בת שמונה חודשים לא שבעה

• הוסף לסימניות
לאחרונה, הפסקתי להניק את בתי התינוקת בת ה-8 חודשים, ולתת לה תחליף חלב במקום. לצערי, אני רואה שהיא לא שבעה, כל הזמן מחפשת לאכול את מה שאנחנו אוכלים...
אני נותנת לה אבוקדו מעוך, ירקות ופירות מעוכים, עוף מהמרק...
דייסה היא לא ממש אוהבת...

תנו בבקשה רעיונות טעימים ומשביעים למזון תינוקות.

• הוסף לסימניות
אני הייתי מערבבת בפירות/גרבר ביסקוויט מרוסק-אם את מרסקת בבלנדר אפשר להוסיף פרוסת לחם נראה לי שמרטיבים אותה קודם במים...

במרקים להוסיף קטניות ואז הן הרבה יותר רכות

דייסת קוואקר שמכינים למבוגרים (מבשלים עם חלב וכו') היא טעימה וטועמת שונה לחלוטין מדייסה של מטרנה ודומותיה-הבן שלי אכל באושר והיא מאוד משביעה

בבקבוק מטרנה אני מוסיפה כפית אחת של דייסה (משתמשת בכפית של מטרנה) אני משתמשת בדייסה של מטרנה זה לא לפי ההוראות שלהם-אני חושבת שהם אומרים לשים יותר כפות ואז זה יותר סמיך אני בינתיים שמה כפית אחת בבקבוק רגיל והוא מבסוט (דייסה לאכול בכפית הוא בכלל לא רצה)

בהצלחה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י profession;1455787:
אני הייתי מערבבת בפירות/גרבר ביסקוויט מרוסק-אם את מרסקת בבלנדר אפשר להוסיף פרוסת לחם נראה לי שמרטיבים אותה קודם במים...

במרקים להוסיף קטניות ואז הן הרבה יותר רכות

דייסת קוואקר שמכינים למבוגרים (מבשלים עם חלב וכו') היא טעימה וטועמת שונה לחלוטין מדייסה של מטרנה ודומותיה-הבן שלי אכל באושר והיא מאוד משביעה

בבקבוק מטרנה אני מוסיפה כפית אחת של דייסה (משתמשת בכפית של מטרנה) אני משתמשת בדייסה של מטרנה זה לא לפי ההוראות שלהם-אני חושבת שהם אומרים לשים יותר כפות ואז זה יותר סמיך אני בינתיים שמה כפית אחת בבקבוק רגיל והוא מבסוט (דייסה לאכול בכפית הוא בכלל לא רצה)

בהצלחה...

נראה לי שאסור לה עדיין חלב.
איך את מכינה דייסת קוואקר בלי חלב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shellykaz;1455769:
.....כל הזמן מחפשת לאכול את מה שאנחנו אוכלים...

מצוין,
תני לה מה שאתם אוכלים,
הרבה אמהות יקנאו בך....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shellykaz;1455791:
נראה לי שאסור לה עדיין חלב.
איך את מכינה דייסת קוואקר בלי חלב?

מבשלת במים רגילים לגמרי מוסיפה מעט סוכר וזה כמעט אותו טעם מנסיון...

• הוסף לסימניות
אפשר גם קוסקוס יבש או רטוב, מתוק או מלוח

דרך אגב לכל השואלים על דייסת סולת, מכיון שאנו לא סומכים על נקיון הסולת אנו משתמשים עם קוסקום במקום סולת, אכן הוא יותר יקר, אבל הוא בטוח לשימוש מבחינת הכשר, והתוצאות כמו סולת, כי הרי קוסקוס זה נטו סולת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1455851:
אפשר גם קוסקוס יבש או רטוב, מתוק או מלוח

קוסקוס מסוכן מאד לגיל הזה....
הוא ממש יכול לגרום לחנק!

אלא אם כן, הוא מאד מאד רטוב......

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;1455856:
קוסקוס מסוכן מאד לגיל הזה....
הוא ממש יכול לגרום לחנק!

אלא אם כן, הוא מאד מאד רטוב......

אפשרי רטוב ברמת דייסה

• הוסף לסימניות
אני הייתי מבשלת להם בגילאים האלו מרק במיוחד בשבילם ולא שאריות. ומקפיאה בכוסות ח"פ עם מכסה.
ירקות (לא עמילניים, נגיד: קישוא, גזר, קולורבי, וכו'), קציצות מהודו (כי יש בו הכי הרבה ברזל) ולפעמים ריסקתי פנימה גם אורז בשביל הפחמימה והשובע. הכל דק דק בבלנדר.
יש ילדים כאלה שמדלגים על דייסות ומטרנה ועוברים ישר לאוכל.
ברכה.
(בכל אופן כדאי להתייעץ עם טיפת חלב).

• הוסף לסימניות
1.אני השריתי קורנפלקס של תלמה בחלב רגיל( האחרים קשים)
וכשנהיה כמו דייסה האכלתי בכפית.
2. דייסה סמיכה בכוס, אצלי זה הצליח.
3. פסטה נמסה של תינוקות.

• הוסף לסימניות
אני מוסיפה דייסת דגנים גם לפרות וגם למרקים
לא מבשלת עם דייסה, מוסיפה 2 כפיות סמוך לאכילה
זה משביע מאוד.

• הוסף לסימניות
לכל גרבר הוספתי קצת דיסה, וכן ליוגורט
ובגיל 8 חודשים אפשר לחם את הרך

• הוסף לסימניות
אל תוותרי כ"כ מהר על דייסה מבקבוק!
למה?
כי בגיל הזה הם עדיין מתעוררים בלילה, וילד שקם רעב באמצע הלילה ולא יודע לשתות דיסה מבקבוק, יאלץ אותך לשבת במטבח ולהאכיל אותו בכפית את כל מה שכתבו לך פה באשכול (פרות עם טחינה ולבן עם עוגיה, ועוד יצירות שכוחן יפה ביום, אבל לא בלילה...)
איך מרגילים לדיסה?
נסי דייסות טעימות- דייסת קורנפלור למשל, נחשבת טעימה יותר מדייסות אחרות
נסי חברות שונות- דייסה של מטרנה או BELOVED יתכן ותערב לחיכו של תינוקך...
נסי לשנות טמפרטורה- לרוב תינוקות אוהבים דייסה חמימה,אבל יש גם הפתעות

הוא מסרב להכניס בקבוק לפה? נסי לתת לו בכוס קש, הוא ילמד מהר את העקרון.

ואגלה לך בסוד עוד משהו:
בלי לספר לאחות בטיפת חלב, את יכולה לנסות להרגיל אותו לחלב. אם תראי שטוב לו עם זה, תוכלי לעבור לארוחה המורכבת מחלב+דייסה.

ומדוע שווה כל המאמץ הזה?
כי ילד שניזון גם מדייסה בגיל שנה או שנה וחצי, מונע ממך- האמא בעלת המצפון, ייסורי נפש של:"ממה הוא חי הציפלון הזה...", משום שדייסה מכילה ערכים תזונתיים רבים וחשובים.

• הוסף לסימניות
סתם בשביל הידע, אחות בטיפת חלב אמרה לי-
מטרנה - מגיל שנה ומעלה, לא נותנת לילד כלום!!!
וגם שלב 3 (שזה מגיל שנה אם אני לא טועה) היא אמרה קישקוש באלאבוש!!

• הוסף לסימניות
מנסיון-כדאי לך להרגיל להאכיל דייסה בכפית, אם היא תאהב את זה, תוכלי לעבור אח"כ לבקבוק דייסה. כך עשיתי עם בן אחד שלי בגיל 9 חודשים ועבד יופי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוריה100;1456189:
סתם בשביל הידע, אחות בטיפת חלב אמרה לי-
מטרנה - מגיל שנה ומעלה, לא נותנת לילד כלום!!!
וגם שלב 3 (שזה מגיל שנה אם אני לא טועה) היא אמרה קישקוש באלאבוש!!

אמרה!
תשאלי אותה כמה ילדים היא גידלה

• הוסף לסימניות
אולי פיספסתי משהו אבל לי אמרו בתינוק הנוכחי (טיפת חלב אם אני זוכרת נכון ואמא טריה ומרובעת שילדה מקביל אליי) שמגיל חצי שנה אין בעיה עם חלבי- המטרנה בעצמה היא חלבית...
רק לא מומלץ לתת חלב לבד לשתות אבל מוצריו כמו גבינה לבן וכד' למה לא? ברור שצריך לתת קודם בקטנה לראות שאין רגישות אבל אין מניע לתת דברים חלביים ככה שאני נותנת קוואקר עם חלב ולילד שמחה וצהלה...
בכל אופן אפשר כמו שכתבו להכין דייסת קוואקר עם מים פחות טעים אבל מזין ומשביע

• הוסף לסימניות
מעניין, לא זכרתי שבגיל כזה מותר לתת מוצרי חלב...
בהמלצת הניקית profession ניסיתי לתת לה דייסת קוואקר (במקום הקורנפלור שהייתה יורקת) והיא מאוד אהבה.
נראה לי שזה מה שאני אתן לה הלאה.

אצלי היא לא סובלת את המרק הטחון, מסכימה לאכול אולי 2 כפיות...

• הוסף לסימניות
מותר מוצרי חלב.
ואילו חלב ניגר מותר רק מגיל שנה

לגבי רעיונות לדייסת קוואקר מקוואקר אמיתי
יש לי מרשם מהמם
שמתאים לכל המשפחה

מרסקים בבלנדר מקל (בלנדרים אחרים שם טובים, אבל לא מרסקים את הצימוקים)
תפוח (עדיף סמיט)
דבש (למבוגרים. עד גיל שנה זה מסוכן! אפשר להמיר בסילאן)
בערך כף צימוקים (או תמרים)
כוס קוואקר
מים

לצערי לא זוכרת כמויות
אני עושה 'לפי העין'

טוחנים ואוכלים בהנאה

קוואקר מצוין גם להסמיך מרק
אם היא אוהבת מרק מירקות מגוררים, תוכלי להוסיף קוואקר, לבשל עוד קצת עד להסמכה ולתת לה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shellykaz;1456356:
מעניין, לא זכרתי שבגיל כזה מותר לתת מוצרי חלב...
בהמלצת הניקית profession ניסיתי לתת לה דייסת קוואקר (במקום הקורנפלור שהייתה יורקת) והיא מאוד אהבה.
נראה לי שזה מה שאני אתן לה הלאה.

אצלי היא לא סובלת את המרק הטחון, מסכימה לאכול אולי 2 כפיות...

איך עשית אותה? על בסיס מים? כתבי כמויות. אשמח לנסות גם (ואולי החלום על שנת לילה יתגשם)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה