בקשת סיוע לחישוב כלכלי נכון ללקיחת משכנתא עתידית

• הוסף לסימניות
רציתי לשאול האם נכון להשקיע בשביל חתונת ילדים 20000 בבת אחת בשביל קפיצה ראשונית חוץ מהסכום הנוסף בכל חודש (השקעה נניח בS&P500), דבר שיגרום לי לכאורה לקחת משכנתא גדולה יותר, (-עדיין אני לא צריך לקחת משכנתא אלא אני מדבר על עוד תקופה), מאילו הייתי משתמש בסכום זה גם למשכנתא במקום להשקעה. תודה רבה.

• הוסף לסימניות
ממה שהבנתי מהשאלה שלך זה האם להשקיע את הכסף או להקטין את סכום המשכנתא?
אי אפשר לתת עליה תשובה חד משמעית
בד"כ הכלל שלא משקיעים כסף שצריכים אותו בטווח הקצר בהשקעות בסיכון וכמובן לא לווים כסף בשביל השקעות בשוק ההון.

• הוסף לסימניות
רציתי לשאול האם נכון להשקיע בשביל חתונת ילדים 20000 בבת אחת בשביל קפיצה ראשונית חוץ מהסכום הנוסף בכל חודש (השקעה נניח בS&P500), דבר שיגרום לי לכאורה לקחת משכנתא גדולה יותר, (-עדיין אני לא צריך לקחת משכנתא אלא אני מדבר על עוד תקופה), מאילו הייתי משתמש בסכום זה גם למשכנתא במקום להשקעה. תודה רבה.
בגדול זה צעד נכון אם מדובר לתקופה של מעל 10 שנים
אך כמובן לא בכל מחיר אם בגלל זה הריביות היו גבוהות יותר או שתתקשו לעמוד בהחזר החודשי ולהכנס למינוס ושיקולים נוספים, יכול להיות שלא כדאי,
יותר נכון לבחון את התמונה המלאה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה