ביקורת ספרות גְבוּל אֶדוֹם - שמואל אורבך

• הוסף לסימניות
והקורא שמנסה לעיין בקטע שלו מרגיש בנאום של צ'רצ'יל.
אני מאמין שיש אנשים שמעוניינים לקרוא נאומים של צ'רצ'יל, במיוחד אם הם מעניינים ומחכימים, ובפרט אם אין למצוא את הסוגה הזו בכל הספרות החרדית.
בעיה ידועה של עלטרער'ס; בחור בישיבה הולך ומתבגר עוד ועוד, ואז ברגע אחד הוא מתרסק לקרקע ומ"בחור מבוגר" הוא הופך ל"זוג צעיר", אבל יש שמתבגרים ומתבגרים ולא מפסיקים להתבגר עד שהם נהיים מבוגרים יותר מכל חכמי וגדולי העולם
אני בעד להמשיך ולהתבגר כל החיים.

• הוסף לסימניות
אבל הייתי מעוניין שגם הצד השני ידבר רק על הצד המקצועי ולא על הצד ההשקפתי. לא הוגן שרק צד אחד יוכל לפסול ספר בגלל הדעות של מחברו, והצד השני לא יוכל להגן עליהם.

אישית איני בקי בפרטי המקרה הספציפי, ולקח לי גם זמן להבין מי הגדול בישראל עליו מדברים כאן.

אבל חושב שהגינות ושוויון כאן הם שאף צד לא יכתוב נגד אף אחד מגדולי ישראל מכל כיוון.
ולא שכל צד יהיה זכאי להגן על מי מהצד שלו שכתב נגד גדולי ישראל מחוג אחר.

שמורה לך הזכות לפסול ספר שכתב נגד גדולי ישראל מהחוג שלך.

• הוסף לסימניות
לפסול אותו פה?
לא יודעת, מרגיש לי קצת שזה נושא שבשניה עוברים בו את הגבול למקום סכנה, וזה מתקיל.

לא.
שאם מישהו יעלה ביקורת אוהדת לספר שמחברו כתב מאמר נגד ראש הישיבה של י. אונטנר (או יונתן ר.) -

תהיה לו הזכות לומר לא להמליץ על אדם כזה בפורום כאן, כפי שביקשה @נחמי פורתא לעיל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה