דרוש מידע בשר ועופות בד"ץ העד"ח

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אשמח אם יש למישהו מידע אמין ומבוסס בעניין בשר ועופות של בד"ץ העד"ח.
1. לגבי בשר האם הוא חלק ומתאים גם לספרדים, אני יודע שהעד"ח מפרסמים שכן העניין שלפני מספר שנים אמר לי משגיח מהאזור אצלנו שהעניין שנוי בהבנה מה מוגדר חלק (כמו הדיון המפורסם של היין) ואינו מוסכם שמותר לספרדים.
2. לגבי עופות, בזמנו יצאה שמועה שישנו איזה חיסון השנוי במחלוקת אם מטריף את העופות. היום מישהו אמר לי שהחולקים שאסרו חזרו בהם ואין מי שאוסר.
אשמח למידע מה הנכון מכל הנ"ל? (כמו שכתבתי רק מידע אמין ומבוסס, ממי שמבין בתחום).
יישר כח.

• הוסף לסימניות
שמעתי מיהודי יקר שמבקר מידי פעם במשחטות
והוא תיאר לי את העבודה היסודית והאחראית שהבד"ץ העדה"ח עושים
הם מגיעים צוות גדול ומקצועי ויודעים לוודא שהנהלים שלהם אכן מבוצעים בשטח.
וזה העיקר בהכשר שידע להשגיח היטיב.
הם כנראה מצדיקים את השם הטוב שלהם.

• הוסף לסימניות
אמר לי משגיח מהאזור אצלנו שהעניין שנוי בהבנה מה מוגדר חלק (כמו הדיון המפורסם של היין) ואינו מוסכם שמותר לספרדים.
אז לפי שיטתו איזה בשר כן מותר לאכול? רק הרב לנדא?
(שאר ההכשרים (ברובם הגדול) אחוזי החלק שלהם יותר גבוהים מהעד"ח שאין אפשרות להסביר את זה חוץ מניסים שיש רק להם ולא לעד"ח)

• הוסף לסימניות
(שאר ההכשרים (ברובם הגדול) אחוזי החלק שלהם יותר גבוהים מהעד"ח
זה מידיעה?
שאין אפשרות להסביר את זה חוץ מניסים שיש רק להם ולא לעד"ח)
אני לא מהתחום, אבל אמרו לי שיש כאלו שמאוד בקיאים בטיב הבהמות וכך יש פחות טריפות.

• הוסף לסימניות
שמעתי מיהודי יקר שמבקר מידי פעם במשחטות
והוא תיאר לי את העבודה היסודית והאחראית שהבד"ץ העדה"ח עושים
הם מגיעים צוות גדול ומקצועי ויודעים לוודא שהנהלים שלהם אכן מבוצעים בשטח.
וזה העיקר בהכשר שידע להשגיח היטיב.
הם כנראה מצדיקים את השם הטוב שלהם.
העניין הוא האם הנהלים מתאימים לכל המגזרים.

• הוסף לסימניות
שאין אפשרות להסביר את זה חוץ מניסים שיש רק להם ולא לעד"ח)
העד"ח הנהלים בעד"ח הם בד"כ לפי רבני ירושלים ויש דברים שהעד"ח מתירים והכשרים אחרים אוסרים בגלל שרבני ירושלים התירו את זה כמו יבול נכרי בשמיטה. אולי זה הסיבה שהעד"ח לא מקפידים על חלק

• הוסף לסימניות
העניין הוא האם הנהלים מתאימים לכל המגזרים.
העניין הוא שישנם הכשרים ש'על הנייר' יש להם דרישות גבוהות
אבל במציאות בשטח אין להם יכולת פיקוח ואכיפה שאכן הדרישות מתבצעות.
======
באופן כללי
הנהלים של הבד"ץ הם טובים גם לספרדים וגם לאשכנזים
קשה לי להאמין שישנה חומרא שהבד"ץ מקל בה [בגלל שהם אשכנזים] למרות שספרדים מחמירים בה
אדרבה
אם יש למישהו מידע שכזה, שיידע את כולנו

• הוסף לסימניות
העד"ח הנהלים בעד"ח הם בד"כ לפי רבני ירושלים ויש דברים שהעד"ח מתירים והכשרים אחרים אוסרים בגלל שרבני ירושלים התירו את זה כמו יבול נכרי בשמיטה. אולי זה הסיבה שהעד"ח לא מקפידים על חלק
העד"ח כיום מקפידים על חלק בעבר לפני עשרות שנים לא הקפידו אבל לא אמרו שמקפידים.
אחרים ברמת ההצהרה מספרים שמקפידים בפועל???

• הוסף לסימניות
מצורף מכתב של הגרש''מ עמאר המעיד על בשר העדה החרדית שכשר גם למקפידים על חלק בית יוסף (יותר מאוחר הסיר אחריות ממהדרין ירושלים)
השאלה העיקרית היא מי שחושש בכל זאת, מה הוא אוכל במקום
כי יש כאלו שלא אוכלים בשר העה''ח אבל סומכים על כשרויות אחרות שאחוזי החלק שלהם גבוהים בהרבה משל העדה

קבצים מצורפים

• 1743955040420.png
    1743955040420.png
    2.5 MB · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות
עד"ח לא מקפידים על זריקות עופות. לדעת חלק מהפוסקים זה מטריף את העופות.
אבל, יש להם מדי פעם שחיטה של עופות ללא זריקות, אפשר לברר אצלם תאריכים של שחיטה ללא זריקות. יש קו לבירור בענין

• הוסף לסימניות
אבל, יש להם מדי פעם שחיטה של עופות ללא זריקות, אפשר לברר אצלם תאריכים של שחיטה ללא זריקות. יש קו לבירור בענין
כתוב על העוף את התאריך שהם מציינים שם?
מי עומד מאחורי הקו הזה?

• הוסף לסימניות
לגבי בקר, בררתי אצל מס' רבנים, כל בד"ץ עד"ח מתאים לספרדים גם כזה שלא רשום עליו חלק בית יוסף.
הדבר אינו נכון כמו שכבר הורו לי אישית כמה רבנים
מי שרוצה להרחיב את הנושא יכול לעבור לפורום לתורה יש שם את כל המידע על הנושא
לדעתי זה לא שאלה לפורום זה שאלה לרב או לפוסק שלך

• הוסף לסימניות
הדבר אינו נכון כמו שכבר הורו לי אישית כמה רבנים
מי שרוצה להרחיב את הנושא יכול לעבור לפורום לתורה יש שם את כל המידע על הנושא
תביא לי קישור.
אני שאלתי באופן אישי וכך נאמר לי.

• הוסף לסימניות
לגבי זריקות בעופות העניין הוא כזה :
ישנם שני מקומות שבהם מבצעים את ההזרקות, בחזה או בירך, בתחילה כולם הזריקו בירך,
ובמשך הזמן התעורר תופעה שעוררה חשש שכתוצאה מההזרקה בירך חלק מהחומר עובר לשוק
ששם הוא מקום צומת הגידים, ומה שקרה שהאזור נהיה מראות מוזרים בקיצור 'ריעותא'
לכן רוב הכשרויות עברו להזריק בחזה, העדה החרדית באופן עקרוני מסתמכת על מסורת בהנהגות הכשרות ולא שינו, והיו על זה עוררין שדרשו להחמיר
אבל !
בשביל זה יש בודקי גידין יר"ש שבודקים עוף עוף ואם יש ריעותא, מטריפים, אין כאן זלזול !
ולכן זה יותר עניין של בית המדרש שטפטף לשמועות וכו'
העניין הזה בררתי מול רבני כשרות שלא נוהגים כבד"ץ, ולשאלתי - העמידו את אלו הדברים

• הוסף לסימניות
לגבי זריקות בעופות העניין הוא כזה :
ישנם שני מקומות שבהם מבצעים את ההזרקות, בחזה או בירך, בתחילה כולם הזריקו בירך,
ובמשך הזמן התעורר תופעה שעוררה חשש שכתוצאה מההזרקה בירך חלק מהחומר עובר לשוק
ששם הוא מקום צומת הגידים, ומה שקרה שהאזור נהיה מראות מוזרים בקיצור 'ריעותא'
לכן רוב הכשרויות עברו להזריק בחזה, העדה החרדית באופן עקרוני מסתמכת על מסורת בהנהגות הכשרות ולא שינו, והיו על זה עוררין שדרשו להחמיר
אבל !
בשביל זה יש בודקי גידין יר"ש שבודקים עוף עוף ואם יש ריעותא, מטריפים, אין כאן זלזול !
ולכן זה יותר עניין של בית המדרש שטפטף לשמועות וכו'
העניין הזה בררתי מול רבני כשרות שלא נוהגים כבד"ץ, ולשאלתי - העמידו את אלו הדברים
תודה על התשובה המפורטת. לפי מה שאני שמעתי הסיבה שלא עברו להזריק בחזה היכן ששאר הכשריות מזריקות, לא מכח מסורות קדומות, אלא פרקטי, יש ויכוח בין הרבנים היכן ניתן להשגיח טוב יותר שהעוף לא ייטרף, האם בשוק ולבדוק את צומת הגידין, או בחזה עם משגיח צמוד בשעת הזריקה שהיא אינה חודרת למקומות המטריפים לדוג' ריאות

• הוסף לסימניות
תביא לי קישור.
אני שאלתי באופן אישי וכך נאמר לי.
זה מה שמצאתי בשלוף תעיין שם

• הוסף לסימניות
לפני שמבררים בבית המדרש עם הפוסק וכיו"ב צריך לדעת מה המציאות...
הרי רוב ככל הפוסקים וכו' לא ביקרו בשחיטת העד"ח וגם הרבה אינם בקיאים בהלכות שחיטה וטריפות וכיו"ב כל הצורך אלא יותר בהלכות המצויות. עיקר שאלתי האם למישהו יש מידע נאמן מהשטח בנושא, כמו שפתחתי את הנושא. ובמקום שאמרו לקצר אינו רשאי להאריך....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה