קורונה ב"ה העקומה משתטחת

• הוסף לסימניות
מה מקבל מי שמוצא??:p:p

סתם...
יתכן והיו שם יותר מידיי תוצאות חיוביות ח''ו מתל אביב רמת גן גבעתיים חולון סביון קיסריה...

והם העדיפו ל''אבד'' כמות ענקית של בדיקות מאשר לחשוב על סגר באחת הערים האלו

בא נקווה שיהיה להם תשובות מספיק ברורות לזה ולא בלה בלה בלה כמו שעשו עד עכשיו.

מסתבר שעוברים שם קורס טייס או צנחנות .....בין לבין לרענון והחבר'ה נסחפו מידיי..

• הוסף לסימניות
לא פייק ניוז?

כמו ששלחו עכשיו שחוזרים לגנים ולבתיה"ס עד כיתה ג'

• הוסף לסימניות
על פי ניתוח גרפים והשוואות בינלאומיות מגיע פרופ' יצחק בן ישראל למסקנה לפיה בהחלט יתכן ואנחנו כבר בשלביה האחרונים של מגפת הקורונה.

בראיון לערוץ 7 מסביר פרופ' בן ישראל את עמדתו ומציין כי כאשר מודדים את קצב התווספות חולים נוספים לחולים הקיימים הרי שניתן לזהות את המגמה בבירור ובאופן מותאם בכלל המדינות. אם בראשית המגיפה קצב התווספות החולים היה גדל בקצב מהיר מדי יום ביומו הרי שהמציאות הזו השתנתה בתכלית. למאמר של פרופ' בן ישראל לחצו כאן

"תוספת החולים הייתה גדולה יותר מיום ליום. כך היה בארבעה חמישה שבועות הראשונים מאז שהמגיפה התגלתה בישראל. החל מהשבוע השישי תוספת החולים התמתנה, הגיעה לשיא בשבוע השישי, 700 חולים ליום, ומאז היא יורדת והיום היא רק 300 חולים. בעוד שבועיים היא תגיע לאפס ולא יהיו חולים נוספים".

פרופ' בן ישראל מבהיר כי "ככה זה בכל העולם. גם במדינות שבהם נקטו בסגר כמו איטליה וגם במדינות שלא ביצעו סגר כמו טייוואן או סינגפור". במדינות כאלה וכאלה קיימת עליה עד השבוע ה-4-6 ומיד לאחר מכן התמתנות עד היעלמות בשבוע השמיני.

בדבריו מקפיד בן ישראל לתת קרדיט על מחקרי הגרפים השונים לעמיתיו פרופ' ציגלר מהטכניון ורוני יפרח שסייעו לו בגיבוש מאמרו הפורס את העמדה המעודדת.

"זה קורה גם במדינות שעשו סגר כמונו וגם באלה שלא עשו סגר עד היום כמו שבדיה, כל מדינה והאמצעים שלה. הירידה והעליה על פי אותו ציר זמנים", אומר בן ישראל ומדגיש כי דבריו מתבססים על נתוני העבר מבלי לנסות ולנחש מה יקרה בעתיד ולנבא את העתיד.

"ברור לנו איך המגיפה מתחילה ומה מביא לעליה. מה מביא להתמתנות זה לא ברור. לכן אני מציע שמיד בשבוע שאחרי השבוע הנוכחי נמתן את הסגרים. נתחיל בעלייה בעבודה מ-15 אחוז לחמישים אחוז ולאחר שבועיים להגיע למאה אחוז".

עם זאת מוסיף פרופ' בן ישראל ומציין כי הוא "ממליץ שנעשה את כל הצעדים ההגייניים כמו חבישת מסכות ושמירת מרחק מאדם לאדם ואיסורי התקהלויות כי זה לא עולה למשק. מה שמטריד אותי זה הפגיעה במשק. אנחנו משלמים מאה מיליארד שקלים בחודש בגלל הסגר הזה. יש לכך השלכות גם על הבריאות. נשלם ביותר חיי אדם על מערכת בריאות במצב הנוכחי".

• הוסף לסימניות
זה מאוד מענין מה שאת כותבת, דוד שלי השתחרר בדמעות בערב ליל הסדר כשב"ה הבדיקה השניה יצאה שלילית.
הוא סבל שם מאוד.
כנראה שכשזה משפחות שלימות זה נראה אחרת, זה כנראה סגנון מסוים של משפחות.
זה אברך חסידי מבוגר, שהופעות לא מענינות ובטח שלא הקרנות.
ברור שאין שום השוואה
בין יהודי מבוגר שנמצא לבד , לבין משפחה שלמה שבמקום להעסיק את הילדים בדירה קטנה, יש להם מרחבים ותעסוקה

• הוסף לסימניות
יש ויש
ביתד היה ראיון עם מישהו משם שממש סובל, וכך שמעתי מעוד אנשים.
ומצד שני - מכירה מישהי שנמצאת עם כל הילדים שלה [ובעלה] ונהנית עד הגג....
אז זה משהו אחר לגמרי.
כל עוד שמענו רק צד אחד, היה נשמע שהמצב שם דומה למחנות ריכוז. ולא אני המצאתי את ההשוואה, היא הועלתה פה על ידי אנשים "סובלים".
כעת, כששומעים שיש שם אנשים שאפילו נהנים, כנראה שהמצב לא כל כך גרוע, רק מה , יש אנשים שמצפים להנות שם ברמה של בית מלון, וכשהאוכל קר זה אצלם סבל, או אולי שלא עטפו להם את השולחן בחדר בשלוש עטיפות הם מרגישים בבית חולים גויי.
אז תודה לכל אלו שהביאו צד שני למלוניות. אני מבינה עכשיו שהמצב סביר עד טוב.
ואנשים פשוט מצפים למשהו כיפי ולא מבינים שזה בית חולים שרק במקרה ממוקם בבית מלון.

אגב, אני כשהייתי בעין כרם באשפוז הייתי במחלקה זוועה ישנה, ממש לא נהנתי, אני יכולה גם לתאר פה אנשים שבכו והתחננו להשתחרר , עד שזה קרה סוף סוף.
אז מה, זה בית חולים . פרופורציות , מישהו?

• הוסף לסימניות
פרופ' בן ישראל מבהיר כי "ככה זה בכל העולם. גם במדינות שבהם נקטו בסגר כמו איטליה וגם במדינות שלא ביצעו סגר כמו טייוואן או סינגפור". במדינות כאלה וכאלה קיימת עליה עד השבוע ה-4-6 ומיד לאחר מכן התמתנות עד היעלמות בשבוע השמיני.
אויש, נו זה פשוט מצחיק
בין שבוע 4 ל6 כבר אין מדינה שלא קולטת את עצמה.
אצל כולם בין שבוע 4 ל6 זה מגיע לרמות הזויות של חולים , ולכן נעשים צעדי מנע
ההבדל בין הירידה בשבוע 4 של ישראל לסוף שבוע 6-7 של איטליה , היא קריטית
ואין לי מושג מה קורה בטייוואן או סינגפור, אבל משום מה בסינגפור אני לא רואה התמתנות.
בטיוואן יש התמתנות בשבוע 8 , לא מאמינה שבלי שום צעדים .

• הוסף לסימניות
אז זה משהו אחר לגמרי.
כל עוד שמענו רק צד אחד, היה נשמע שהמצב שם דומה למחנות ריכוז. ולא אני המצאתי את ההשוואה, היא הועלתה פה על ידי אנשים "סובלים".
כעת, כששומעים שיש שם אנשים שאפילו נהנים, כנראה שהמצב לא כל כך גרוע, רק מה , יש אנשים שמצפים להנות שם ברמה של בית מלון, וכשהאוכל קר זה אצלם סבל, או אולי שלא עטפו להם את השולחן בחדר בשלוש עטיפות הם מרגישים בבית חולים גויי.
אז תודה לכל אלו שהביאו צד שני למלוניות. אני מבינה עכשיו שהמצב סביר עד טוב.
ואנשים פשוט מצפים למשהו כיפי ולא מבינים שזה בית חולים שרק במקרה ממוקם בבית מלון.

אגב, אני כשהייתי בעין כרם באשפוז הייתי במחלקה זוועה ישנה, ממש לא נהנתי, אני יכולה גם לתאר פה אנשים שבכו והתחננו להשתחרר , עד שזה קרה סוף סוף.
אז מה, זה בית חולים . פרופורציות , מישהו?
בהחלט מצטרפת לכל מילה.
אנשים פה ביררו על מלוניות כאילו הם הולכים עכשיו לנופש.
אז בואו נעמיד את הדברים על מקומם לא מדובר בנופש אלא מקום החלמה.
לא מדובר על אוכל של בית מלון אלא חמגשיות.
אין חדרניות אלא כל אחד אחראי לניקיון.
ויש אנשי חסד מיוחדים במינם שלא מפסיקים לחשוב כיצד אפשר להנעים לשוהים את זמנם ומביאים להם חבילות והפעלות וכו' והם נוטלים סיכון גדול בכך שהם נחשפים לחולים, וזה לא משהו שהוא חלק מהפעילות של בית המלון אלא אנשי חסד יקרים מיוחדים דואגים.

• הוסף לסימניות
ואגב מכירה בחורה נוספת שנמצאת עכשיו בלביא , היגיעה היום
היא אומרת שמדהים!!!! יש לה חדר זוגי מהמם ומרווח,נוף מהמם... אומרת שהאוכל ממש נחמד, יש לה שם מלא בחורות שבשניה נהיו חברות...ממש מרגישה בנופש...

• הוסף לסימניות
מישהו מצא 10,000 בדיקות ביש חסד, באושר עד, או שמא בבית המרקחת, או בכלל ככה, זרוק ברחוב?
כי:
"10,000 בדיקות 'נאבדו' למשרד הבריאות"
(ערוץ 12; יואב אבן)
איך, אבל תסבירו לי איך למען ה' 'נאבדים' כאלו דברים?!
זו הסיבה להשתטחות העקומה... :( :( :( :mad::mad::mad:
מדינת חלם!
נמצאו בדיקות רק שלא ידוע למי משויך.
הזוי!

• הוסף לסימניות
איפה אפשר לבדוק היחס בין נדבקים לנבדקים? האם יש איזה אתר שמופיע שם כמות הנבדקים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה