים יותר נגישות, זה היה חלק ממכלול השיקולים, השיקול המרכזי היה קהילה שמתאימה לסגנון שלנו וכמובן פערי המחיר הלא קטנים לדירות חדשות מקבלן

המדינה משקיעה מליונים בנגב, אשקלון מאוד מפותחת באר שבע רוייה בתעסוקה ותקחי בחשבון במיוחד לאחר המלחמה הישובים כמו שדרות אופקים גם כן יותר מתפתחות
אם את משווה לעפולה אז תדעי שבפעולה התעסוקה יותר מורכבת
יש לי אחיות גם בעפולה וגם בנתיבות
חושבת שזה ממש לא מדויק מה שאת כותבת
עפולה זה לא הצפון שהוא מפותח יותר, זה העמקים.
המון נשים נוסעות לעמק יזראל ששם יש יותר תעסוקה או אפילו עד לטבריה...

בהצלחה
זה נכון שהדרום יותר קרוב לירושלים מהצפון
אבל לב"ב והמרכז הצפון יותר קרוב ופחות פקוק מהדרום שמאוד פקוק למרכז (כביש 2 צפון וכביש 4 דרום) ומהסיבה שמהדרום למרכז צריך לעבור את רוב במרכז בשונה מהצפון למרכז שהמרכז הוא בהתחלה (והמרכז לפני כן לא פקוק)

וגם שעובדים עכשיו על הרחבת כביש 6 צפון להוסיף עוד נתיב (אמצע עבודות) ויהיה 3 נתיבים בשונה מהדרום שזה 2 נתיבים
ועם כל הכבוד לדרום הצפון מפותח פי כמה מכל הבחינות (בעיקר תעסוקה) אין מה להשוות בין באר שבע לחיפה והאזור כולל עפולה שברכבת זה חצי שעה נסיעה לחיפה ויש קרוב אליה את יקנעם שמהגדולים בהייטק והערים הסמוכות
הדרום מפותח בהרבה מהצפון בתחבורה (אוטובוסים ולא רכבות שהם מסלול ארוך) ובצפון מחזיקים הרבה יותר רכב
גם הסגנון של הדרום שונה לגמרי מהצפון (פתוח- סגור פרט לגבעת המורה)
נ.ב.מכיר את הצפון והדרום מקרוב ועשיתי עשרות נסיעות מהדרום למרכז ולהיפך

נערך לאחרונה ב:
זה נכון שהדרום יותר קרוב לירושלים מהצפון
אבל לב"ב והמרכז הצפון יותר קרוב ופחות פקוק מהדרום שמאוד פקוק למרכז (כביש 2 צפון וכביש 4 דרום) ומהסיבה שמהדרום למרכז צריך לעבור את רוה במרכז בשונה מהצפון למרכז שהמרכז הוא בהתחלה (והמרכז לפני כן לא פקוק)
רוב מוחץ של הציבור החרדי גר באזור ירושלים,
גם לגבי אזור המרכז אני ממש לא בטוח שהנתונים נכונים
במציאות הדרום הרבה יותר קרוב בלי השוואה לפקקים הבלתי נגמרים בכל אזור הצפון

נכון מאוד.

אבל למגורים פחות,
לעומת הבנים שלה...
זה לא נכון.

מחדרה וצפונה מתגוררים 2.9 מיליון תושבים
מקריית גת ודרומה מתגוררים 1.2 מיליון תושבים

בצפון יש את חיפה קריות שזה מקום מאד מרכזי העתיד בשנים הקרובות להתפתח באופן מאד משמעותי
בבאר שבע לדוגמא מתגוררים 200,000 תושבים, בחיפה קריות מתגוררים 650,000 תושבים.
בשכונות הדרומיות של חיפה למשל הדירות עולות בהרבה יותר מבית שמש.

כל ילד שהסתכל פעם במפה ראה שירושלים עצמה היא דרומית במקצת מהמרכז
לכן נתיבות ואופקים קצת יותר קרובים לירושלים
(החסרון שכביש 6 לא מקרב את תושבי הדרום לירושלים בניגוד לתושבי הצפון)
אבל זה ממש לא הופך אותם ליותר מרכזיות

כתבתי שאני מכיר מנסיון אם אתה רוצה להתווכח עם עובדות בשמחה אתה יכול לבדוק את זה בוויז אז אין מה להתווכח
צריך להשים לב שהפקקים בסופ"ש הם מהמרכז לצפון (מנסיון) ולא מהצפון למרכז
ואני מסכים שהצפון מאוד פקוק אבל שוב עושים עבודות להרחיב את כביש 6 (סיום ב-28) והרבה מהפקקים זה מהעבודות וכביש 2 הרבה פחות פקוק מכביש 4 בדרום הידוע לשימצה
גם רוב האנשים מכירים את הצפון שנסעו לשבת או מהטיולים שזה זמנים עמוסים (תסתכלו בצד ה-2 של הכביש ותבינו בגלל מה הפקקים)
אז שוב זה נכון אבל זמני
כמו"כ בסוף 26 יפתח המסילה המזרחית מה שיחסוך פקקים לכולם ויקצר את זמן הנסיעה לנוסעים ברכבת (כנראה שיהיה רכבת מירושלים לחיפה ישיר בלי ת"א)
והנסיעות זה החלק הכי שולי בבחירה למגורים (אלא א"כ אתה עובד במרכז) זה לא נחמד אבל פעם בשבועיים או חודש נסיעה של עוד חצי שעה או שעה לא קובעת מגורים

• תודה
Reactions: 710
עדיף לגור במקום מפותח ולנסוע פעם בשבוע עוד 40 דקות מאשר להפך
בצפון יש פקקים כי הוא צפוף ומאוכלס
בדרום אין פקקים כי זה שומם ומדברי

בא נעשה סדר,
אין ספק שמבחינה חרדית נתיבות הרבה יותר חרדית מעפולה (כ- 4K משפחות חרדיות לפחות)
ואין ספק ששכונת רמות מאיר הרבה יותר חרדית מעפולה עילית בגלל שברמות מאיר אין מחיר למשתכן וכל השיווק לחרדים, בשונה מרחוב יצחק שמיר שכל אזור הדונה ואבני דרך נבנה לחילונים ועדיין מתגוררים שם הרבה מהם + הרבה פרויקטים של מחיר למשתכן גם באזורים החדשים יותר,
אבל אין ספק שעפולה הרבה יותר אשכנזית ולמרות השיווק של בית הלוי בעפולה עילית לבד יהיו כפול ליטאים מכל נתיבות + מאות משפחות של חסידות ויז'ניץ
אתה מכיר פרויקטים ברח' יצחק שמיר עפולה

לגבי נתיבות מכיר דוקא 4 משפחות שקנו שם בבית הלוי ממש לא פרום ירושלמים ראש בראי ולא צול
לגבי שכרות בקהילה מאוד קשה כרגע למצוא דירה להשכרה כחה הבנתי מחבר שכבר גר שם בהצלחה..

למישהו יש מידע, מה זה אבני החושן ברמלה שמפרסמים עכשיו לחרדים?

הבונים זה אבני דרך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה