אבא שלו מספר איך הגיע לדרום ואיך הוא, אחיו ואחיינו הצילו עשרות תושבים בעוטףהרב בני קלמנזון, ראש ישיבת עתניאל שלח לתלמידיו הודעה מוקלטת, בהקלט הודיע הרב כי בנו הגדול נפל בקרב עם מחבלים בעוטף עזה. "הנהיג הרבה משימות של בטחון באיזור שלנו כאן ובארץ בכלל" אמר הרב.
בהודעה ששלח הרב בני קלמנזון לתלמידיו אמר הרב בדמעות: "תלמידים יקרים, אני נאלץ לבשר לכם שבני הגדול, שהנהיג הרבה משימות של בטחון באזור שלנו כאן ובארץ בכלל, התנדב למשימת חילוץ ביישובי העוטף ונפל בקרב".
הרב בני קלמנזון הוא גיסו של הרב מיכי מרק ז"ל, שנהרג בפיגוע לפני שבע שנים. מיכי היה מנהל ישיבת ההסדר בעתניאל. בפיגוע רעייתו חווה נפצעה קשה, שניים מילדיהם פדיה בן ה-15 ותהילה בת ה-13, היו גם הם ברכב ונפצעו הבן באורח קל והבת באורח בינוני-קשה.
לאחר הפיגוע ב-2016 אלחנן קלמנזון, אחיינו של מיכאל ספד לו: "איבדנו דוד יקר ואהוב, איש מיוחד שעוד יסופר רבות על פועליו הרבים לצדקה ועשייה טובה. איש יקר שגידל יחד עם חווי (חווה) משפחה גדולה, מדהימה, משפחה לתפארת - 10 ילדים, כלות, חתן, 4 נכדים, משפחה מדהימה".
אלחנן הי"ד שירת התגייס לגבעתי ובהמשך בשנת 2002 הצטרף לגדוד נצח יהודה, שם היה מפקד במחזור ו' של הגדוד, הי"ד.
צפה בקובץ המצורף 1472125
אני חושב שצריך לומר לרפואת הפצועיםהייתי מציעה שכל אחד יאמר פרק תהילים לעילוי נשמתם של הנרצחים הי"ד
א שִׁ֥יר הַֽמַּעֲל֑וֹת מִמַּעֲמַקִּ֖ים קְרָאתִ֣יךָ יְהוָֽה: ב אֲדֹנָי֮ שִׁמְעָ֪ה בְק֫וֹלִ֥י תִּהְיֶ֣ינָה אָ֭זְנֶיךָ קַשֻּׁב֑וֹת לְ֝ק֗וֹל תַּחֲנוּנָֽי: ג אִם-עֲוֹנ֥וֹת תִּשְׁמָר-יָ֑הּ אֲ֝דֹנָ֗י מִ֣י יַעֲמֹֽד: ד כִּֽי-עִמְּךָ֥ הַסְּלִיחָ֑ה לְ֝מַ֗עַן תִּוָּרֵֽא: ה קִוִּ֣יתִי יְ֭הוָה קִוְּתָ֣ה נַפְשִׁ֑י וְֽלִדְבָר֥וֹ הוֹחָֽלְתִּי: ו נַפְשִׁ֥י לַֽאדֹנָ֑י מִשֹּׁמְרִ֥ים לַ֝בֹּ֗קֶר שֹׁמְרִ֥ים לַבֹּֽקֶר: ז יַחֵ֥ל יִשְׂרָאֵ֗ל אֶל-יְה֫וָה כִּֽי-עִם-יְהוָ֥ה הַחֶ֑סֶד וְהַרְבֵּ֖ה עִמּ֣וֹ פְדֽוּת: ח וְ֭הוּא יִפְדֶּ֣ה אֶת-יִשְׂרָאֵ֑ל מִ֝כֹּ֗ל עֲוֹנֹתָֽיו:
הייתי מציעה שכל אחד יאמר פרק תהילים לעילוי נשמתם של הנרצחים הי"ד
קראתי
משניות ראשי תיבות נשמה שנוהגים ללמוד לעילוי נשמת נפטרים ת.נ.צ.ב.ה.
אם אפשר בבקשה לא לסטות מנושא האשכול...אני חושב שצריך לומר לרפואת הפצועים
פרק ל שנהוג לומר בזמן מלחמה
אבא שלו עובד עם אמא שלי במשרד.מפקד חטיבת הנחל מובא למנוחות
אלפים מלווים את מפקד חטיבת הנח"ל, אל"ם יהונתן שטיינברג ז"ל בדרכו האחרונה. הוא מובא ברגעים אלו למנוחות בחלקה הצבאית בהר הרצל.
![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים