מידע שימושי גזירת המעונות - האם סופי?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
(המון אברכים לומדים מחוץ לעיר או בכולל רצוף, ולא תמיד זה אפשרי ופשוט לעבור כולל)
לכן כתבתי שלרובם זה אפשרי.
"עידן המעונות" קיים כבר עשרות שנים. (אחותי שכבר שולחת למעון למדה באחד כזה בעצמה.)
לא חשבתי שאני כ"כ זקן :eek:
בכל אופן כנראה זה לא היה כ"כ נפוץ.
מכיר הרבה אברכים שזכאים להנחה ולא שולחים למעון אלא שומרים על הילדים עד שהאישה חוזרת.
זה שהתרגלנו לחיי נוחות, לא מחייב שחזרה לאחור היא אסון.

• הוסף לסימניות
לכן כתבתי שלרובם זה אפשרי.

לא חשבתי שאני כ"כ זקן :eek:
בכל אופן כנראה זה לא היה כ"כ נפוץ.
מכיר הרבה אברכים שזכאים להנחה ולא שולחים למעון אלא שומרים על הילדים עד שהאישה חוזרת.
זה שהתרגלנו לחיי נוחות, לא מחייב שחזרה לאחור היא אסון.
אז תתפלא שיש כאלה שאחרי ביביסיטר 3 שעות לילדים אין להם את הכח ואת המח הצלול להתעמק בסוגיא.
כן ואז יפסק קול התורה.
זה לא עוזר לשבת לחמם את הכסא.
זה לא נקרא קול התורה.

• הוסף לסימניות
אין קשר להשתכנע מליברמן,
הפוך אנשים מציעים פה שבמקום שהארך יצא ל
אז תתפלא שיש כאלה שאחרי ביביסיטר 3 שעות לילדים אין להם את הכח ואת המח הצלול להתעמק בסוגיא.
כן ואז יפסק קול התורה.
זה לא נקרא קול התורה.
אפשר שהילדים ישנו בשעות אלו
ונכון אף אחד לא חושב שזה קל

• הוסף לסימניות
כן ואז יפסק קול התורה.
זה לא נקרא קול התורה.
אפשר פשוט להזיז את שעת הכוללים בשעה כך שבארבע אברכנו היקר ילך לישון שלושת רבעי שעה ובחמש יגיע לכולל רענן ורגוע.

• הוסף לסימניות
בנוסף היה להם יום חופשי אחד באמצע שבוע, יום שהן מתחילות בעשר ויום שהן חוזרות ב12. בשעות האלה הן היו מכינות ארוחת צהריים ומארגנות את הרקע לשהות של האברך בימים שהן לא תהינה.
.
כמה נכון.
יצא לי לראות מורות שבות מהעבודה גם ב10.
הכל טוב.

תאמינו לי שאברכים של היום עובדים מספיק קשה, מעורים בעניני הבית ובגידול הילדים, הרבה הרבה יותר מהאברכים שהיו מוציאים את הילדים טרום עידן המעונות.
אכן!
אתם יכולים לבדוק את זה אצל השכנים.
:(

• הוסף לסימניות
אפשר פשוט להזיז את שעת הכוללים בשעה כך שבארבע אברכנו היקר ילך לישון שלושת רבעי שעה ובחמש יגיע לכולל רענן ורגוע.
אז מתי נשאר לו ללמוד?
אם ב1:30 הוא צריך להיות בגן וב5 הוא קם?
זה בדיוק מה שהוא רצה...
אה, ושכחתי, הגן נפתח רק ב8 ( הכי מוקדם) ולא ב7 כמו המעון
אז גם יתחילו יותר מאוחר?

• הוסף לסימניות
אפשר שהילדים ישנו בשעות אלו
גאוני!
איך לא חשבנו על זה?
נתחיל להשכיב את הילדים שעה שעתיים בצהריים.

מפה לשם- מישהו יודע למה בן השנתיים וחצי שלי לא רוצה לישון עד 12 בלילה. אני ממוטטת. (היפותטי)

• הוסף לסימניות
אז מתי נשאר לו ללמוד?
אם ב1:30 הוא צריך להיות בגן וב5 הוא קם?
זה בדיוק מה שהוא רצה...
לפי מה שאני יודעת שעות הכוללים הן
לפנה"צ: 9.30-1.3.00
אחה"צ: 16.00-19.00.
פשוט להזיז שעה את אחה"צ. לא הבנתי מה לא מובן.

• הוסף לסימניות
גאוני!
איך לא חשבנו על זה?
נתחיל להשכיב את הילדים שעה שעתיים בצהריים.

מפה לשם- מישהו יודע למה בן השנתיים וחצי שלי לא רוצה לישון עד 12 בלילה. אני ממוטטת. (היפותטי)
א. כוונתי לגילאים יותר קטנים.
ב. אפשר לחשוב שבמעון הם משחקים שחמט בשעות אלו ולא ישנים

• הוסף לסימניות
לפי מה שאני יודעת שעות הכוללים הן
לפנה"צ: 9.30-1.3.00
אחה"צ: 16.00-19.00.
פשוט להזיז שעה את אחה"צ. לא הבנתי מה לא מובן.
בודאי שזה השעות שהכולל פעיל, אבל לרובם הוא לא מתחת לבית..
במיוחד מי שלא גר בבני ברק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה