קורונה ב"ה העקומה משתטחת

• הוסף לסימניות
הדברים נכתבו מניסיון אישי של של קרובי משפחה מדרגה ראשונה שאחד יצא חיובי ואחד יצא שלילי, יתכנו שינויים בזמני התשובות בין קופות החולים, המקרים שהסתמכתי עליהם היו במכבי.
מנסיון אישי של כעשר חולים מוכרים לא מוכר מקרה שקיבלו תשובה חיובית תוך 24 שעות, מינימום יומיים

• הוסף לסימניות
מישהו יכול לכתוב פה את קצב העליה מעודכן עד היום ? תודה!

• הוסף לסימניות
מנסיון אישי של כעשר חולים מוכרים לא מוכר מקרה שקיבלו תשובה חיובית תוך 24 שעות, מינימום יומיים
מודה בטעות ג"כ שמעתי כעת שישנו עיכוב במתן תוצאות בדיקות.... יתכן שיש כאלה שיש להם יותר מזל, אבל הממוצע גבוה בהרבה ממה שציינתי לעייל, עימכם הסליחה.

• הוסף לסימניות
מישהו יכול לכתוב פה את קצב העליה מעודכן עד היום ? תודה!
מתוך N12:

גידול.PNG

קצב נדבקים.PNG

• הוסף לסימניות
לצערי יש הרבה שחושדים שהם חולים ולא הולכים להבדק מחשש שיוציאו אותם מהבית.
המלוניות יורות ברגליים.

• הוסף לסימניות
לצערי יש הרבה שחושדים שהם חולים ולא הולכים להבדק מחשש שיוציאו אותם מהבית.
המלוניות יורות ברגליים.

המלוניות יורות ברגליים?!
בנ"א יורים לעצמם ברגליהם.
שמעתי משהי שאומרת: "אם לא היה פסח הייתי הולכת לההיבדק..." - אנשים מתקשים לעשות סוויצ' בראש: פסח או לא פסח: מ-ג-פ-ה!!!

• הוסף לסימניות
המלוניות יורות ברגליים?!
בנ"א יורים לעצמם ברגליהם.
שמעתי משהי שאומרת: "אם לא היה פסח הייתי הולכת לההיבדק..." - אנשים מתקשים לעשות סוויצ' בראש: פסח או לא פסח: מ-ג-פ-ה!!!
את צודקת.
ואני די מזועזעת מהתופעה הזו.

מצד שני, למרות שאני אחת ששומרת על הכללים מאחרי פורים בקפדנות, אני מבינה את הצד הזה.
הטרור הזה שמחייבים חולים להתפנות מביתם זה מוגזם.
לא קשור לפסח.
לא הצלחתי עדין להבין למה מחייבים חולים להתפנות.

• הוסף לסימניות
את צודקת.

מצד שני, למרות שאני אחת ששומרת על הכללים מאחרי פורים בקפדנות, אני מבינה את הצד הזה.
לא קשור לפסח.
מכירה מלא חולים בבית, לא מכריחים להתפנות.
אבל משפחות ברוכות בדירות קטנות יורות לעצמם ברגלים שהם לא מתפנות

• הוסף לסימניות
מכירה מלא חולים בבית, לא מכריחים להתפנות.
אבל משפחות ברוכות בדירות קטנות יורות לעצמם ברגלים שהם לא מתפנות
למה בעצם?
הסיכון לילדים קטן מאד. ובאמצעות בדיקה עם רופאים מוסמכים יתכן ויגלו שהילדים יסבלו מהיעדרם יותר.
אם הילדים נדבקו, אין מה לעשות.
אם לא, הסיכויים שלהם להדבק נמוך, היות וההורים ינתקו מהם מגע בצורה יעילה הרבה יותר. (ובל נשכח שהופעת התסמינים מתחילה כ7-10 ימים אחר ההדבקה.)
כרגע המגמה המסתמנת היא להגיע ל'חיסון עדר', והתפרצות הנגיף תיבלם אך לא תיגמר.
מי שנזהר ושומר על עצמו יזכה שאחרים יהיו המחסני עדר, אך איננו מקצרים לעצמנו את התהליך באמצעות שמירה אדוקה, אלא רק מונעים מעצמנו את תהליך ההתחסנות. שלפעמים גובה חיים וגורם סבל רב.
מי שרוצה לסבול ומוכן לכך, עלינו להיות לו אסירי תודה.
אמנם בעיקר הדבר חמור מפני החשש שלא ידביק מבוגרים ואנשים בסיכון, שבכך עלול לגרום למוות.

• הוסף לסימניות
את צודקת.

לא קשור לפסח.
קדם כל לא מחייבים.
דבר שני אנחנו לא יכולים מצד אחד להסביר את שעור התחלואה הגבוה במספר הנפשות בדירה קטנה.
מצד שני כשמסיעים לנו לפתור את זה להתיחס ל"הוצאה מהבית" כמו הוצאה למחנות ריכוז.
יש בעיה. פותרים אותה.

הבקר שמעתי את ראש מועצת דבוריה, ישוב ערבי עם התפרצות. הם הוציאו את כל 29 החולים מהבתים. חד וחלק. כולם.
מה שאומר שעוד שבועיים הם יהיו אחרי כל הספור הזה.
לפעמים הראש היהודי שלנו, עם הדעה העצמאית, אם אי הקבלה, עם החשדנות, עם ההתקרבנות. הם כל כך בעוכרינו.
נכון, לא כיף להתקע בפסח במלון בלי בני משפחה. לא כיף בכלל. מישהו הבטיח שמגפה זה כיף? מגפה זה משהו שצריך לחסל. אח"כ הכל יהיה בסדר.

• הוסף לסימניות
קדם כל לא מחייבים.
דבר שני אנחנו לא יכולים מצד אחד להסביר את שעור התחלואה הגבוה במספר הנפשות בדירה קטנה.
מצד שני כשמסיעים לנו לפתור את זה להתיחס ל"הוצאה מהבית" כמו הוצאה למחנות ריכוז.
יש בעיה. פותרים אותה.

הם הוציאו את כל 29 החולים מהבתים. חד וחלק. כולם.
מה שאומר שעוד שבועיים הם יהיו אחרי כל הספור הזה.
נדמה להם.
יש נדבקים בתוך הבתים של החולים, שעדין שליליים.
בואי נחכה שבועיים ונראה עם המספר הסתכם שם ב29
אשרי המאמיןןןןן
בדיוק הערבים יצליחו....

• הוסף לסימניות
נדמה להם.
יש נדבקים בתוך הבתים של החולים, שעדין שליליים.
בואי נחכה שבועיים ונראה עם המספר הסתכם שם ב29
אשרי המאמיןןןןן
בדיוק הערבים יצליחו....
הוא גם אמר שיש 400 אנשים שלא קבלו תוצאות והם עוקבים אחרי כולם. הם סגרו את הישוב. לא צריכים משטרה בשביל זה.
ברור שרק הם יצליחו. וגם הסינים.
צריך אכיפה ומשמעת. ואת זה יש להם בשפע.
אז לא יקח להם שבועיים, את צודקת, יהיו עוד כמה גלים. אבל את מבינה שאם להם יקח חודש לבני ברק יקח שלושה? ואם להם יקח שלושה לבני ברק יקח שנה. המשואה מאד פשוטה.

• הוסף לסימניות
למה בעצם?
הסיכון לילדים קטן מאד. ובאמצעות בדיקה עם רופאים מוסמכים יתכן ויגלו שהילדים יסבלו מהיעדרם יותר.
אם הילדים נדבקו, אין מה לעשות.
אם לא, הסיכויים שלהם להדבק נמוך, היות וההורים ינתקו מהם מגע בצורה יעילה הרבה יותר. (ובל נשכח שהופעת התסמינים מתחילה כ7-10 ימים אחר ההדבקה.)
כרגע המגמה המסתמנת היא להגיע ל'חיסון עדר', והתפרצות הנגיף תיבלם אך לא תיגמר.
מי שנזהר ושומר על עצמו יזכה שאחרים יהיו המחסני עדר, אך איננו מקצרים לעצמנו את התהליך באמצעות שמירה אדוקה, אלא רק מונעים מעצמנו את תהליך ההתחסנות. שלפעמים גובה חיים וגורם סבל רב.
מי שרוצה לסבול ומוכן לכך, עלינו להיות לו אסירי תודה.
אמנם בעיקר הדבר חמור מפני החשש שלא ידביק מבוגרים ואנשים בסיכון, שבכך עלול לגרום למוות.
רק היום שמעתי על אישה שפונתה בטיפול נמרץ עם קורונה לביה"ח ומקור ההדבקה הוא בנה.

• הוסף לסימניות
400 חולים חדשים היום
350 אתמול
נראה לי כולם חרדים אבל
אחרת למה אנחנו בסגר?
הרי אנחנו בסדר?

• הוסף לסימניות
דווקא אני מכירה מקרוב ממש משפחה שלמה ששוהה כבר למעלה משבוע בניר עציון וממש ממש נהנים.
יש להם הופעות, הקרנות, מרחבים, חברה, מיניינים, בית כנסת, כל מה שאין לכולנו עכשיו...
האוכל אומנם מוגש בחמגשיות אבל טעים ובשפע, יש מאמץ גדול לארגן להם דברים ספציפיים שמבקשים, הם מבחינתם ממש ממש מודים ומעריכים את היוזמה.

• הוסף לסימניות
זה מאוד מענין מה שאת כותבת, דוד שלי השתחרר בדמעות בערב ליל הסדר כשב"ה הבדיקה השניה יצאה שלילית.
הוא סבל שם מאוד.
כנראה שכשזה משפחות שלימות זה נראה אחרת, זה כנראה סגנון מסוים של משפחות.
זה אברך חסידי מבוגר, שהופעות לא מענינות ובטח שלא הקרנות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה