נכתב ע"י מי;501336:להגיד לכם משהו מעצבן?
גם יידיש היתה במקורה שפה של גויים....
ועוד איזה גויים....
נכתב ע"י מי;501336:להגיד לכם משהו מעצבן?
ועוד איזה גויים....
שפה שהתקדשה. (כולנו יודעים שזו גרמנית עתיקה) הייתי מפנה אותך למאמרים המצטטים את האדמו"ר מקלוזנבורג זצוק"ל, המלין בצער גדול כי ילדי ישראל אינם משוחחים בשפת אבות- יידיש, ומסביר באר היטטב את העניינים הגבוהים והרוחניים שיש בשפה זו.נכתב ע"י מי;501336:להגיד לכם משהו מעצבן?
ועוד איזה גויים....
א ערלאכער. זה אלף.נכתב ע"י tamar;501454:סתם בלי קשר לבתי הספר, מקרה שקרה לי השבוע,
בני בן ה-7 שלומד בחיידר בשפת האידיש חוזר הביתה ואומר לי -
את יודעת למה אין את המילה "הערלאכער" (מקווה שאני מדייקת) בעברית? (ז"א אין לה מילה חליפית מדוייקת בעברית)
כי מי שמדבר עברית הוא בטוח לא הערלאכער ולכן אין לו צורך במילה הזו... (הכל מפי קדשו של המלמד שלו)
אמרתי לו שיאמר לרבה שאני ממש מרגישה ערלאכית אבל אני לא יודעת אידיש, אבל הוא מתבייש לומר כך לרבה...
לדעתי, את בעצמך צריכה לומר זאת לרב'ה . הוא עלול לומר עוד אי אלו שטויות שיהרסו במקום לבנות. לא חבל?נכתב ע"י tamar;501454:סתם בלי קשר לבתי הספר, מקרה שקרה לי השבוע,
בני בן ה-7 שלומד בחיידר בשפת האידיש חוזר הביתה ואומר לי -
את יודעת למה אין את המילה "הערלאכער" (מקווה שאני מדייקת) בעברית? (ז"א אין לה מילה חליפית מדוייקת בעברית)
כי מי שמדבר עברית הוא בטוח לא הערלאכער ולכן אין לו צורך במילה הזו... (הכל מפי קדשו של המלמד שלו)
אמרתי לו שיאמר לרבה שאני ממש מרגישה ערלאכית אבל אני לא יודעת אידיש, אבל הוא מתבייש לומר כך לרבה...
כן, בהחלט.נכתב ע"י mig;501355:בגרסא שהיא מוטציה מגרמנית?
מה את רוצה לומר בזה?נכתב ע"י מי;501466:כן, בהחלט.
בצפון בוהמיה מדברים עד היום ניב גרמני דומה ביותר לאידיש - פרט לכל מילות לשון הקודש שהתאזרחו בה, ולצערי בדיוק ברגע זה לא עולה לי שום דוגמא...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים