כללי ברכת מזל טוב - למי יש

• הוסף לסימניות
אני מחפש איזה נוסח לברכת מזל טוב לרב קהילה.
יש למישהו טקסט מכובד?
תודה מראש.

• הוסף לסימניות
קול רינה וישועה באהלי צדיקיםקול צהלה ורנה תרננה שפתינו, ובשיר וקול תודה נברך לאלוקינו, מעומק קירות לבבנו נביע, ומיטב איחלוינו לפני מול הדרתו יגיע בהגיע עת הזמיר, קול מבשר מבשר ואומר שמחה וחדוה בבית הוד כבוד מורינו, אלופינו ומדריכינו, נפשו קשורה בנפשנו, חביב ונערץ על כל באי צל קורתו, זכותו וזכות אבותיו מסייעתו, להשפיע ולהאיר לקהל עדתו, ביראתו הקודמת לחכמתו ובחכמות אדם תאיר פניו רב תולי'ה וגבורתי'ה להיות דולה ומשקה במלא חפניים, מבארו באר מים חיים, ומבאר אבותינו אשר מפיהם אנו חיים, לפני מעלליו תלמידיו הנאמנים, אשר בעדותות אהבה וחיבה עמו נקשרים, להדריכם בנתיבות ישרים, ושלא ינשבו בתוכם רוחות זרים, מסור בכל נימי נפשו ליחיד ורבים, במאור פנים, כאב לבנים, בחכמה ובתבונה במסירות, ובנאמנות, פה מפיק מרגליות, כאבני ספירים, בדרשותיו החוצבים, האיש על העדה בעונה ובחכמה, גדול בתורה וביראה, גברא דמארי'ה סייעא, להגדיל תורה ולהאדירה כליל יופי וכליל תפארת. לבית אבותיו עטרת. ה"ההוד כבוד קדושת מרן אדונינו מורינו ורבינו שליט"א אל אבינו שבשמים כפינו נרימה שיזכו לרוות תענוג ונחת דקדושה, מכל יוצ"ח היקרים, ויזכה לגדלה ולחנכה, לתפארת השושילתא דדהבא, יראו עינינו וישמח לבנו ונזכה תמיד לשמוח בשמחת רבינו, מלך ביופיו תחזינה עינינו, ויזכה לנהל את עדתינו, ובאנפין נהירין, לעמוד לפנינו, לדעת את אשר לפנינו ובימיהם ובימינו תושע יהודה וירושלים, בקבלת פני משיח צדקנו, במהרה בימינו, אמן.<o:p></o:p>

• הוסף לסימניות
AYHHBCRD אתה מזכיר לי אותה ירושלמי שלא הסיר עיניו ממודעות לאיזה רשכבה"ג שבא לארץ. ולפליאת הסובבים אמר, "למה לכתוב עשרות שורות של תוארים? תכתוב רק שלשה מילים - אלוקינו ואלוקי אבותינו!"

כבר אז היה אינפלצי' של תוארים....

• הוסף לסימניות
תודה רבה.

• הוסף לסימניות
מה שמזכיר לי: אחד אמר פעם הרי כידוע היום אנחנו חיים בתקופת הגאונים. פלוני הוא 'הרב הגאון', פלוני - 'הרב הצדיק' וכו' וכו'. ואמר אותו אחד, אני מחפש רבנים ולא גאונים. וביאר כוונתו, שהיה לו שאלה על עוף האם הוא כשר או לא, ועבר מגאון לגאון, ואף אחד לא ידע לענות לו.

ועל זה אמר: אני מחפש רבנים, לא גאונים!!!

ודי בזה למבין.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה