כללי בקשת עזרה, מדוע המודעות שלנו לא יוצאות מספיק חדות בעיתון

• הוסף לסימניות
אני מכניס ב"ה הרבה מודעות לעיתונות,
המודעות יוצאות בסדר, אבל לא חד מספיק,אני רואה הרבה פעמים מודעות ליד חדות במיוחד, בעיקר הטקסט, חשבתי שיכול להיות שהעיתונים הופכים הרבה פעמים את הפורמט לפורמט אחר.

כגון שהפי די אף כבד הופכים לטיף ומחזירים לפי די אף.

מי יודע לומר לי מה השיטה הכי איכותית, לסגירה, הכי פחות בעייתית, ושתיהיה הכי קלה לעיתון לקבל אותה.

בברכה ותודה מראש.

• הוסף לסימניות
מאיזו תוכנה אתה סוגר?

• הוסף לסימניות
תתחיל לספק נתונים וככה נדע מה הבעיה
תוכנות על איזה אתה עובד ועל איזה הם עובדים?
אתה סוגר בPdf או בjpeg ?
רזולוציה? דיסטיילר?

• הוסף לסימניות
לפעמים אין ברירה, וכשהקובץ לא סגור טוב בPDF, על מערכת העיתון להמיר את הקובץ לתמונה וכך לסגור לדפוס.
בדר"כ הבעיות טמונות בפונטים. כדאי תמיד לעשות קנוורט, וגם אם יש אפקטים כבדים - להפוך אותם לתמונה לפני הסגירה לPDF

• הוסף לסימניות
רכט4 אני איתך.

פתאום בעיתון זה נראה מטושטש קצת ולא ברזולוציה האמיתית.

אוהב ישראל, מה זה לא סגור טוב ל-PDF?

• הוסף לסימניות
ולפעמים מישו נבער במע' העיתון מחליט שככה צריך לעשות. כי ככה לימדו אותו. והקטע הגדול שהם עושים JPG...

• הוסף לסימניות
בד"כ בעיתונים כדי להכניס אותם לעמוד הם מפרקים את הPDF שומרים לTIF
ולכן החדות נדפקת
כי זה עובר הרבה.
כדאי לפני הסגירה לשטח שכבות ולקבוע את הרזולוציה הנכונה.
אני בכל אופן לא ראיתי בעיה,וזה מוזר שזה ככה אצלך.
או שתביא להם את זה בJPEG :)

• הוסף לסימניות
בדר"כ השיטה בעיתונים היא לקחת את הPDF ולהחזיר אותו למצב EPS
למקם ולסגור מחדש בגודל הרצוי ובדרישות הרצויות לדפוס.

אבל ישנם קבצים שמשום בעיות בפונטים או עומס אפקטים או אפקטים שלא עוברים, הEPS לא מצליח, ועל כן לא נשארת ברירה אלא להפוך את הPDF לתמונה ולסגור כך.

נתקלתי לא אחת בקבצים כאלה. בדר"כ קבצים שבאים מחו"ל, אם כי היו פעמים גם בארץ.

חשוב גם לסגור את הPDF לגירסה הנמוכה ביותר שאפשר (גירסה 3/4) ולבדוק שהקובץ אכן יצא תקין לפני ששולחים אותו לעיתון.

• הוסף לסימניות
כדאי מאד לשאול מישהו בגרפיקה של העיתון (אבל מישהו שמבין עניין. אולי אפילו לשאול בדפוס בו מדפיסים את העיתון) בדיוק איך לסגור כדי שלא יאלצו לעשות המרות. חובה לייצא את זה בCMYK כמובן וגם מומלץ מאד שהאותיות + כל מה שחשוב שיהיה חד - יהיו בשחור בלבד (שחור CMYK ולא שחור RGB) או מצבע שמורכב רק משניים כמו כחול כהה שיהיה מורכב מציאן ומג'נטה בלבד. כי בעיתונים הרבה פעמים יש תזוזה ואז אתה רואה את ארבעת צבעי הפרוצס בנפרד וזה כמובן יותר טשטוש.
חשוב מאד: לפנות אליהם ביום חמישי או ראשון כשיש להם זמן... ביום רביעי למשל, הם לא בני אדם.

• הוסף לסימניות
אם אתה עובד בפוטו שופ על קובץ rgb וסוגר אותו באינדיזיין על cmyk זה עלול לעשות בעיות, או שאתה סוגר אותו ג"כ על rgb ופשוט את העיתון מדפיסים על cmyk זה מוריד הרבה מהחיות של הצבעים..

בכ"מ תמיד טוב לסגור על דיסטילר, ברזולוציה גבוהה. (לענ"ד)..
ולבדוק שהצבעים תואמים..

• הוסף לסימניות
אז כך, אני מצטער שעד כעת לא הגבתי לא שמתי לב שכבר הגיבו לי, סליחה.

בכל אופן כך אני סוגר לEPS ומזה לאקרובט באיכות גבוה וב COYK

לערכתי התשובה הכי נכונה היא שהעיתון באמת מהמר את זה לטיף ובאמת העיתון אמר לי כך, אבל
השאלה איך עושים שלא יהיה עניין לעיתון להמר לטיף, שאלתי אותם כבר כמה פעמים וכל אחד אומר אחרת גם המומחים שם.

• הוסף לסימניות
גם אני שאלתי לפני זמן רב שאלה דומה בפורום ואמרו כאן שכדאי להשתמש בצבעים נקיים יותר בפרט לטקסט ולאובייקטים מרכזיים. כלומר לא עירבוב של כמה צבעים אלא אחוזים מצבע אחד. בעיקר מדובר על שחור שיצא שחור - 100% BLAK ו0% מה CMY וכו'

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלף;91475:
גם אני שאלתי לפני זמן רב שאלה דומה בפורום ואמרו כאן שכדאי להשתמש בצבעים נקיים יותר בפרט לטקסט ולאובייקטים מרכזיים. כלומר לא עירבוב של כמה צבעים אלא אחוזים מצבע אחד. בעיקר מדובר על שחור שיצא שחור - 100% BLAK ו0% מה CMY וכו'

לגבי השחור- לא ממש נכון, אם רוצים שחור חי בעיתון יש להוסיף צבעים נוספים, אחרת הוא יוצא אפור ודהוי (כשיש ערך רק לבלק) ואז הטקסטים חייבים להיות בשכבה נפרדת! בכלל, רצוי תמיד שהטקסט יהיה בשכבה אחרת מעל שאר האלמנטים שבמודעה, ואז לא תהיה תזוזה (וכבר ציינו את זה בפורום מספר פעמים)

ולגבי סגירת המודעות, מהנסיון שלי המודעות נסגרות מחדש בסיומת eps והם נשארות ב-99 אחוז חדות כמו המקור, וכמובן הכל תלוי איך סוגרים מחדש ובאיזה תוכנה.

• הוסף לסימניות
מענין לענין, אני בדיוק עכשיו סוגר קובץ מ"קורל" לPDF, צבע אחד, ואני רוצה לסגור אותו, לCMYK, או לGREYSCALE. בכל דרך שניסיתי, EPS או בהגדרות, הסתבכתי. מי יכול לתת לי עיצה בנושא הנדוש כל כך?

• הוסף לסימניות
סוגר מאינדיזיין?

אם הגודל שלו סביר, אתה יכול לזפזפ ולשלוח אלי, אולי אוכל לעזור.
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
בס"ד
כפי שנאמר הכי פשוט לשאול בעיתון עצמו אם הם משנים פורמט.
אולי זה לא בגודל המדויק שביקשו או לא נפתח להם והם שמרו בפורמט אחר.
כדאי לשאול אותם איך זה נראה אצלהם לפני ההדפסה אם גם אצלהם זה מטושטש.

• הוסף לסימניות
בתור גרפיקאית שעובדת במערכת של עיתון, אני רוצה להגיד שהקבצים מגיעים למערכת בד"כ בpdf וממירים אותם ל-eps ובצורה הזו מייבאים אותם לעמוד.
אך כמו שראיתי שכתבו למעלה כדאי להקפיד להשתמש ב-2 או 3 צבעים ולא בצבעים שמורכבים מכל ארבעת הצבעים, ובפרט באותיות קטנות - חובה להקפיד שהם יהיו בצבע אחד בלבד 100% צבע ולא מורכבים מצבעים נוספים. אגב שימו לב למודעות של משרדי הפרסום, הם בד"כ משתמשים בצבעי יסוד, ולא מרבים להשתמש בצבעים מורכבים.
ומלבד זאת, לפעמים שולחים לדפוס עמוד שנראה 100% ואחרי ההדפסה הוא נדפק, כך שלא הכל תמיד בשלימת מערכת העיתון

• הוסף לסימניות
מצטרף בכל מילה של MP.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה