בקשת קבלה לפני תשלום

• הוסף לסימניות
נחמי, לא הייתי כותבת "דרישה". זו מילה קשה מדי לשלוח ללקוח שעבדתי איתו.
אני כותבת "בקשה". זה קצת יותר נעים לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זה הקול;1690036:
אני גם עושה את הדרישה לתשלום העניין הוא שיש מקומות שזה לא מספק אותם. מה הלאה???

אין כזה דבר
דרישה לתשלום+אישור ניהול ספרים תקין+אישור על ניכוי מס במקור אמור לספק כל גוף שהוא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;1690061:
נחמי, לא הייתי כותבת "דרישה". זו מילה קשה מדי לשלוח ללקוח שעבדתי איתו.
אני כותבת "בקשה". זה קצת יותר נעים לא?

ככה מקובל לרשום.
זה לא באמת משנה.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שזה מאד מאד משנה.
לא משנה מה את אומרת, משנה איך את אומרת.
הייתי ממליצה לשנות את זה לבקשת תשלום, יותר ידידותי לסביבה וגם נשמע יותר מקצועי.

ונכון,
עד שאין תשלום - לא מוציאים חומרים. אני אכלתי אותה עם אלפי שקלים עד שהחלטתי לעשות סטופ, זה משנה את כל המפה.

אף אחד לא מתכוון לעשוק או לעצבן או לגנוב אותנו ח"ו, אבל מה לעשות? כשהחומר אצלך את המובילה במשחק ורק רוצים לשלם לך כדי לקבל את החומר. כשהחומר אצל הלקוח - את תלויה בו, ואז את משקיעה משאבים יקרים בלרדוף אחריו ואחרי התמורה..

עדיף להישאר אסרטיביים ונחמדים ולחסוך משאבים.

יש לי תדמית הרבה יותר נחמדה כשאני בחיוך מבקשת תשלום לפני העברת מוצר מוגמר, מאשר כשאני מעבירה בנחמדותי מוצר מוגמר לפני תשלום ואז רודפת אחרי הלקוח שוב ושוב ושוב כי הוא לא משלם...

• הוסף לסימניות
ואני רק ניסיתי להיות נחמדה,
ורק לאלה שהבטיחו שמייד מייד שולחים לי כסף..
שרק יגמר המסיבה..
אז תמו מחיאות הכפיים---
וגם הההבטחות

• הוסף לסימניות
כעובדת בהנה"ח בעמותה.
קודם כל, לעוסק פטור יש אישור ניהול ספרים ואישור ניכוי מס במקור. צריך לבקש כדי לקבל אותו. [כנראה חסכתם ביועץ מס שלא עדכן אותכם על כך]
כאשר ספק מתעקש שהוא לא מעביר את הסחורה ללא תשלום אנחנו מבקשים דרישת תשלום כהוכחת תיעוד על מה שולם כמובן עם מס' עוסק מורשה כדי להוציא לבד מהאינטרנט את אישורי ניכוי מס וניהול ספרים, כיום אין חיוב להעביר את האישורים הנ"ל אלא למשלם לדאוג שיש אישורים תקינים.
אבל כמובן שאי אפשר לרשום את ההוצאה אם אין חשבונית מס ואצל עוסק פטור/זעיר הקבלה שווה ערך כחשבונית מס. ולכן, הרבה מתעקשים שיעבירו אליהם את החשבונית מס ו/או את הקבלה מראש כי אח"כ לרדוף אחרי החשבוניות מס זה לרדוף אחרי הרוח.

• הוסף לסימניות
למה בעצם אי אפשר להוציא קבלה לפני התשלום ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1690711:
למה בעצם אי אפשר להוציא קבלה לפני התשלום ?
כי זה הוכחת תשלום לקבלת הכסף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחד פלוס;1690764:
כי זה הוכחת תשלום לקבלת הכסף.

ומה הבעיה בזה ? שאת לא מאמינה לו שאחר כך הוא ישלם ?

(שאלה רטורית)

אז למה שיאמין לך שאת תשלחי לו קבלה אחרי קבלת התשלום

• הוסף לסימניות
אותו דבר הוא יכול לשאול, ומה הבעיה, את לא מאמינה שאשלח את הקבלה.
מנסיון, כאשר אדם צריך כסף עבור עבודתו, זה דחוף. וכשנותנים לו את זה, הוא שוכח או מעדיף לא להעביר את החשבונית מס/קבלה.
ולפעמים רק כאשר מגיע סוף שנה/זמן העברת דו"חות סופשנתיים, הם מעבירים במכה אחת את כל החשבוניות ובתמורה מבקשים מיד להוציא את הטפסים הרלוונטיים.
אם יש לאחד פתרון לכך, נשמח לשמוע. [היות ולא להעביר את המשכורת עד שמעבירים חשבונית מס/קבלה עבור התשלומים הקודמים זה בעייתי]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחד פלוס;1690810:
[היות ולא להעביר את המשכורת עד שמעבירים חשבונית מס/קבלה עבור התשלומים הקודמים זה בעייתי]

למה זה בעייתי ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1690827:
למה זה בעייתי ?

כי מתקיים יחסי עובד מעביד, ואז זה הלנת שכר. לדוג': מרצה שעובדת בחשבונית מס.
בבירור עם העו"ד והרו"ח של העמותה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחד פלוס;1690837:
כי מתקיים יחסי עובד מעביד, ואז זה הלנת שכר. לדוג': מרצה שעובדת בחשבונית מס.
בבירור עם העו"ד והרו"ח של העמותה.

אז למה את עובדת עם חשבונית ולא עם תלוש משכורת ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1690848:
אז למה את עובדת עם חשבונית ולא עם תלוש משכורת ?

אם זה היה תלוי בי...
מלכתחילה אנחנו לא מסכימים למרצים לעבוד עם חשבוניות אך היות ויש מרצים שלמקצועיות שלהם אנחנו מתפשרים לתנאים שלהם. ושווה להם לעבוד עם חשבוניות דווקא.

• הוסף לסימניות
תבררי שוב אצל רואה החשבון שלך, אבל לעו"ד אם העובד לא הוציא קבלה על חודש קודם ולא מעוניין לקבל משכורת, ניתן לעכב את התשלום הבא עד להפקת הקבלה.
מה שכן, תמיד מומלץ לבקש דרישת תשלום אפילו בקשה במייל או משהו כזה, כך הוא יידע שהוא חייב להנפיק קבלה באיזה שהוא שלב.
פתרון פשוט נוסף, לשלם בהעברה בנקאית באמצעות מס"ב ואז אין צורך בכלל בקבלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1690997:
תבררי שוב אצל רואה החשבון שלך, אבל לעו"ד אם העובד לא הוציא קבלה על חודש קודם ולא מעוניין לקבל משכורת, ניתן לעכב את התשלום הבא עד להפקת הקבלה.
מה שכן, תמיד מומלץ לבקש דרישת תשלום אפילו בקשה במייל או משהו כזה, כך הוא יידע שהוא חייב להנפיק קבלה באיזה שהוא שלב.
פתרון פשוט נוסף, לשלם בהעברה בנקאית באמצעות מס"ב ואז אין צורך בכלל בקבלה.

אנחנו משלמים בהעברה בנקאית, ובכ"א אמרו לנו שחייבים חשבוניות מס היות וזה מרצים [גם אני התפלאתי], האפשרות היחידה שאמרו שאפשר, אם שולחים מכתב רשום עם אישור מסירה, ולא מתקבלת החשבוניות האישור מסירה יהיה במקום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחד פלוס;1691213:
אנחנו משלמים בהעברה בנקאית, ובכ"א אמרו לנו שחייבים חשבוניות מס היות וזה מרצים [גם אני התפלאתי], האפשרות היחידה שאמרו שאפשר, אם שולחים מכתב רשום עם אישור מסירה, ולא מתקבלת החשבוניות האישור מסירה יהיה במקום.

בכל מקרה אין חשבונית מס, את מדברת על קבלה ולא על חשבונית.

• הוסף לסימניות
למה שלא יהי חשבונית ?

• הוסף לסימניות
כאשר הספק אמור להוציא חשבונית מס והוא לא הוציא לא צריך לשלם לו וזה לא נקרא הלנת שכר. הוא חייב להוציא חשבונית על מנת לקבל את התשלום המגיע לו.

כל השאלה כאן היא לגבי תשלום לעוסק פטור שרק מוציא קבלה ולא חשבונית, כמו שכתבת לפני כן קשה אחר כך לרדוף אחריו. אבל אם משלמים בהעברה בנקאית לכאורה לא צריך בכלל קבלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1691438:
אם משלמים בהעברה בנקאית לכאורה לא צריך בכלל קבלה.

כל מה שכתבת כאן רלוונטי גם לעוסק פטור ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה