בקשת עזרה

• הוסף לסימניות
אני לומדת בקורס איור והוצע לנו לקנות את הבובה שאפשר לכוונה למצבים שונים ואיני יודעת היכן לקנותה אשמח אם תעזרו לי בזה וכן מה שמה של הבובה

• הוסף לסימניות
השם (הקצת משונה) הוא: אימום. (זה השם העברי התקני. לא בטוח שהמוכרת תבין... השם המקובל של זה הוא: הדבר-הזה-שנראה-כמו-בובה-של-איש-שנועד-לדגמן-פרופורציות-גוף-בציור-כזה-סוג)
והוא זמין בכל חנות לחומרי אומנות.

• הוסף לסימניות
יש חנות בירושלים ברחוב בצלאל (מול גרפוס). יש להם את כל הציוד הנדרש לציור במחירים סבירים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבימי;1283966:
השם המקובל של זה הוא: הדבר-הזה-שנראה-כמו-בובה-של-איש-שנועד-לדגמן-פרופורציות-גוף-בציור-כזה-סוג)

הברקה…!

אימום, אגב, הוא גם ה'תבנית' של הסנדלר. ומכאן נובע (וזו השערה פרטית שלי) - שמשמעות המילה הזאת - היא - תבנית שאפשר לכוון אותה לפי צורך שלנו כדי לבנות על גבה או לפיה מוצר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shalom;1284014:
יש חנות בירושלים ברחוב בצלאל (מול גרפוס). יש להם את כל הציוד הנדרש לציור במחירים סבירים.
גם בגרפוס יש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א-ירושלמית;1284017:
אימום, אגב, הוא גם ה'תבנית' של הסנדלר. ומכאן נובע (וזו השערה פרטית שלי) - שמשמעות המילה הזאת - היא - תבנית שאפשר לכוון אותה לפי צורך שלנו כדי לבנות על גבה או לפיה מוצר.

ציטוט ממילון אבן שושן:
אימום
אִמּוּם, אימום ש"ע, זכר. - תבנית העשויה בצורת כף רגל, באמצעותה מייצר הסנדלר נעליים. בהשאלה: תבנית העשויה בצורת איבר כלשהו של גוף האדם, ועל-פיה תופרים בגדים או כובעים.

ברוכה שכיוונת. :eek:

• הוסף לסימניות
זו הבובה הזאת מעץ?

ראיתי אותה בברכת דוד

• הוסף לסימניות
הפרופורציות של הבובה הזאת לא נכונות
והיא גם מאד לא גמישה

• הוסף לסימניות
בארטה יש
(גם באיקאה ראיתי אבל אני לא בטוחה שהמטרה זהה)

• הוסף לסימניות
מסכימה עם דבורה, התנועות שלה לא מספיק גמישות ולא נראות אמיתיות

• הוסף לסימניות
בארטה יש במחירים מטורפים!!!!!
אני קניתי ב-40 ש"ח. (גודל של בערך דף A5) בחנות למוצרי איור וכד' בקניון דיזינגוף.
אם את קונה- שימי לב בחנות לסוג של הבובה. אני ראיתי שבארטה הבובות שלהם מחוברות לבסיס במוט, ואני קניתי עם מגנט. הרבה יותר נח לסובב להשיב אותה והיא גם הגיעה עם כדור שמתמגנט על היד.
כמובן שזה לא 100% ושינן הרבה תנוחות שא"א לעשות, אבל היא כן עוזרת.
אני דיי ממליצה היות ואין בבית כל הזמן אנשים שמוכנים לעמוד ולשמש לך בובת מניקין חיה. ;)

• הוסף לסימניות
לפני שנים קניתי כזאת בובה, עדיין לא מצאתי בה שימוש..
התנוחות שאפשר להוציא מהבובה מאוד לא גמישות וחיות, בלי חיים ותנועה.
לדעתי הרבה יותר מועיל, רבע שעה בבוקר אימון - לצייר מתמונות או ממודל חי - גם תכלי לשלוף תנוחות מהראש בקלות וגם תשתפרי מאווד ברישום.
יש כאלה שזה כן עוזר להם כמו MAGIC BRUSH
עדיף לנסות את שתי האפשרויות לראות איזה מהם יותר נוח לך.

• הוסף לסימניות
אי אפשר לבטל לגמרי את התועלת שבבובה.
גם אם עוסקים בלי סוף בציורים מהירים ובסקיצות, עדיין צריך לפעמים המחשה חיה של תנועה מסויימת מאד, לפעמים.

(אגב, יש סוג יקר ויש סוג זול. הסוג היקר מוגבל בתנועותיו - לפי טוח תנועה אנושי. הסוג הזול - טווח התנועה שלה אינסופי ומאפשרת תנועות לא הגיוניות. כך שמעתי ממורתי לציור - גב' י. דוידוביץ.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה