דרוש מידע בקשת מידע מאנשים שהיו בייעוץ חינוכי/הנחיית הורים, שינו את שיטת החינוך שלהם וראו תוצאות טובות בשטח

• הוסף לסימניות
ממליץ על הנחיה פרטית זוגית

לא ממליץ על קריאת ספרים כי צריך להתאים את האנשים לדרך ולאלהיצמד לשיטה מסוימת
ולא ממליץ על מישהו ששולח פוסטים במייל אם קורס משנה חיים ב97 שקל רק היום...

• הוסף לסימניות
אשמח להמלצה על הדרכה פרטית זוגית, במרכז

• הוסף לסימניות
מישהו פה היה בהנחית הורים של הרב משה שטרן?
אני הייתי
הרב שטרן זה לא שיטה, זה הדרכה ודרך חיים
אני יודע על עשרות עשרות הורים שהיו אצלו ונהנו מאד וזה שינה להם את כל הבית
הוא עשה הרבה הדרכות וקורסים וכל קורס כזה מלא
היה לו יותר מ35 קורסים (לא יודע מספר מדויק, אבל את המספר הזה אני יודע בוודאות שהוא עבר) של הדרכה במשמעת בבית, מגישה שרואה את הצרכים של הילד ומתוך הבנה ללמה הילד מתנהג כך ומשם להפעיל משמעת בריאה

• הוסף לסימניות
הרב ישראל טאומן
קרוס ששינה לי את החיים
יצירת סמכות ללא כעסים ענישה או הרס היחסים עם הילדים
אני מחלק פקודות מקסימום פעמיים "כנס למקלחת" "כנס למיטה"
"רדו למטה לעזור לאמא עם הקניות" והם כמו חיילים

גם לגבי ערכים כמו דיבור לא יפה להורים וכו'
ועוד הרבה אתגרים עובד כמו כישוף
בקיצור
שווה כל שקל

• הוסף לסימניות
חברה:
הנחיית הורים עוזרת מאד בפרט בגישתו של פרופסור חיים עומר אבל
צריך לזכור כמעט בכל הנחיה 2 כללים ברזל
1.אל תלכו אם אינכם מתכוונים להשתנות וזה דורש כוחות נפש ללא ספק.
2.תלכו רק אם אתם רוצים לחנך ללמד להתוות דרך ולא בשום פנים אם אתם רוצים עכשיו כאן ועכשיו שהילדים יקשיבו לכם זאת לא המטרה.

• הוסף לסימניות
הורות טובה זה לא לתת הוראות ושהילד ישמע. זה הרבה מעבר.
זה להיות משמעותי בצמתים השונים של הילדים וללוות אותם באתגרים שלהם.
לתת להם את הכוח לצאת לחיים, ולהכין אותם לאתגרים
זה תפקיד ענק, ולפעמים כהורים - אנחנו מתערבבים עם עצמנו וחוטאים לתפקיד

אנחנו הלכנו להדרכה הורית אצל מישהו מיוחד מאד שעזר לנו לדייק את התפקיד
זו היתה חויה עוצמתית מעבר לסיבה שבגללה הגענו.
אם רלונטי אשמח לשתף באישי

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הרצאות של הרב יעקבזון. יש כמה סדרות בקול הלשון. משנה את כל החינוך למשהו טוב נעים ומספק. מדהים!

• הוסף לסימניות
אם יש בעיות התנהגותיות או חינוכיות עוד יותר לא ממליצה ללכת להנחיית הורים כקו ראשון. אלא קודם כל לאבחן ולבדוק מה קורה

בגדול את צודקת, למרות שגם במקרים בהם יש אבחנה או תובנה ברורה בהקשר למקור הקושי של הילד, העבודה יכולה להיעשות דרך ההורים.
ובכל מקרה, בעייני, ההורים חייבים להיות חלק מהליך השינוי/ההדרכה/הטיפול.

• הוסף לסימניות
אני ממליץ בדרך כלל עד גיל 5-6 ללכת קודם לפסיכולוג או פסיכולוגית ילדים ולפי הצורך גם להדרכת הורים אח"כ.
ומגיל זה והלאה הדרכת הורים ולפי הצורך גם לפסיכולוג\ית ילדים אח"כ.

• הוסף לסימניות
מישהו פה היה בהנחית הורים של הרב משה שטרן?
ממליצה בכל פה
למדנו פרונטלי בביתר לפני 5 שנים שהבכורה הייתה יחידה בת 2
והיום חזרנו לזה בזום.
מקיף, נחרט, ממוקד, בנה לנו עמוד שדרה של הורים מצויינים! אין מילים!!!

• הוסף לסימניות
ממליצה בכל פה
למדנו פרונטלי בביתר לפני 5 שנים שהבכורה הייתה יחידה בת 2
והיום חזרנו לזה בזום.
מקיף, נחרט, ממוקד, בנה לנו עמוד שדרה של הורים מצויינים! אין מילים!!!
היי
אשמח לדעת איך זה עובד?
כמה מפגשים?
כמה עולה...?
תודה

• הוסף לסימניות
הורות טובה זה לא לתת הוראות ושהילד ישמע. זה הרבה מעבר.
זה להיות משמעותי בצמתים השונים של הילדים וללוות אותם באתגרים שלהם.
לתת להם את הכוח לצאת לחיים, ולהכין אותם לאתגרים
זה תפקיד ענק, ולפעמים כהורים - אנחנו מתערבבים עם עצמנו וחוטאים לתפקיד

אנחנו הלכנו להדרכה הורית אצל מישהו מיוחד מאד שעזר לנו לדייק את התפקיד
זו היתה חויה עוצמתית מעבר לסיבה שבגללה הגענו.
אם רלונטי אשמח לשתף באישי
היי, אני אשמח לפרטים באישי. תודה מראש.

• הוסף לסימניות
היי
אשמח לדעת איך זה עובד?
כמה מפגשים?
כמה עולה...?
תודה
זה כבר התחיל אנחנו במפגש שלישי
אנחנו קיבלנו את זה בחינם כי אז שנרשמנו לפרונטלי הובטח לנו שנוכל להיכנס לתוכנית שוב ללא עלות
שה מדהים בעייני,
ואנחנו מקבלים כמויות טוב, שאין מילים לתאר את הערכה.
ליותר פרטים פשוט תתקשרו איתם:
8451340 @ gmail.com

• הוסף לסימניות
ממליץ על הנחיה פרטית זוגית

לא ממליץ על קריאת ספרים כי צריך להתאים את האנשים לדרך ולאלהיצמד לשיטה מסוימת
ולא ממליץ על מישהו ששולח פוסטים במייל אם קורס משנה חיים ב97 שק
אני מתענינת לגבי תחפושת כבשים שפירסמת לפני כמה שנים

• הוסף לסימניות
להקשיב לשקט- איתור הכוונה החיובית

במצב לחוץ כמו שאנו חיים כאן אנו נוהגים לחיות את הרגע, נסחפים מין הגהות אל השפל וחזור עד שנסחפים עם הגלים חזרה אל חוף מבטחים, במצב כזה אנו נותנים את ליבנו לדברים המדאיגים בעיקר ופחות לדברים שבשגרה , כך אנו כבני אדם וכך אנו כהורים, כשהכול בסדר ושקט אנו מתרפקים על הספה כאדם השוכב על החוף , אנו נהנים מהשלווה ומהשקט , וכשמישהו מפר לנו את הרגע הטוב הזה , אנו מעירים באימפולסיביות באופן תובעני ומידי במילים שליליות רבות רק בכדי להשיב לעצמנו את השקט שוב, אנו יוצרים ללא משים הסלמה, מתפוצצים ומתאכזבים מהתנהגויות של ילדנו , מתנגדים לתחושותיהם ולאישיותם ובכך דוחקים ללא משים את רגשותיהם הטבעיות שאיתם נולדנו כולנו כגון עצלות, קנאה ותחרות , והנה גם הופרה השלווה וגם לא היינו ההורים הדרושים להם.

וכך חטאנו בכפליים ,ראשית ההערות שלנו לילדנו נאמרים באווירה לא נעימה מספיק ובצורה שלילית מידי מתוך כעס או עלבון או שניהם גם יחד ובוודאי לא במילים שהיינו בוחרים לומר להם מלכתחילה,

ושנית והיותר משמעותי הוא שאנו לא מנצלים מראש דווקא את זמננו הפנוי איתם יחד כדי לשוחח ולהזכיר את המעשה ההוא, לדבר בסבר פנים, ברוגע ובנועם, בהסבר רחב ולא מאשים, עם מלא פרגון ומילים טובות מסביב מה שבאמת עושה הורה סמכותי-שרוצה שיתקבלו דבריו

וכך לדוגמא כשילד מציק לאחיו(אין המדובר כמובן על מעשים כגון הכאות וכו' הדורשים הרחקה או תגובה מידית) או מתנהג שלא כשורה , הוא מרגיש אני הילד הרע כפי שכבר כולם אומרים ואין לי כיצד לשנות את עצמי אז לפחות הוכיח לכולם שאני הרע הכי גדול ובכך אזכה לכל תשומת ליבי המתבקשת.

אך חישבו, אילו בזמן מעשיו היינו מראים לו רק חוסר שביעות רצוננו בלבד, ולא מתפתים למילים שליליות רבות באותו הרגע ,לכאוס והסלמה, ובזמן רגוע אחר שבים ומשוחחים איתו, מתקפים את סיבותיו ואפילו משיימים אותם, ו/או מאתרים את כוונותיו החיוביות, ועם זאת מדגישים שאנו כהורים לא ניתן שההתנהגות הזו תישנה שוב ,והרי התנהגות זו אינה שלו, אלא של יצרו הרע שיתגבר עליו (הדימוי למשהו שלילי בגוף שלישי תורם מאד גם לנו כמבוגרים) ומבקשים ממנו לחזור להיות במעשיו בננו המקורי הוותרן והצדיק, ואפילו להזכיר לו בעת הצורך על מקרה דומה בפעם אחרת איך שהתגבר וויתר לאחיו הקטנים ,או סתם מעשה טוב שעשה לא מזמן או אז נזכה לעורר בו את התקווה שלמרות שחטא בננו הוא ונרוויח פעמיים גם במעשיו הבאים וגם בהתמודדויותיו הרבות שבטח נכונו לו בעתיד הרחוק כשכבר לא יהיה לידנו בהכרח.

ובכך נזכה שיקויים בנו:

"..חנוך.. על פי דרכו, גם כי יזקין לא יסור ממנה".

• הוסף לסימניות
כל מה שנאמר נכון
אך זכרו כפי שכתבה העו'סית למעלה כדאי ללכת למנחה מיומן שיודע להגדיר במה כדאי לכם להתמקד.
יש הורים שחושבים שלחנך זה לגעור יש שיאמרו הכל אפשרי
ויש ובכך רובנו נופלים בערבוב שבין סמכות ואהבה שהוא סחף עצום ואתגר שיש לכלונו כהורים אוהבים שאותו לפעמים ניתן להבחין רק בשיחה מול אדם אחר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה