גודל מסך בפיקסלים

• הוסף לסימניות
אני מעצבת עכשיו כמה דברים קטנים, ואין לי מושג באיזה רוחב (כמה פיקסלים) לסגור את הקבצים (png) כדי שיהיו על 100% המסך.
מה עושים כדי שלא יהיה מטושטש?
מה הגודל המקובל?

תודה מראש על כל תשובה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קראנצול;1603723:
אני מעצבת עכשיו כמה דברים קטנים, ואין לי מושג באיזה רוחב (כמה פיקסלים) לסגור את הקבצים (png) כדי שיהיו על 100% המסך.
מה עושים כדי שלא יהיה מטושטש?
מה הגודל המקובל?

תודה מראש על כל תשובה!!

התשובה קצת מסובכת.

כי אין רזולוצית מסך סטנדרטית, אלא כל מסך עם הרזולוציה שלו. בנוסף כדאי לציין, שחלון הדפדפן תופס מקום, פס הגלילה בצד תופס מקום, ושורת המשימות של מערכת ההפעלה תופסת מקום על המסך.

הרוחב המירבי הקיים היום במסכים הסטנדרטיים הוא: 1080 גובה, 1920 רוחב. כשיש גם המון מסכים קטנים יותר, וגם מכשירים ניידים.
יודגש שיש מסכים שהרזולוציה שלהם כפולה, אבל הם לא סטנדרט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1603926:
התשובה קצת מסובכת.

כי אין רזולוצית מסך סטנדרטית, אלא כל מסך עם הרזולוציה שלו. בנוסף כדאי לציין, שחלון הדפדפן תופס מקום, פס הגלילה בצד תופס מקום, ושורת המשימות של מערכת ההפעלה תופסת מקום על המסך.

הרוחב המירבי הקיים היום במסכים הסטנדרטיים הוא: 1080 גובה, 1920 רוחב. כשיש גם המון מסכים קטנים יותר, וגם מכשירים ניידים.
יודגש שיש מסכים שהרזולוציה שלהם כפולה, אבל הם לא סטנדרט.

תודה!!
אז מה בעצם עושה כל מעצב אתר?
לפי איזה גודל הוא עובד?

• הוסף לסימניות
האתרים שנבנים היום, הם אתרים רספונסיביים, כלומר שמתאימים את עצמם לגודל המסך.

הן מבחינת התצוגה, שגודל הגופן ומבנה האתר יתאים גם למסכים גדולים, וגם למסכים קטנים ולמובייל (פירוש: האתר מזהה את המסך של הגולש, ולפי זה מתאים את העיצוב), והן מבחינת רזולוציית התמונות, למסכים גדולים ישלחו תמונות שמתאימות לרזולציה, ולמסכים קטנים ישלחו תמונות מוקטנות מתאימות, (כי חבל שהשרת ישלח תמונות בגודל שהמסך לא יכול להציג, זה צורך זמן טעינה יקר).

בכל מקרה, אני ממליץ לך לשאול את בונה האתר, מהי הרזולוציה המירבית הנדרשת לתמונות. לפעמים מבנה האתר לא מאפשר להציג תמונות ברוחב מלא וכדו', אז זה מיותר לסגור אותם בגודל זה, וגם יוצר עבודה נוספת למפתח, שהוא צריך להקטין את התמונות.

הצלחות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה