התייעצות גם את/ה נרדם בשיעורים?

• הוסף לסימניות
אני יושב בשיעורים ונרדם. זה לא נעים ומביך...

גם כשישנתי מספיק בלילה. אני פשוט נרדם!!

מה עושים? הבו עצה.

תודה מראש לפתרון מכל סוג שהוא..

• הוסף לסימניות
אם אפשרי במהלך שיעור:
לאכול משהו
לפצח גרעינים
ללעוס מסטיק
לקום מהמקום ולהסתובב מידי פעם

• הוסף לסימניות
אני יושב בשיעורים ונרדם. זה לא נעים ומביך...

גם כשישנתי מספיק בלילה. אני פשוט נרדם!!

מה עושים? הבו עצה.

תודה מראש לפתרון מכל סוג שהוא..
לפעמים בדיקות דם מקיפות יכולות לתת הסבר לעייפות לא שגרתית (תמיד אתם נרדמים בשיעורים? בתקופה האחרונה?).
ולפעמים צריך פשוט להחליף מורה...
עצות פרקטיות - כמו שכתבו: להתעסק (או בעיסוקים שניתנו או: ) מומלץ פשוט בכל שיעור לכתוב שלושה משפטים שמסכמים את הנלמד. ככה עסוקים כל השיעור במציאת עיקרי הדברים וניסוחם.
או לחילופין - לסכם כל הזמן. מוכח כמונע הירדמות...

• הוסף לסימניות
לבדוק בלוטת התריס
ובקשר לשיעור עצמו- לבקש הפסקה כל 45 דקות ולא כל שעה וחצי, אם אפשרי
בהפסקה לצאת לחלץ עצמות, עדיף לקפוץ
כשחשים שנרדמים- לצאת החוצה ולשטוף פנים במים קרים
ולפעמים שום דבר לא עוזר ופשוט נרדמים... כדאי לגשת למורה\ מרצה ולהסביר לו מראש על הבעיה
להגיד שזה לא קשור לחומר הנלמד וזה לא בגלל שהוא משעמם אלא משהו שקורה לך הרבה גם כשיש לך ענין בנלמד...

• הוסף לסימניות
1. שעות שינה קבועות! כשהשינה לא קבועה אז השעון הפנימי שלנו לא יודע מתי להירדם ומתי להתעורר [כמובן שתודא שאתה ישן מספיק שעות..].
2. הרבה פעמים חוסר ב-B12 וב-D [ברור שמומלץ בדיקות דם מקיפות כמו שכתבו פה].
3. טיפול תרופתי - חלק מהתרופות לקשב וריכוז, עוזרות גם לערנות [כמובן שצריך יעוץ של רופא].
4. לצייר בשיעור יכול לעזור, זה מעורר את המוח וממקד.

• הוסף לסימניות
כשהייתי בתיכון הרבה פעמים הייתי כמעט נרדמת (לא יכולה לפתוח את העיניים...) זה היה מעייפות + שיעמום שיעמום ועוד שיעמום...

• הוסף לסימניות
שמיעת שיעורים לא מתאימה לכולם
הרבה אנשים, בפרט אנשים בעלי דמיון מפותח שהמוח שלהם בורח מהר (ולאו דווקא עם בעיות קו"ר), לא מצליחים להיצמד לאורך זמן אל מוסר השיעור, כי מדי פעם המוח נתפס באיזו נקודה, בעוד מוסר השיעור ממשיך הלאה בדרכו.
אם אתה מזדהה עם האמור, אתה יכול לעשות מה שאני עושה מאותה סיבה, ללמוד לבד ולמסור שיעורים לאחרים.

• הוסף לסימניות
פשוט להמשיך לישון, למה לא?!
אל תשכח לומר שמע ישראל,
ולחלום חלומות חסידיים😉
שיהיה לילה טוב😴😴😴

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שלום לכולם. ברצוני לפתוח כאן דיון על האפטות. ממה שראיתי בחיפוש אנשים פתחו דיונים מה עושים שכבר יצא האפטה.
אני רוצה כאן לדבר על "מה עושים כדי שלא יצא אפטה".

אני ממש סובל מזה לעיתים די תכופות, ובשביל אדם שומר מצוות שצריך ללמוד תורה ולהתפלל, לפעמים זה לא נעים.
בסעודות שבת אתה סובל, לא יכול להתענג בשבת. הנה כמה דברים ששמתי לב על עצמי:

אם אני אוכל דבר מטוגן שהוא מלוח (שמרגישים את המליחות), שמתי לב ברוב המקרים שלמחרת (והיו מקרים שבאותו רגע) אני יקבל מזה אפטה. לכן אני מראש משתדל ממש לא לגעת בדברים הללו. זה קרה לי פעם אחת עם תפוצ'יפס שנגע לי בשפתיים, ומיד התפתח לי אפטה שלאט לאט גדלה וגדלה.

יש עוד חטיף תפוח אדמה מנופח באוויר, שיש עליו סימון של נתרן בכמות גבוהה, יש אותו בשם "תן צ'אפ" ובעוד כמה סגנונות, כמעט בוודאות שאם אני אוכל ממנו יצא לי אפטה.
בדרך כלל זה קורה לי שאני אוכל חטיף שלם. אם אני אוכל חתיכה אחת או שתיים, יש מצב שזה לא גורם, אני עדיין צריך לבדוק זאת לעומק.

מאז ששמתי לב לכך אני פשוט נמנע מ"לקבוע סעודה" על הדברים הללו. ואני חושב שיש שיפור במניעה.

ברצוני לשמוע מאנשים שסובלים מה יש להם לדווח כדי למנוע בעיה זאת בעתיד.

יש אפטות שנובעות מנשיכת שפתיים או לשון, ואז דבר מובן ולא על זה מדובר כאן.

ופעם אחת המליצו לי על משחת שיניים אחת שאני לא זוכר את שמה, שהיא מעולה לחניכים, והייתי משתמש איתה כמה פעמים והיו יוצאות לי אפטות נוראיות אחת אחרי השנייה, עד שהפסקתי והבנתי שהיא זאת שגרמה לי זאת.

אין באמת תרופות לאפטה, גם אלו הדביקות לא עוזרות כי יש מקומות שזה פשוט לא יכסה אותם היטב. רק אורלמדיק יכול לפתור את הבעיה וזה עולה ממש יקר.

חשוב לי לציין שאני אדם שלא אוכל כמעט פירות וירקות, כמעט ולא אוכל בשר ועוף במהלך השבוע, ולא אוכל גבינות בדרך כלל.

מחכה לשמוע מה יש לכם להגיד, ואולי ממכם תבוא הישועה לעם ישראל...
דרוש מידע שאלה דחופה

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה