דרוש מידע בתי הספר יסימו ב3.45

מצב
הנושא נעול.
פעם כשהייתי תלמידה ראיתי מחקר ובדקנו את זה וזה נכון
תלמידים/ מורות יהיו עייפים כשעה לפני שאמורים לגמור, גם בימים שגומרים ב11 בערך ב10 כבר מתחילים להיות עייפים ולא מרוכזים וגם בימים שגומרים ב3:30 בערך ב2:30 מתחילים להיות עייפים ולא מרוכזים.
זה נכון שבשעה האחרונה תמיד מתחילה הרגשה של סוף יום, גם אם עדיין מוקדם.

ובכל זאת,
מניסיוני כמורה שיוצא לה לא פעם ללמד עד ארבע ויותר,
וגם ללמד שיעור אחרון ביום קצר יחסית
אין מה להשוות את חוסר הריכוז של הבנות בשעה שלוש כשמסיימים בארבע לחוסר הריכוז בשעה אחת כשמסיימים בשתיים.
השעות אחרי שלוש הן פשוט בזבוז משאבים
אפשר לתרגל בהן (אם כי גם זה קשה), אבל להקנות חומר חדש קשה מאד.

ואני מדברת על גילאי תיכון. ביסודי זה מן הסתם קשוח בהרבה.

זה כן יכול להיות פתרון טוב להורים שעובדים עד מאוחר, אבל צריך להגדיר את זה כשעת שיעורי בית, או לדאוג לשבץ בה שיעורים חווייתיים יותר כמו התעמלות או מלאכה.

אגב- מעולם לא הצלחתי להבין איך נוצרו בתי הילדים בקיבוצים, זה הרי היה רעיון חדש, לא משהו שגדלו לתוכו... אז איך הורים בחרו בדבר מזעזע כזה? איך גרמו להורים לוותר במו ידיהם על ההורות שלהם? נשגב מבינתי...
האם אנחנו עומדים לקחת כעת (בעל כורחנו?!) חלק במהפך כזה?

אגב- מעולם לא הצלחתי להבין איך נוצרו בתי הילדים בקיבוצים, זה הרי היה רעיון חדש, לא משהו שגדלו לתוכו... אז איך הורים בחרו בדבר מזעזע כזה? נשגב מבינתי...
האם אנחנו ניקח כעת (בעל כורחנו?!) חלק במהפך כזה?
בדיוק לשם אנחנו הולכים עכשיו, לא?
לאט לאט השינוי הזה קורה בתוכנו

מעניין איפה היו כל אלה שמנסים להבהיל שאנחנו בדרך להיות כמו קיבוץ ושילדים לא יכירו כמעט את ההורים
כשאני הייתי ילד (ועד היום זה ככה) ומכיתה ב' כבר הבנים מסיימים בארבע ובכיתה ה' בחמש
או שאולי זה פתרון טוב לסיים ב4 אבל יש כאלה שזה לא נח להם / לא מסתדר עם האינטרס שלהם אז וודאי שזה הדבר הכי גרוע שקרה :unsure:

מעניין איפה היו כל אלה שמנסים להבהיל שאנחנו בדרך להיות כמו קיבוץ ושילדים לא יכירו כמעט את ההורים
כשאני הייתי ילד (ועד היום זה ככה) ומכיתה ב' כבר הבנים מסיימים בארבע ובכיתה ה' בחמש
או שאולי זה פתרון טוב לסיים ב4 אבל יש כאלה שזה לא נח להם / לא מסתדר עם האינטרס שלהם אז וודאי שזה הדבר הכי גרוע שקרה :unsure:
כשהבנים מסימים ב-4 או ב-5 אז הם מסיימים וזהו!!
בנות רק מתחילות ש.ב ,מבחנים,חזרות למסיבה וכו' וכו'
(יום אחד בעלי חזר הביתה וראה את הבנים משחקים והבנות לומדות הוא אמר לי עולם הפוך ראיתי .....)

כשהבנים מסימים ב-4 או ב-5 אז הם מסיימים וזהו!!
בנות רק מתחילות ש.ב ,מבחנים,חזרות למסיבה וכו' וכו'
(יום אחד בעלי חזר הביתה וראה את הבנים משחקים והבנות לומדות הוא אמר לי עולם הפוך ראיתי .....)
והרעיון החדש הוא שלא יהיה להם שיעורי בית בדיוק כמו הבנים

לסיכום,
מבחינת המורות, כל היתרונות שהיו להוראה על פני מקצועות אחרים מתבטלים. יוצא שרק מי שממש אוהבת הוראה תלך לשם.
חופשים - רובם יהיו על על חשבון המורה, יש מכסות בית ספריות לכמות הימים,
המשכורות - ברצפה,
ימי לימוד ארוכים כמו במשרדים....
מה נשאר?

צודקת ב100%
ולכן אני באופן אישי שולחת למטפלת עד 13:45
ילד צריך בית עם אבא ואמא, ואם אמא חוזרת מאוחר אין שום סיבה שאבא לא יהיה איתו בצהריים! ואם אבא לא יכול לוותר על המנוחה, אז גם בייביסיטר בתוך הבית זה הרבה הרבה יותר טוב ממעון/צהרון
(מה היה לפני עידן הצהרונים והמעונות? גם אז היו נשים שחזרו מאוחר, והסתדרו)
לא הבנתי איזה אבא נמצא בבית בשעות הצהריים ונח לו?

בלת"ק חלקי...
למה קמה כאן קול צעקה אנושה כ"כ?
אתם יודעים כמה ילדים נמצאים במסד הלימודים שלהם 100% משעות פעילותו של המוסד?
המון!!!
יש כ"כ הרבה הורים ש"זורקים" (סליחה על הביטוי הנוראי, אבל כך זה נראה...) את הילדים שלהם במוסד מרגע פתיחתו ומגיעים בריצה מתנשפת בדקה שאחרי האחרונה להוציא אותם,
אני עובדת במוסד לימודים- ורואה את זה יום יום...
והילדים (הקטנטנים) נמצאים בגן הרבה יותר מאשר בבית...
ומדוע ילד בן 3-4 יכול להיות מ7:30 ועד 16:00 במוסד הלימודים וילדה בת 10 לא?

לסיכום,
מבחינת המורות, כל היתרונות שהיו להוראה על פני מקצועות אחרים מתבטלים. יוצא שרק מי שממש אוהבת הוראה תלך לשם.
חופשים - רובם יהיו על על חשבון המורה, יש מכסות בית ספריות לכמות הימים,
המשכורות - ברצפה,
ימי לימוד ארוכים כמו במשרדים....
מה נשאר?
אם יעבדו יותר שעות אז גם המשכורת תעלה בהתאם
חופשים יש עדיין הרבה יותר מאשר עובדות אחרות (יולי אוגוסט וכו')
יש כבר היום הרבה מורות שעובדות גם בצהרונים ככה שזה לא שינוי בשבילם

4 ימים בשבוע מסיימים ב 3:45
יום אחד ב 1:15
יום שישי לימודים כרגיל
יותר מאופק חדש? אופק חדש זה עד 2:45, ויום עד 1:45. ואז צהרונים עד 4.
אולי יאכפו שם שעורי בית. אם לא, זה לא יגרום למורות להפסיק לתת אותם.
אם יעבדו יותר שעות אז גם המשכורת תעלה בהתאם
חופשים יש עדיין הרבה יותר מאשר עובדות אחרות (יולי אוגוסט וכו')
יש כבר היום הרבה מורות שעובדות גם בצהרונים ככה שזה לא שינוי בשבילם
אין מורות שעובדות במשרה מלאה (של אופק חדש, זה 40 שעות, כן?) שעושות צהרונים! אין! פשוט אין כזה דבר! גג ביה"ס של החופש הגדול.

חופשים של מורות- אתן יודעות, חצי מזה מתבזבז על התלמידות. כן?
בזמן שנשאר יש השתלמויות, ימי היערכות, הכנת כיתה, סידור מראש של מערכים לחודשיים הראשונים לפחות וכו'.
נכון שלמורות יש יותר ימי חופשה בפועל, אבל הם לא קודש לבית. בכלל!

רק לי כעובדה ששמעתי על זה רק בפרוג נראית לי לא הגיונית
כי כמות התחינה בשנים האחרונות ממורות קרובות משפחה על אופק חדש שבסוף בוטל
למה כן למה לא זה נשמע לי לא הגיוני שהן יעברו על זה בשתיקה בפתאום ביום אחד הן מסיימות מאוחר
תגידו יביאו מורות אחרות לאחרי צהריים עוד פחות הגיוני אין מדי הרבה עודף של מורות כידוע

יש כ"כ הרבה הורים ש"זורקים" (סליחה על הביטוי הנוראי, אבל כך זה נראה...) את הילדים שלהם במוסד מרגע פתיחתו ומגיעים בריצה מתנשפת בדקה שאחרי האחרונה להוציא אותם,
אני עובדת במוסד לימודים- ורואה את זה יום יום...
פליז בלי לשפוט
אין לך מושג מה עומד מאחורי כל ילד כזה
אולי יש עבודה שמחייבת, אולי אילוצים אחרים אבל בוא נצא מנקודת הנחה שאף הורה לא "זורק" את הילד שלו להנאתו..

אין מורות שעובדות במשרה מלאה (של אופק חדש, זה 40 שעות, כן?) שעושות צהרונים! אין! פשוט אין כזה דבר! גג ביה"ס של החופש הגדול.

חופשים של מורות- אתן יודעות, חצי מזה מתבזבז על התלמידות. כן?
בזמן שנשאר יש השתלמויות, ימי היערכות, הכנת כיתה, סידור מראש של מערכים לחודשיים הראשונים לפחות וכו'.
נכון שלמורות יש יותר ימי חופשה בפועל, אבל הם לא קודש לבית. בכלל!
למה לקבוע כזה דבר שאין, מה לעשות שיש מלא

לא להגזים גם אם המורות עובדות מחוץ לשעות והם עובדות הרבה זה לא מגיע לחצי מהחופש, מה שגם יש חודשיים חופש בחופש הגדול שאין את הדבר הזה אצל כל העובדות

זה מרגיש כמו איזה מחטף שמנסים לעשות.
מאוד חבל שאף אחד לא ישב איתנו בצורה מסודרת והסביר לנו מה הולך להיות.
לגמרי.
חוץ מזה שאני נגד, מקוממת מאד העובדה שלא שאלו, לא שמעו דעה, פשוט קבעו וזהו.
יש להם בעלות על התלמידות?
אני גם מבהי"ס וההתנהלות הזו לא מקובלת עלי.

אם יש הורים שרוצים, שירשמו.
אבל שיתנו זכות בחירה למי שלא מעונין.

זה נכון שבשעה האחרונה תמיד מתחילה הרגשה של סוף יום, גם אם עדיין מוקדם.

ובכל זאת,
מניסיוני כמורה שיוצא לה לא פעם ללמד עד ארבע ויותר,
וגם ללמד שיעור אחרון ביום קצר יחסית
אין מה להשוות את חוסר הריכוז של הבנות בשעה שלוש כשמסיימים בארבע לחוסר הריכוז בשעה אחת כשמסיימים בשתיים.
השעות אחרי שלוש הן פשוט בזבוז משאבים
אפשר לתרגל בהן (אם כי גם זה קשה), אבל להקנות חומר חדש קשה מאד.

ואני מדברת על גילאי תיכון. ביסודי זה מן הסתם קשוח בהרבה.

זה כן יכול להיות פתרון טוב להורים שעובדים עד מאוחר, אבל צריך להגדיר את זה כשעת שיעורי בית, או לדאוג לשבץ בה שיעורים חווייתיים יותר כמו התעמלות או מלאכה.
אנחנו למדנו בשעות האחרונות (15:00) אנגלית, חשבון, דקדוק, היה גם ימים עם שיעורים קלילים יותר אבל לא נמנעו משיעורים כאלה, ש.ב. הכנו בבית אחרי ביה"ס

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה