דרוש מידע גבינה גדולה שעבר לה התאריך לפני 5 ימים, היית משתמשת?

• הוסף לסימניות
אולי לעוגת גבינה או משהו כזה??
או שגורלה הוא לפח, וחסל?!

• הוסף לסימניות
אם זה מריח טוב
אז שמעתי שזה טוב לאפיה /טיגון
את יכולה לעשות לביבות

• הוסף לסימניות
אם היא היתה סגורה, גדלים סיכוייה לשרוד.
אם היא פתוחה - נסי להריח. משהו משונה בה? מרקם שונה?
אם לא - נסי גם לטעום.
אם הכל נראה בסדר - לבריאות. גם למאכל. לא רק לעוגה.

• הוסף לסימניות
כל עוד לא קיבלה צבע שונה מלמעלה,
או שהטעם שלה לא מר,
ניתן להשתמש בה לעוגת גבינה אפויה וזה יוצא מצויין.

• הוסף לסימניות
בשביל מה יש לך חוש טעם וחוש ריח?
אגב, קצת קשור, מנסיון אישי: חלב תנובה לא תמיד מחזיק עד התאריך האחרון שנקוב עליו. חלב טרה עובר אותו ונשאר טרי להפליא.

• הוסף לסימניות
חוש הריח הוא הראשון לחוש אם יש בעיה. אם אין בעיה, על פי רוב גם בטעם זה לא בעייתי.

• הוסף לסימניות
אם היא מקולקלת, לא פנקייק ולא עוגה - ישר לפח.
באוכל מקולקל יש חומרים שמזיקים לגוף! גם גבינה!

• הוסף לסימניות
מתאים לאפיית עוגת גבינה, איזה כיף שלפעמים חייבים לאפות... :)
5 ימים זה לא הרבה...
תנובה נותנים לנו כמה ימים להתכונן, הם לא נותנים תאריך אחרון מדוייק.

כמובן זה בסדר רק אם עמד בתנאי טמפרטורה טובים מהמחלבה עד שהגיע אליך הביתה...

• הוסף לסימניות
בלביבות גבינה זה ממש מלכתחילה,
שמים בקערה:
גבינה
קמח
ביצים
תירס מקופסת שימורים
מלח
ופשוט מערבבים ומטגנים,
יאמייייייייי

• הוסף לסימניות
לא
לא
לא
לא
ממש לא הייתי מנסה בשום צורה חוץ מלפח האשפה.
שכר לימוד לא מדי יקר....

• הוסף לסימניות
אני זוכרת שפעם למדנו שחלב וגבינות לא עושה בקיבה תופעה של אוכל מקוקל.
כי זה מה שקורה לו מלכתחילה בקיבה.
זה לא טעים לאכילה רגילה אבל לעוגות גבינה וכו' אפשר להשתמש בשקט . יש לזה אפקט של טעם שמנת.

• הוסף לסימניות
בדר"כ עוד לפני שהגבינה מתקלקלת מתחיל הריח אזהרה של 'טרום קלקול.'
אם את לא מריחה תטעמי קצת.
אני השתמשתי בחבילה כזו עם סלט והכל היה מעולה. הטעם לא היה שונה בכלל.

• הוסף לסימניות
אני יודעת מידיעה,
שגבינה מתקלקלת יש בה עובש,
עד אז,
היא מצוינת לעוגות גבינה!!!

הסבתא הזקנה שאמרה לי אתה זה היא מהטיפוסים שמעיפים לפח קיגל תפו"א שהיה שלושה ימים במקרר...
אבל גבינה היא יכולה לשמור כמה שבועות אחרי התאריך,
לאפיה כמובן!!!

• הוסף לסימניות
מנסיון של שנים.
אם אין ריח או מרקם מוזר אפשר להשתמש ללא היסוס.
לילדים רגישים או לנשים לפני לידה עדיף לצרוך רק אחרי בישול או אפיה.

• הוסף לסימניות
שימי לב
גבינה לא מתקלקלת רק מעה עובש
בכל אופן אין על עוגות גבינה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שלום וברכה
אשמח לעזרה מכל המבינים.
לפני כחודש עשיתי הזמנה בTEMU ושילמתי דרך ארנק הפייפל שלי.
בדרך כלל כשאני עוברת לתשלום עם פייפל הוא נותן לי אופציות לבחירה מתוך כרטיסי האשראי שיש לי שם בארנק.
הפעם הוא לא נתן לי ועבר מיד לתשלום.
נרתעתי, אבל מיד נרגעתי אמרתי לעצמי שכנראה האשראי הזה של חמותי והתקשרתי אליה מיד עדכנתי אותה שבטעות שילמתי באשראי שלה ושילמתי לה.
יש לציין שיש לי הרבה כרטיסי אשראי שהם לא שלי בארנק פייפל, כי יש לי משפחה וחברות שמבקשות ממני להזמין להם דברים.
ההזמנה הגיע אלי הביתה בשעה טובה ומיד אחר כך קיבלתי את ההודעה מפייפל שמישהו ביטל את התשלום שלי לTEMU וכרגע החשבון שלי בפייפל חסום.
נכנסתי לTEMU ואני רואה שההזמנה שלי אכן בסכסוך תשלום...
שאלתי את חמותי אם ידוע לה משהו כזה והיא ענתה בשלילה,
בדקתי איתה שזה אכן הכרטיס שלה אבל אז חשכו עיני ... הכרטיס לא שלה.
ניסיתי להתקשר לכמה חברות גיסות וכו לשאול אולי זה הכרטיס שלהם וכו -לפי 4 ספרות אחרונות.. אבל אף אחת לא ענתה בחיוב
כרגע אני מחפשת בנרות איך אני יכולה להשיג את בעל הכרטיס בשביל לשלם לו את ההוצאה הבלתי צפויה שלו וכן בשביל להוריד את מגבלות החשבון שלי.

ניסיתי לברר דרך פייפל ע"ש מי הכרטיס או אפילו לאיזה בנק זה שייך וכו וכו אך אסור להם לתת לי מידע..

יש דרך לברר זהותו של בעל כרטיס רק עם 4 ספרות אחרונות?
או יש אולי פתרון אחר?
לפני מספר שבועות נשכח טלפון על גג רכב בתוך עיר. ניסינו לחפש באותם רחובות בתוואי הנסיעה של הרכב אך לא מצאנו דבר
למרות שהחיפוש בוצע כחצי שעה אחרי שהטלפון נשכח לא מצאנו אפילו שברים של הטלפון על הכביש
ניסינו להתקשר לטלפון אבל אף אחד לא ענה ולאחר כשעה כבר ענה תא קולי
מדובר בעיר חרדית כך שמאמינה שאם מישהו היה מוצא הוא היה מנסה להשיב את האבידה
יש במגן על הטלפון את כל הפרטים האישיים של בעל הטלפון
אנחנו חושבים שאולי הוא פשוט זרוק איפשהוא ביציאה מהעיר בכביש הראשי (עוד לא יצא לנו לחפש שם רק כי מהגיון חשבנו שהטלפון לא ישרוד על גג הרכב את כל הפסי האטה שיש בעיר והעליות והירידות...
כבר קנינו טלפון חדש אבל עדיין זו עוגמת נפש גדולה כי בתוך הטלפון היה המון מידע ואנשי קשר שאין דרך לשחזר

אולי יש כאן מישהו שקרה לו משהו דומה או יוכל לתת רעיון איך ואיפה לחפש? חשבנו לנסות לאכן את הטלפון אך כיוון שמדובר בטלפון כשר אין אפשרות לעשות זאת לבד אלא בסיוע המשטרה שכרגע לא מנסה לעזור.. וברחובות היכן שהרכב עמד ואח"כ נסע לא ידוע לנו שיש שם מצלמות של אנשים פרטיים ומצלמות של העיר ניסינו לפנות לעירייה אך לא מוכנים לתת בשום אופן ללא אישור משטרה (שגם היא לא מוכנה..)
מה עוד ניתן לעשות?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה