גם לי יש וידוי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אולי מפאת גילי המופלג [עברתי יובל] יש לי קושי מסויים לקרוא אשכולות כמו האשכול על עזיבת האינטרנט ולהבין למה אנשים חושבים שזה חשוב לכתוב את זה בפורום מקצועי.

אני לא באה לעורר דיון נוסף, רק להסביר שבניגוד לשיקול דעתי שרצוי וחשוב להתעלם מהאשכולות המעצבנים האלה, אני לא מצליחה להבליג ומגיבה.

אז אולי אני צריכה לעבוד על המידות יותר, ולקוות שכל אותם אלה שחושבים שפורום מקצועי הוא במה להחזיר בתשובה את כל העולם יתבגרו מתי שהוא ויבינו שלהטיף על הלכות בפורום מקצועי זה כמו טובל ושרץ בידו.

אבל אני ג'ינג'ית לא רק בכינוי, גם באופי ולכן לא מצליחה להתאפק.

אז תעשו לי טובה, אם אתם רוצים לפרוש מהאינטרנט, עשו זאת בלי צלצולים ומצילות, בלי חגיגות, בלי מסיבות גבינה ויין. פשוט תלכו וזהו.

מבטיחה לכם שנשים לב לבד שהלכתם ונקנא.....

• הוסף לסימניות
ממש לא מסכימה איתך,
כמו שבאינטרנט הפתוח גם האשכולות המקצועיים משמשים במה לדעות בכל נושא רלוונטי, גם כאן.
התורה ואורחותיה הם חלק בלתי נפרד מחיינו!
יתכן שמקומו הרצוי של אשכול הפרידה היה מלכתחילה ב"איש את רעו" אבל בכל מקרה הוא ממש לא היה מיותר, הוא עשה הרהורי התחזקות לרבים, ואם את חושבת שלא זה המקום להרהורים כאלה, להלן דעתי בתחילת דברי.

• הוסף לסימניות
ג'ינג'ית חבל...
אני מאוד התרשמתי מדינה, אשריה ואשרי חלקה, מה מעצבן בזה?
למה שכותבים מתכונים זה לא מעצבן?
ולמה כשמוכרים נעלים זה לא מעצבן?
פעם לימדו אותי משהו, כשאתה מתעבן, סימן שפגעו לך בנקודה רגישה...
הנה אעצבן פה עוד הרבה ניקים:
יש גם מסירות נפש לצניעות, אם אדבר פה נגד פאות יסכלו אותי כי 'כולם' הולכות עם פאה וכולם יודעים שזה בולט ולא צנוע אבל אוי ואבוי למי שידבר על זה, נסקול אותו כי אנחנו לא מסוגלים להשתנות ועל תדברו איתנו כבר הוצאתם לנו עשן מהאוזניים.

אבל גינגית האמת שאם את מתעצבנת סימן שיש לך נשמה יהודית שזה מפריע לה!!!!
מי שהנשמה שלו גוססת או מתה רח"ל ממש לא מתעצבן וישן רגוע

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;786839:
ממש לא מסכימה איתך,
כמו שבאינטרנט הפתוח גם האשכולות המקצועיים משמשים במה לדעות בכל נושא רלוונטי, גם כאן.
התורה ואורחותיה הם חלק בלתי נפרד מחיינו!
יתכן שמקומו הרצוי של אשכול הפרידה היה מלכתחילה ב"איש את רעו" אבל בכל מקרה הוא ממש לא היה מיותר, הוא עשה הרהורי התחזקות לרבים, ואם את חושבת שלא זה המקום להרהורים כאלה, להלן דעתי בתחילת דברי.

אז אנחנו כן רוצים להדמות לאינטרנט הפתוח?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צמרת;786845:
ג'ינג'ית חבל...
אני מאוד התרשמתי מדינה, אשריה ואשרי חלקה, מה מעצבן בזה?
למה שכותבים מתכונים זה לא מעצבן?
ולמה כשמוכרים נעלים זה לא מעצבן?
פעם לימדו אותי משהו, כשאתה מתעבן, סימן שפגעו לך בנקודה רגישה...
הנה אעצבן פה עוד הרבה ניקים:
יש גם מסירות נפש לצניעות, אם אדבר פה נגד פאות יסכלו אותי כי 'כולם' הולכות עם פאה וכולם יודעים שזה בולט ולא צנוע אבל אוי ואבוי למי שידבר על זה, נסקול אותו כי אנחנו לא מסוגלים להשתנות ועל תדברו איתנו כבר הוצאתם לנו עשן מהאוזניים.

אבל גינגית האמת שאם את מתעצבנת סימן שיש לך נשמה יהודית שזה מפריע לה!!!!
מי שהנשמה שלו גוססת או מתה רח"ל ממש לא מתעצבן וישן רגוע

אמא'לה איזה חריפות... שמחה שאת לא חושבת שנשמתי מתה חו"ח. ואני לא חושבת שמי שלא מגיב או לא קרא את התופים והמחולות של דינה [שאגב, לכי חפשי ברש"י מה זה אומר, כשמישהו מצהיר משהו בצלצולים ותופים] נשמתו מתה. יש משהו מעוות בקיצוניות הזו.

האשכול עיצבן אותי מאותה סיבה שמעצבנות אותי נשים שנגשות אלי באוטובוס לדבר נגד פאה ומנסות לדחוף לי בכוח דיסקים על צניעות ומאותה סיבה שמישהי תתהדר בפאה ותעמוד על במה לדבר נגד פאה. זו צביעות!

אני לא יוצאת פה נגד דינה אישית חו"ח. אני מקנאה בה כמו שכתבתי.
רק שהרוח שמאחורי הדברים... לא בטוחה שמטרתה היתה כפי שאת חושבת.

אולי אפשר לבקש מחיים שיפתח פורום לשיעורי תורה, לפרשות שבוע. זה כבר היה נשמע לי הגיוני ואמיתי. האשכול ההוא לא נוצר לדעתי כדי לעורר אנשים למרות שאם אנשים התעוררו מזה, אשריהם.

אישית לא הייתי רוצה לקחת על עצמי את האחריות של מניעת פרנסה ממשפחה ע"י עוררות אנשים למשהו שבהסכם רבותיהם לא נחשב כעברה. אבל כנראה שהאחריות הזו לדינה לא מפריעה. מי יודע, אולי זו אפילו עברה בפני עצמה?

תחשבי על זה.

תצאי קצת מהיסורי מצפון שלך ותחשבי באופן קר, מה היתה התכלית.

ושוב - כתבתי כוידוי לחולשות שלי. אולי זה יעורר מישהו להתחזק בעבודת המידות. כי עבודת המידות ובין אדם לחברו [העלבות, חוסר פרגון ועוד תופעות שאף אחד לא יוצא נגדם פה] חשוב בהרבה, מאשר בין אדם למקום [שזה האינטרנט].

כמו שכתבו למעלה - אפילו יום כיפור לא מכפר.
על מה הוא לא מכפר? לא על האינטרנט, על ההעלבות, חוסר פרגון ועוד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה