תח"צ בשורה במודיעין עילית, קו 7 במסלול מרכזי

@מנוי פרימיום
את התמונות שהעלית בעבר זה מעמידה פשוטה ברחובות בניברק וצילום עצמי שלך ?
כל הכבוד על החתירה לפיתרון שהעלתה את המידע החמור שהעלית כאן בפורום.

אגב, בחוברת של עריית מודיעין עילית /גוטרמן לחג היה כתוב שהם פתחו במיזם עם משה יעקובזון (בעבר נציג של קווים)
למיזם פורץ דרך עם התושבים לשיפור מצב התח"צ בעיר

זה האתר ששלו https://mikuderech.co.il/

כי נגיד הפניות למשרד התחבורה
אני מגישה שוב שוב
ומעולם לא קיבלתי תגובה הולמת
רק פנייתך התקבלה ותטופל מול הגורמים הרלוונטיים...
מתסכל להרגיש שכל המאמץ הוא לשווא
זה לא לשווא!
התשובה המתקבלת במקרה שלכאורה התלונה צודקת היא תשובה שזה מועבר להליך אכיפה מעמיק יותר. בהליך הזה החברה יכולה להתגונן ולהסביר למה היתה ההפרה, וזה הגיוני ומוצדק לתת לחברות את האפשרות להסביר, ובסופו של דבר מתקבלת ההחלטה האם להטיל קנס. את ההחלטה הזאת משרד התחבורה לא שולח למתלונן באופן אוטומטי, אבל זה לא אומר שדברים לא מטופלים!
אני אישית בדקתי לפי חוק חופש המידע, ובשנים האחרונות הוטלו בעקבות תלונות שלי על שלל חברות קנסות בסכום שבין 15,000 ל-20,000 ש"ח (בהערכה שמרנית), וסכום דומה שולם לי באמצעות תביעות קטנות!
אם כולנו לא נרפה ולא נוותר ונעשה ככל יכולתנו בתלונות וגם בתביעות אנחנו נגיע לנקודה שבה לחברות לא תהיה ברירה וישתלם להם לעמוד במלוא המחוייבות שלהם!
למשל זה שנהגים קבלניים מרשים לעצמם לא לעצור זה בגלל שהחברות לא משלמות על זה מספיק!! כשהם ישלמו הם ידאגו שהנהגים יעצרו!! וזה נכון לכל סוגי ההפרות.

למשל זה שנהגים קבלניים מרשים לעצמם לא לעצור זה בגלל שהחברות לא משלמות על זה מספיק!! כשהם ישלמו הם ידאגו שהנהגים יעצרו!! וזה נכון לכל סוגי ההפרות.
אתה מתכוון שהם לא נקנסות על זה
הבעיה היא שלא ברור שהם שנקנסים בעקבות התלונות
הנהג טוען שהוא עצר, או שלא היה אף אחד בתחנה, ומשרד התחבורה (שלא יודע לבדוק נתוני עצירה של הGPS) לא יודע איך להוכיח אחרת.

הנהג טוען שהוא עצר, או שלא היה אף אחד בתחנה, ומשרד התחבורה (שלא יודע לבדוק נתוני עצירה של הGPS) לא יודע איך להוכיח אחרת.
בדיוק מהסיבה הזו אני מתעד אי עצירה של קבלני משנה באמצעות וידאו ותמונות. זה מוכיח באופן חד משמעי את אי העצירה.
אם יש הוכחה שהיו נוסעים בתחנה - משרד התחבורה יכול לבדוק תיקופים ולראות שבוצעה נסיעה ללא תיקופים כלל.

בדיוק מהסיבה הזו אני מתעד אי עצירה של קבלני משנה באמצעות וידאו ותמונות. זה מוכיח באופן חד משמעי את אי העצירה.
אם יש הוכחה שהיו נוסעים בתחנה - משרד התחבורה יכול לבדוק תיקופים ולראות שבוצעה נסיעה ללא תיקופים כלל.
מישהו פה כתב פעם שאין חובת שילוט בכל המסלול אז למה שהוא יעצור
ואם משרד התחבורה רואה על נסיעה שאין לה תיקופים זה משפיע על התלונה?

פשוט הזוי!

מה עם החברות המפעילות? הן לא מודעות?
א. במקרים מסויימים נראה שאין לחברה אינטרס לתת שירות לנוסעים, אלא רק לסמן "וי" על הלו"ז שקבע המשרד.
ב. בקבלני משנה אין דו"ח פתיחת דלתות, בשונה מצי הרכב של החברה שבו זו חובה. זה גורם למצב שבו לחברה ולמשרד התחבורה אין מידע אם הנהג פתח דלת או לא.
ג. חלק גדול מקבלני המשנה הם בני דודים ישמעאלים, ואין להם אינטרס לתת שירות למגזר החרדי, בלשון המעטה. חלקם משקרים לאור יום וחלקם ימטירו קללות כאשר תעזו לשאול אותם איזה קו הם באמת מבצעים...
ד. לחברה יש אינטרס כלכלי בסופו של יום, והעמדת פקח בקרה דורשת תקציב. מהצד השני רק תלונות נוסעים למשרד התחבורה שיפגעו בכיס של החברה יגרמו לצידוק כלכלי להצבת פקחי בקרה.

זאת באמת בעיה עם הקבלנים, אבל מעבר למה שכתב @מנוי פרימיום בעניין תיעודים, יש חשיבות לכמה שיותר תלונות. יהיה הרבה יותר קשה לנהג להסביר למה 10 אנשים מתחנות שונות טוענות שהוא לא עצר, ולכן חשוב שכל אחד יסמוך רק על עצמו ויתלונן.

לא בטוח שהמישהו צודק
זה תשובה שהם ענו לך?
מצורף תשובת המשרד מהשבוע האחרון..
למרבה הצער והטיפשות זה המצב כל עוד לא הוכח שהנהג לא עצר זה אפי׳ לא עבירה,
עד שנוכיח שגם בתחנת המוצא לא היה שילוט..

Screen Shot 2025-10-16 at 16.40.46.png

מצורף תשובת המשרד מהשבוע האחרון..
למרבה הצער והטיפשות זה המצב כל עוד לא הוכח שהנהג לא עצר זה אפי׳ לא עבירה,
עד שנוכיח שגם בתחנת המוצא לא היה שילוט..

צפה בקובץ המצורף 2078704
וואלה!!
אני עכשיו קולט שבאמת בחודשים האחרונים אני בעצמי קיבלתי כמה וכמה פעמים את התשובה הזאת!!
זאת באמת אחת התשובות המוזרות בעיניי.
קודם כל לא ברור לי על מה הם מסתמכים? מה המקור?
ומה ההיגיון שבדבר?
ובנוסף, התוכן נורא מוזר בעיניי. מה זה "משרד התחבורה מתחייב לשילוט מתחנת המוצא בלבד"? ממתי זאת התחייבות של המשרד? זאת התחייבות של החברה.
ואם זאת טעות לשונית (שנשלחת פעם אחר פעם למתלוננים שונים ועל חברות שונות) והכוונה למשרד התחבורה "מחייב", אז מה יש לפנות לחברה על שילוט לא תקין במהלך הנסיעה אם החברה לא חייבת?

אז מה יש לפנות לחברה על שילוט לא תקין במהלך הנסיעה אם החברה לא חייבת?
משרד התחבורה אכן לא יודע האם היה שלט גם בתחנת המוצא, {שלדעתו התמוהה זה מספק..}
וזאת מכיון שהמתלונן כתב שהוא חיכה בתחנה אחרת מכל תחנות הקו.

לחברה כותבים שהנהג לא שם שילוט ומחכים לתגובתה?!

ושמא זכינו לכוון לדעתם של כותבי האיגרות במשרד התחבורה..

וואלה!!
אני עכשיו קולט שבאמת בחודשים האחרונים אני בעצמי קיבלתי כמה וכמה פעמים את התשובה הזאת!!
זאת באמת אחת התשובות המוזרות בעיניי.
קודם כל לא ברור לי על מה הם מסתמכים? מה המקור?
ומה ההיגיון שבדבר?
ובנוסף, התוכן נורא מוזר בעיניי. מה זה "משרד התחבורה מתחייב לשילוט מתחנת המוצא בלבד"? ממתי זאת התחייבות של המשרד? זאת התחייבות של החברה.
ואם זאת טעות לשונית (שנשלחת פעם אחר פעם למתלוננים שונים ועל חברות שונות) והכוונה למשרד התחבורה "מחייב", אז מה יש לפנות לחברה על שילוט לא תקין במהלך הנסיעה אם החברה לא חייבת?
אין היגיון מלבד זה שהאכיפה מתבצעת רק בתחנת המוצא

יש סתירה במכרז בנושא השילוט

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה