כללי גודל שוליים בקונטרס

• הוסף לסימניות
קיבלתי לעצב קונטרס תורני עם הגדרות שוליים 12.7
נראה לי שזה מידי צר, הייתי חושבת לעשות בין 1.5 ל 2 ס"מ
מה מקובל בד"כ לעשות שוליים לקונטרס תורני
מה אתם עושים?
אשמח לתשובות

• הוסף לסימניות
זה תלוי בהרבה פרמטרים, מה גודל הנייר, גודל הטקסט, רווח בין הטורים אם ישנם ועוד...

• הוסף לסימניות
גודל העמוד A5 ואין טורים
מה שנראה לי יפה (תגידו לי אם אני טועה)
שוליים עד הכותרת העליונה \ תחתונה 1.5 ס"מ
שוליים מהכותרת העליונה \ תחתונה עוד 1.5 סה"כ 3 ס"מ ומהצדדים אני רוצה 2 ס"מ.
איך זה נראה?
דבר נוסף: אם אני רוצה להגדיל את השוליים כנ"ל, והקובץ המקורי הגיע עם שוליים צרים 12.7 ואני כאמור רוצה להגדיל שהשוליים יהיו 2 ס"מ מהצדדים ו 3 ס"מ עליון\תחתון - יש אפשרות לגרום לכל תיבות הטקט (שהם כרגע בגודל השוליים הקיימים) להתאים את עצמם לגודל השוליים שאקבע עכשיו, או שאני חייבת להקטין כל תיבה ותיבה בכל עמוד ועמוד לפי הגודל החדש שקבעתי?
אשמח לתשובה מהירה
ותודה רבה!

• הוסף לסימניות
אם זה מסגרת טקסט שמבוססת על המאסטר ("מסגרת טקסט למאסטר"), זה אמור להשתנות.
אם לא, נראה שזו עבודה ידנית או ע"י סקריפטים שהובאו כאן.
אפשר לחפש כאן. חפרו על זה הרבה.

• הוסף לסימניות
שוליים של 2 סנטי' לגודל A5 בצדדים, זה מדי גדול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שחר עולה;2039826:
גודל העמוד A5 ואין טורים
מה שנראה לי יפה (תגידו לי אם אני טועה)
שוליים עד הכותרת העליונה \ תחתונה 1.5 ס"מ
שוליים מהכותרת העליונה \ תחתונה עוד 1.5 סה"כ 3 ס"מ ומהצדדים אני רוצה 2 ס"מ.
איך זה נראה?
דבר נוסף: אם אני רוצה להגדיל את השוליים כנ"ל, והקובץ המקורי הגיע עם שוליים צרים 12.7 ואני כאמור רוצה להגדיל שהשוליים יהיו 2 ס"מ מהצדדים ו 3 ס"מ עליון\תחתון - יש אפשרות לגרום לכל תיבות הטקט (שהם כרגע בגודל השוליים הקיימים) להתאים את עצמם לגודל השוליים שאקבע עכשיו, או שאני חייבת להקטין כל תיבה ותיבה בכל עמוד ועמוד לפי הגודל החדש שקבעתי?
אשמח לתשובה מהירה
ותודה רבה!

הגודל המקובל לקונטרס תורני הוא B5 ולא A5 (דהיינו 17.5*25)
גודל השוליים המקובל הוא לא מידה הקבועה במסמרות, אך הם אכן נעים יותר בכיוון של 2 ומעלה, תלוי לפי חשיבות הטקסט (ככל שהטקסט יותר "חשוב" יהיה נאה לו שוליים רחבים יותר וכו')
לגבי התאמת התיבות למידות הרצוייות - ישנו סקריפט לזה (אם זכרוני אינו מטעני יש כזה לאריאל)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צביזון;2039911:
שוליים של 2 סנטי' לגודל A5 בצדדים, זה מדי גדול.

לא בהכרח, בהתחשב בעובדה שאין חלוקה לטורים, 2 ס"מ יכול להיות דווקא נאה למדי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה