בקשת עזרה חריגה, אך אמיתית ודחופה !!

• הוסף לסימניות
לא. אל תצחקו עלי. אני רציני לגמרי.
ואם יש מישהו כאן שיכול לעזור, הרי זו זכות אדירה לקראת הימים הבעל"ט.

הסיפור הוא כזה.
אמי שתחי' עוסקת בגרפיקה ושילוט מזה 40 שנה. עוד מתקופת הלטרסט והשבלונות מניר, שהיא היתה מכינה בידיים, ולאט לאט עברה עם הזמן למיחשוב העסק ועבודה ממוחשבת עד היום הזה.
כיום יש לה בעסק ציוד חדיש ועדכני, מחשב טוב, תכנות ייעודיות ועדכניות, פלוטר מעולה וכו'.

אלא ש....
ישנה תכנה אחת בשם "אלגרו", ואמי מאד מאד התרגלה אליה לצרכים מסויימים בעבודתה. היא לא יכולה לעשות את אותה עבודה בלי התכנה הזו.
דא עקא, שהתכנה עובדת על......כן כן.... על WIN 3.11 !!!
היה לה בעסק מחשב ישן, מעבד 486 או 586 (מישהו זוכר ???) ועליה היה מותקן האלגרו, והיא היתה עובדת גם על המחשב הזה, שומרת שם קבצים וכו'.

לאחר שנים רבות של עבודה על המחשב התקלקל שם חלק פיזי שלא מאפשר למחשב לזהות את העכבר והמקלדת. אין שם יציאת USB כך שלא ניתן לחבר בצורה חיצונית. ולכן העבודה על המחשב נתקעת.
יש אנשים שרוצים עבודה "כמו שנה שעברה", ולך תסביר להם שהעבודה שלהם היתה שמורה על המחשב הישן ו'אין מצב'.

"מדי מחשבים" ניסה לעזור ככל יכלתו אך ללא הועיל.
הפתרון היחיד הוא, מציאת מחשב ישן עם מעבד 486 או 586 והחלפת ההארד דיסק (כי ההארד דיסק של המחשב תקין).

האם מישהו מכיר או יודע היכן אפשר למצוא מוצר ארכיאולוגי זה ???
אם יש מאן דהוא שיכול לסייע, שכרו כפול מן השמים.
תודה, וכתיבה וחתימה טובה.

• הוסף לסימניות
יכול להיות שיש לי במחסן. אבדוק מחר

• הוסף לסימניות
יש לי פיקס שיתכן והוא יאפשר לתוכנת 16 BIT לעבוד על חלונות XP

• הוסף לסימניות
כמה פתרונות:
יש לרכוש מתאמים בין כל סוגי הדיסקים הקשיחים.
כמו"כ, ניתן להתקין את התוכנה על תוכנות כמו dosbox וכדו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;1074928:
יכול להיות שיש לי במחסן. אבדוק מחר

תודה ענקית.
אשמח לשמוע עדכון.

נכתב ע"י אליהו פריד;1074977:
יש לי פיקס שיתכן והוא יאפשר לתוכנת 16 BIT לעבוד על חלונות XP
תודה ר' אליהו.
אך אולי אפשר לקבל הסבר קצר לבור וע"ה שכמוני.

• הוסף לסימניות
חלונות 3.11 אפשר להתקין על virtualbox, לדעתי הרבה יותר הגיוני מאשר לחפש מחשב עתיק.

• הוסף לסימניות
מי שיש לו ידע מינימלי ב VMWARE יכול להפוך את המחשב הישן למכונה וירטואלית שתרוץ על כל דבר בעולם (גם על סמארטפון או טאבלט)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י asterisk;1075026:
חלונות 3.11 אפשר להתקין על virtualbox, לדעתי הרבה יותר הגיוני מאשר לחפש מחשב עתיק.

אין לנו את דיסק ההתקנה של WIN 3.11
מה שיש זה ההארד דיסק התקין של המחשב הישן, אבל אין מה לעשות איתו במחשב חדש, לכן צריך מחשב ישן ולהעביר אליו את ההארד דיסק.
אם אני לא צודק, אשמח לקבל פירוט איך אפשר להתגבר על הבעיה.
אם יש למישהו רעיון אחר אשמח מאד להדרכה.
תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bris;1075028:
מי שיש לו ידע מינימלי ב VMWARE יכול להפוך את המחשב הישן למכונה וירטואלית שתרוץ על כל דבר בעולם (גם על סמארטפון או טאבלט)
לא שהבנתי כל כך את דבריך, אך אני מתאר לעצמי שאתה יודע על מה אתה מדבר. אם אתה יודע על מישהו כזה, ולרשום מס' טלפון להתקשרות, תבוא עליך ברכה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרסומון;1074994:
כמה פתרונות:
יש לרכוש מתאמים בין כל סוגי הדיסקים הקשיחים.
כמו"כ, ניתן להתקין את התוכנה על תוכנות כמו dosbox וכדו'.

אני לא בטוח שיש להם עדיין את דיסק ההתקנה של התכנה. אע"פ שהם שילמו עליה טבין ותקילין. מדובר כאן על משהו כמו 15 שנה ואולי יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוכון;1075354:
אני לא בטוח שיש להם עדיין את דיסק ההתקנה של התכנה. אע"פ שהם שילמו עליה טבין ותקילין. מדובר כאן על משהו כמו 15 שנה ואולי יותר.
דיברת אליי? לא הבנתי מה הקשר בין מה שכתבתי למה שאתה כתבת.
אם תוכל להסביר.

• הוסף לסימניות
כן. התכוונתי אליך פרסומון.
אם הבנתי אותך נכון, אז התכוונת שאפשר להתקין את תכנת אלגרו על וירטואלבוקס (שאני לא יודע מהו), ואני השבתי שאני לא חושב שיש להם את דיסק ההתקנה של תכנת אלגרו.
יתכן שלא הבנתי כוונתך, ואם כך אשמח לקבל הסבר.
תודה.

• הוסף לסימניות
כתבתי שתי פתרונות:
א. שיש היום מתאמים באיביי וכדו', בין כל סוגי המארזים והדיסקים.
ב. שניתן להתקין את התוכנה המדוברת (אני מניח שיש אותה עדיין בכל מיני מאגרי תוכנות, בפרט אם היא היתה חינמית (אני אישית לא מכיר את התוכנה שכתבת עליה).

• הוסף לסימניות
בקשר למתאמים. אני לא מכיר, אבל אני חושב שאם "מדי מחשבים" שנחשב כאיש ידוע ומבין לא הציע את הפתרון ה[לכאורה] פשוט הזה, כנראה שזה לא פתרון מתאים.
בקשר לתכנה. לא, זו לא תכנה חינמית בכלל, שילמו עליה טבין ותקילין, אלא שאין להם את דיסק ההתקנה (יכול להיות שזה היה עדיין בתקופת הדיסקים 1.4M... למי שזוכר), כך שהפתרון הזה לא רלוונטי.

• הוסף לסימניות
חיפשת בגוגל?
איך קוראים לתוכנה באנגלית?

• הוסף לסימניות
בחיפוש של שניה אצל ר' גוגל - התוכנה קיימת, אם אכן מדובר באותה תוכנה אפשר להוריד אותה בחינם מכאן:
http://alleg.sourceforge.net/download.html
(תוכנה משנות ה-90, משמשת לאיור וקטורי וכד' משמשת ליצירת משחקי מחשב)

• הוסף לסימניות
אה, ולגבי אנשים שרוצים עבודה "כמו שנה שעברה" - בהחלט קורה לפעמים שמסיבות טכניות לא ניתן לספק זאת. הרי לא יתכן שכל העבודות הישנות ישמרו לנצח...
אפשר להסביר שבשל שדרוג המחשב ומעבר לתוכנות מתקדמות יותר - לא ניתן לפתוח קבצים ישנים.

• הוסף לסימניות
קפצתי לביקור קצר עקב פנית ניק לתגובה באשכול
אז נתחיל בקצרה

כן מדובר ביישום המוגדר כדינוזאור מתקופת האבן ומיכוון שמעטים הטכנאים המכירים יישום זה הציין מספר נקודות:

Windows 3.11 היא יישום תוכנה ולא מערכת הפעלה בניגוד למשפחת מערכות ההפעלה הבאות אחריה החל מ- Windows 95
להתקנת Windows 3.11 יש צורך במערכת ההפעלה של Dos כבסיס להפעלתה כאשר כהמלצה הינה גרסתה האחרונה DOS 6.22

ניתן להריץ מערכת זו על גבי שכבת וירטואליזצייה (חינמית כמובן....) כך שיוכלו להשתמש במחשב החדיש ביותר ולקבל בתוכו את ממשק המחשב הישן ביותר.

מצורפת תמונה להמחשה ממכונה שהפעלתי אצלי בשרת

• הוסף לסימניות
סליחה, במקום תמונה מצורף סרטון
תחילה מוצגת שאלת הניק ופתרון הסופי לביצוע

לאחר מכן מוצגת פרטי המערכת של המחשב המארח Windows 7 64Bit הפועלת על גב מערכת CPU I7

ולמרות כל זאת בשכבה וירטואליזצייה מותקן מערכת הפעלה DOS 6.22 ועל גבה יישום Windows 3.11

ניתן לחבר את המערכת לרשת וליצור כונן משותף עם המחשה המארח או הרשת

הכל אפשרי לחלוטין תלוי כמה לטכנאי מוכרות מערכות שלפני מעל 15 שנה והכרת טכנולגיות עכשויות

קבצים מצורפים

• Video_2013-08-30_165548.wmv
    7.3 MB · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;1077010:
סליחה, במקום תמונה מצורף סרטון
תחילה מוצגת שאלת הניק ופתרון הסופי לביצוע

לאחר מכן מוצגת פרטי המערכת של המחשב המארח Windows 7 64Bit הפועלת על גב מערכת CPU I7

ולמרות כל זאת בשכבה וירטואליזצייה מותקן מערכת הפעלה DOS 6.22 ועל גבה יישום Windows 3.11

ניתן לחבר את המערכת לרשת וליצור כונן משותף עם המחשה המארח או הרשת

הכל אפשרי לחלוטין תלוי כמה לטכנאי מוכרות מערכות שלפני מעל 15 שנה והכרת טכנולגיות עכשויות

או קיי.
תודה לכל המייעצים, אעביר את האינפורמציה הלאה.
גם מה שנתנו כאן, וגם מה שיעצו לא מעט בפרטי.
על כולם תבוא ברכה רבה.
כתיבה וחתימה טובה.
אשתדל לעדכן בל"נ כאן לאחר שהכל יבוא לידי פתרון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה