דרוש מידע גם לך קרה שילד נחמד ביקש ממך שיחת פלאפון ברחוב?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בסיעתא דשמיא

מיהרתי היום לדרכי
עוצר אותי ילד מתוק
ומבקש פלאפון
אמרתי לו שאני קצת ממהרת ושיעשה את זה זריז
הילד מחייג,
האמא עונה
ומתחילה שיחת רעים ארוכה ממש
אני מסמנת שאני חייבת ללכת
אבל השיחה ממשיכה וממשיכה
לא היה נשמע דחוף במיוחד..:)

מה ?
האמא לא מבינה שהוא לקח פלאפון ממישהו אלמוני ברחוב?
ושיכול להיות שהמישהו הזה ממהר?
וגם אם לא-
זה לא בסדר!

מה אומרים?
מה הייתם עושים?

• הוסף לסימניות
בסיעתא דשמיא

מיהרתי היום לדרכי
עוצר אותי ילד מתוק
ומבקש פלאפון
אמרתי לו שאני קצת ממהרת ושיעשה את זה זריז
הילד מחייג,
האמא עונה
ומתחילה שיחת רעים ארוכה ממש
אני מסמנת שאני חייבת ללכת
אבל השיחה ממשיכה וממשיכה
לא היה נשמע דחוף במיוחד..:)

מה ?
האמא לא מבינה שהוא לקח פלאפון ממישהו אלמוני ברחוב?
ושיכול להיות שהמישהו הזה ממהר?
וגם אם לא-
זה לא בסדר!

מה אומרים?
מה הייתם עושים?
קורה הרבה,
אני נותן רק כשבאמת יש אפשרות להתעכב.

• הוסף לסימניות
זה כמעט בקטנה :confused:
ילדה אחת כמעט עלתה עם הפלאפון שלי לאוטובוס שלה, וממש רדפתי אחריה שתחזיר לי..
ומישהי נוספת ספרה לי שכשביקשה את הפלאפון שלה חזרה, הילד אמר בפלא' :טוב, אישה אחת רוצה את הפלא', אז אני צריך לסיים...

הורים, תדברו על זה עם הילדים!!!

• הוסף לסימניות
זה קורה ובאמת לפעמים זה מעצבן,
ועדיין זה ברור שזה לא מגיע חלילה מרוע, ולכן אפשר לעצור בעדינות ובנחישות,
וברור שהמצווה היא בד"כ גדולה ועצומה, ששווה החסד הגדול הזה ברוב הפעמים, כי מה לעשות לפעמים גם הילדים שלנו מבקשים, והיינו רוצים שיתנו להם בחיוך ובשמחה.

• הוסף לסימניות
והיינו רוצים שיתנו להם בחיוך ובשמחה

ביסעתא דשמיא

שיתנו בשמחה , בטח
אבל שההורים יבינו שזו אמורה להיות שיחה מינימלית
ולא נאומים לאומה!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אישית,
אני מדברת עם זה הרבה עם הילדים שלי
מלבנת איתם נושאים שעליהם הם מתקשרים ועוזרת להם ללמוד שיש דברים והרבה שהם יכולים להפעיל שיקול דעת ולחשוב לבד מה הייתי עונה. (כמובן, לא האם אפשר ללכת לחבר למשל, אלא מהסוג של - נגמר הלחם...)
מדגישה להם תמיד שטלפון מבקשים לצרכים חשובים ונחוצים שא"א להסתדר לבד כיון שלא מעכבים אנשים מבוגרים לחינם ואת השיחה מתקתקים.
אין אפשרות להתקשר לשאול אם אני מרשה לקנות משהו בהכל בשקל וכדו'....
ואם מתקשרים לענין נחוץ ואח"כ גולשים אני אומרת- התקשרת מאישה ברחוב והיא מתעכבת עכשיו סתם, אז נדבר על זה בבית. (סליחה שזה נשמע ציני, זה מכוונות טובות לחינוך)

ומה לעשות עם הילדים של השכנים?
חברה אמרה לי פעם שאם מבקשים ממנה טלפון ברחוב היא שואלת מה הצורך.
אני פחות מתחברת לתחקור ילדים זרים, וכנראה שגם הם..
אז בד"כ, אם זה 2 ילדים ע"פ רוב זה - אמא, אני יכול ללכת למנחם? ואז אני לפעמים אומרת, מתנצלת אבל אני ממהרת.
אבל בגדול משתדלת לתת כי אני רוצה שיתנו לילדים שלי כשהם נתקעים, וזה יכול לקרות.
אם אני בדרכי אני מדגישה שימהרו, לפעמים אני מחיגת להם על רמקול וזה משום מה גם גורם לשיחה להתקצץ.
כשאני באמצע קניה למשל וילדונת מבקשת ממני אני נותנת בשמחה ואומרת לה שאני מסתובבת וכשתסיים תחפש אותי.
הכל תלוי במקרה!
רק אל תשכחו שאצלינו ילדים נשלחים ע"י ההורים לשליחויות פחות תואמות גיל לפעמים אבל תואמות מנטליות וסגנון חיים של משפחות ברוכות ילדים ב"ה.
בשום מגזר ילדה בת 6 מחכה להסעה לאח שלה
או ילד בן 8 עורך קניה של 15 מוצרים ואפילו ביש לא רק במכולת
וכו'
אשרינו!

• הוסף לסימניות
אם אני מאד ממהרת אני לפעמים מבקשת מהילד/ה לבוא אחרי יחד לאן שאני הולכת, עד שמסיים את השיחה...
בד"כ מניסיון השיחה מסתיימת מהר מאד.

אה ובמכולת -ברור לתת בשמחה. ולעדכן היכן אני ולא לגלות שהגעתי הביתה בלי הפל'...

• הוסף לסימניות
קורה קורה.
אבל בזמן האחרון זה קורה לי בעיקר כשאני בתחנת אוטובוס ("האוטובוס שלי מגיע עוד מעט") או כהשסוללה חלשה ("הבטריה הולכת להיגמר")...

• הוסף לסימניות
ביום אחד צועק לי ילד מהמדרכה ממול
את יכולה לבדוק לי מתי מגיע קו ....?:sneaky:

ולגבי הנ"ל צריך באמת לשים לב
לא מזמן חברה שלי הביאה את הטלפון שבו יש כרטיסי אשראי ורב קו ושכחה שהביאה אותו
המשיכה לדרכה ולאחר זמן די רב גילתה שהפלאפון לא עליה
החיפושים היו ארוכים ונגרמה לה עוגמת נפש מרובה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה