דרוש מידע גידול בעל חי בבית

• הוסף לסימניות
הבן שלי בן 8 חובב חיות מושבע.
חולם לגדל חיה בבית.
היות ואין לנו מרפסת חשבנו על חיה שלא תעשה בלאגן.
קראתי שיש אוגרים קטנים,
בבקשה מי שיש לו ניסיון עם גידול של אוגר או חיה אחרת
אשמח לקבל מידע, האם מלכלך מאד? מה דורש הגידול? איפה מומלץ לקנות?
חשבנו על תוכים או דגים, אך הוא מעוניין דווקא חיה שאפשר ללטף אותה.
תודה רבה על כל מידע!!!
לי היה קוקטיל חמוד בן חודשיים, אמנם עבדו עליי שהוא האכלת יד - אבל הייתי צריכה בתכל'ס לאלף אותו בעצמי מא' ועד ת', ולקח בערך חודש עד שהוא התרגל לצאת מהכלוב ולא היה מפוחד מכל תזוזה שלי, אבל אחרי שהוא התרגל הוא היה פשוט חמוד! תוכי ידידותי שאוהב צומי, ליטופים, אוכל מהיד, שורק ורוקד ומשתף פעולה עם ילדים קטנים!
אגב, וזה לכל סוג של תוכי שנחשב מאולף, חשוב מאד לא להזניח אותם כי הם יכולים לחטוף דיכאון מזה... לשחק איתו כל יום, להוציא אותו מהכלוב כל יום ולא לתת לו להתרגל לכלוב כי אז הוא לא ישתף פעולה בחוץ. זה בעל חיים שלא מלכלך הרבה (יחסית) ויש כלובים שקל לנקות אותם מאד (מגירה נשלפת).

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
הו, זה תלוי במה תבחר.
זה מתחיל ב- 100 שקל ונגמר ב ---- אתה לא רוצה לדעת.
אתה יכול לקנות תוכון, או קוקטייל, ב 150-200 שקל. הם תוכים מתוקים, השקעה לא גבוהה מידי. והם ממש חברותיים ונחמדים.

יש את ה"דררה" שהוא תוכי כבר יותר גדול, עולה בערך 500 שקל, הוא תוכי מדבר, עד 5 משפטים. הבעיה שלו שכשהוא תוקפני, נשיכה שלו מאד כואבת. הוא בצבע ירוק עם מקור כתום.

יש את ה"קוניור גרינצ'יק" שהוא תוכי יפה וצבעוני, ומאד מאד חברותי וגם מדבר עד 5 משפטים. עלות שלו בסביבות 800 שקל.
במשפחת הקוניור יש עוד סוגים, הגרינצ'יק הכי חמוד.
יש גם גרינצ'יק כחול שהוא הרבה יותר גדול וגם יותר יקר.

אם אתה בקטע של להשקיע יותר אז יש לך את הג'אקו, שהוא לא כל כך יפה, הוא אפור עם מקור אדום.
אבל הוא מדבר ממש, וכשהוא פותח את הפה, אין מצב לסגור אותו.
הוא עולה בסביבות 2500-3000 שקל כשהוא תינוק, ו 5000 שקל לאחד שמדבר כבר.
לא כדאי לקנות אחד שמדבר כבר, כי אין לך מושג איזה מילים הוא שמע....
מצד שני, ג'אקו תינוק שעדין לא מדבר, יש סיכוי שהוא גם לא ידע לדבר. זה קורה.

ויש גם תוכים ב 10000 ויותר.

מבחינת נקיון.
צריך לנקות את הכלוב פעם - פעמיים בשבוע, תלוי בגודל התוכי. ובגודל הלכלוך שהוא עושה.
יש מגירה בתחתית הכלוב, פורסים בה נייר עיתון, ואחת לשבוע מחליפים את העיתון. סה-טו.
כמובן, הוא יוצא לטייל בבית, אז הוא משאיר אחריו עקבות...
ואם קנית תוכי האכלת יד, אתה צריך לתת לו לטייל בבית, אחרת הוא יחטוף עצבים בתוך הכלוב.
הקוקטייל גם יכול לדבר כמה מילים והאכלת יד עולה בסביבות 500 ש"ח, הוא ידידותי מאוד, אוהב שמלטפים אותו ומשחקים איתו, בשונה מהתוכון שפחות אוהב שמלטפים אותו, אך עולה בסביבות ה 150 ש"ח להאכלת יד.

• הוסף לסימניות
הבן שלי בן 8 חובב חיות מושבע.
חולם לגדל חיה בבית.
היות ואין לנו מרפסת חשבנו על חיה שלא תעשה בלאגן.
קראתי שיש אוגרים קטנים,
בבקשה מי שיש לו ניסיון עם גידול של אוגר או חיה אחרת
אשמח לקבל מידע, האם מלכלך מאד? מה דורש הגידול? איפה מומלץ לקנות?
חשבנו על תוכים או דגים, אך הוא מעוניין דווקא חיה שאפשר ללטף אותה.
תודה רבה על כל מידע!!!
לנו היו אוגרים וארנבות, הכל חמוד ויפה אבל מלא לכלוך של הנסורת שנמצא בכלוב, צריך להחליף כל הזמן, ויש ריח רע אם לא מחליפים.
ילד בן שמונה לא נראלי מסוגל ככה לתחזק יום יום אלא אם כן ההורים יעשו זאת......

• הוסף לסימניות
הקוקטייל גם יכול לדבר כמה מילים והאכלת יד עולה בסביבות 500 ש"ח, הוא ידידותי מאוד, אוהב שמלטפים אותו ומשחקים איתו, בשונה מהתוכון שפחות אוהב שמלטפים אותו, אך עולה בסביבות ה 150 ש"ח להאכלת יד.
לא יודעת איפה קנית.
אחותי קנתה אותו ב 200 שקל.
וקוקטייל, אם תשקיעי בו מלא מלא מלא, ותלמדי אותו שוב ושוב ושוב, יש סיכוי שאולי הוא יחזור על המילה. אבל זה ממש אחרי השקעה גדולה.
תכל'ס, בעולם התוכים, הוא לא נקרא תוכי מדבר.

• הוסף לסימניות
לא יודעת איפה קנית.
אחותי קנתה אותו ב 200 שקל.
וקוקטייל, אם תשקיעי בו מלא מלא מלא, ותלמדי אותו שוב ושוב ושוב, יש סיכוי שאולי הוא יחזור על המילה. אבל זה ממש אחרי השקעה גדולה.
תכל'ס, בעולם התוכים, הוא לא נקרא תוכי מדבר.
כנראה שגם אצל חיות יש חכמים יותר ופחות כי הקוקטייל שלנו כבר רכש 2 מילים (הוא אצלנו פחות משנה והגיע בתור גוזל בן חודשיים) ולא השקענו בזה המון המון ;).
ו 200 שקל זה ממש זול!

• הוסף לסימניות
יש לנו אוגר מתוק כבר שנתיים! קוראים לו אוגי, והוא פשוט מתוק. ואין יותר פשוט
מלגדל אוגר, רק להזהר שלא יהיה בשמש (הסיבירי המצוי).

• הוסף לסימניות
לפני כמה חודשים אני רואה בחורשה ליד הבית חתיכת קרטון על החול, ועליה כתוב
כאן נטמן גורי האוגר החמוד והמתוק של רוני, שהצליח לעשות אותו שמח בכל בוקר מחדש.
זכרך ינוח בליבנו לנצח.

לנו אישית האוגר היה נחמד עד שהייתה מריבה בניהם שנגמרה לא טוב.

• הוסף לסימניות
מה הבעיה? לא הבנתי- על מה יצא הקצף...?
הילד אוהב בעלי חיים... לא ביקש אוברבורד (שיכול לשבור לו את המפרקת) לא ביקש אופניים חשמליים (שעלולים להרוג הולכי רגל תמימים) לא רצה משחקי מחשב- כולה רצה חיית מחמד!

זה אסור? זה יפגע בפח השמן הטהור שלו? זה יהרוס לו את עדינות הנפש? זה לא ילמד אותו להתחשב באחרים, להתנהג בעדינות, להיות מסור לחסר ישע?
לא?

וואו, אני לא יכולה אפילו לספור כמה דברים בתגובה הזאת גרמו לי להיות מוטרדת.
התגובה בהחלט מטרידה אבל ברור שכדרך חינוך יש נזק בעידוד תחביבים לא חיוביים (כל אחד שיקח את זה לאן שבאלו) מה שחשוב לדעת שמאד קל לפצות ילד ולתת לו חלופה אמיתית לכל תחביב בגיל המדובר, אבל בגיל גדול יותר זה בור בלי תחתית ודוקא לכן בגיל הנ"ל צריך להשקיע מאמצים רבים למנוע התפתחות של תחביבים בעייתיים.

• הוסף לסימניות
אני כבר המלצתי בחום באשכול אחר בנושא על אוגרים קטנים
(ובואו נתחיל בזה שאני וחיות ממש אבל ממש לא הולך ביחד מה לעשות שיש עוד גנים חוץ משלי? ;) )
הבת שלי ממש רצתה חיה ותוכי לא בא בחשבון מצידי כי הוא יכול לעוף, אז הלכנו על אוגרים קטנטנים שבררתי שהגודל שמקבלים אותם הוא הסופי ביותר (שלא יכפילו גודל פתאום אחרי חודש) לקחנו 2 זכרים-(שלא יתרבו) ויש לציין שהם חמודים באופן מפתיע!
אצלנו הם כן במרפסת בצל אבל לדעתי אפשר גם לגדל בבית,
מחליפים להם נסורת או עיתונים פעם בשבוע -בעלי הראה לבת שלי(7) איך וכבר כמה פעמים שהיא ניקתה לבד את הכלוב! כמובן בהשגחה... אבל האחריות היא גם של המבוגרים להזכיר להאכיל מים וכו'

האוגרים הקטנים נעימים וחמודים ואידיאלים לילדים שרוצים חיה לשחק איתה

אין מקום לוויכוח זה מפתח רגשית ומקדם ילדים להתמודד עם דברים -ראיתי את זה אצלי בבית, בלי שום טיפול מיוחד פשוט מעצם זה שהיו חיות נעימות וחמודות

לדעתי כן יש להציב כמה תנאים כמו איפה מותר לשחק איתם ואיפה לא ושחייבים לרחוץ ידיים עם סבון אחרי- וזה אחריות של הילדים לבד לא של המבוגרים

תהנו

• הוסף לסימניות
אבל האחריות היא גם של המבוגרים להזכיר להאכיל מים
וצריך רק לזכור שזה חיוב מהתורה לתת להם לאכול לפני שאתה אוכל
אולי זה הזדמנות להקנות את זה לילדים
אני יודע שיש כאלה שבגלל זה נמנעים מלגדל בע''ח וקונים רק דגים (ששם אין את החיוב הזה)

• הוסף לסימניות
וצריך רק לזכור שזה חיוב מהתורה לתת להם לאכול לפני שאתה אוכל
אולי זה הזדמנות להקנות את זה לילדים
אני יודע שיש כאלה שבגלל זה נמנעים מלגדל בע''ח וקונים רק דגים (ששם אין את החיוב הזה)
מצד שני, לאוגר אתה זורק אוכל כמו קטניות ואורז ולחם וכמעט הכל וזה מספיק לו לשוע לפחות...

• הוסף לסימניות
אני כבר המלצתי בחום באשכול אחר בנושא על אוגרים קטנים
(ובואו נתחיל בזה שאני וחיות ממש אבל ממש לא הולך ביחד מה לעשות שיש עוד גנים חוץ משלי? ;) )
הבת שלי ממש רצתה חיה ותוכי לא בא בחשבון מצידי כי הוא יכול לעוף, אז הלכנו על אוגרים קטנטנים שבררתי שהגודל שמקבלים אותם הוא הסופי ביותר (שלא יכפילו גודל פתאום אחרי חודש) לקחנו 2 זכרים-(שלא יתרבו) ויש לציין שהם חמודים באופן מפתיע!
אצלנו הם כן במרפסת בצל אבל לדעתי אפשר גם לגדל בבית,
מחליפים להם נסורת או עיתונים פעם בשבוע -בעלי הראה לבת שלי(7) איך וכבר כמה פעמים שהיא ניקתה לבד את הכלוב! כמובן בהשגחה... אבל האחריות היא גם של המבוגרים להזכיר להאכיל מים וכו'

האוגרים הקטנים נעימים וחמודים ואידיאלים לילדים שרוצים חיה לשחק איתה

אין מקום לוויכוח זה מפתח רגשית ומקדם ילדים להתמודד עם דברים -ראיתי את זה אצלי בבית, בלי שום טיפול מיוחד פשוט מעצם זה שהיו חיות נעימות וחמודות

לדעתי כן יש להציב כמה תנאים כמו איפה מותר לשחק איתם ואיפה לא ושחייבים לרחוץ ידיים עם סבון אחרי- וזה אחריות של הילדים לבד לא של המבוגרים

תהנו

נשמע שספרת מה שהיה אצלנו בבית.
ממליצה מאוד, זה היה ממש תרפיה בבעלי חיים לכמה מהילדים.
רק לצערנו בשבוע שעבר התחזית הזו התממשה:

רק להזהר שלא יהיה בשמש (הסיבירי המצוי).

והם מתו מהשמש (בלי כוונה), ילדי עדיין לא התאוששו מהטראומה...

• הוסף לסימניות
ע"פ הקבלה שמעתי פעם שלא ראוי לגדל חיות טמאות [וכן מסתבר] וכן ידוע שמעובררת לא תסתכל בחיות טמאות כנראה שיש לזה השפעה רוחנית לא טובה לכן ברור שעדיף תוכים או אפרוחים ע"פ אוגר ארנבת וכדומה
למה עדיף תוכי, תוכי היא עוף לא טמא?

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה