מזגן גם לכם יש בעיה עם התקן השבת במזגן אינוורטר?

• הוסף לסימניות
לאחרונה רכשתי מזגן עילי של תדיראן, מדגם ALPHA INVERTER 180 NG, אשר שווק עם התקן שבת ייעודי בהכשר "משמרת השבת". לתדהמתי, גיליתי כי הפעלת "מצב שבת" פוגעת באופן קשה בתפקודו הבסיסי של המזגן, הרבה מעבר למה שנדרש הלכתית (נטרול התרמוסטט).

הבעיה המרכזית היא שההתקן מבטל כליל את יכולת צידוד התריסים (ימינה-שמאלה-מעלה-מטה-באופן אוטומטי) ונועל אותם במצב אמצע קבוע. כתוצאה מכך, פיזור האוויר בחדר לקוי ואינו אחיד. אחת הסיבות המרכזיות לרכישת מזגן מתקדם הייתה דווקא יכולתו לפזר אוויר באופן יעיל, אך בשבת תכונה חיונית זו מבוטלת לחלוטין. בנוסף, גם אפשרות השימוש בטיימר להפעלה וכיבוי (ON/OFF) מנוטרלת.

אמנם ניתן לשנות את זווית התריסים (מעלה-מטה) באופן ידני, אך לדברי טכנאים, פעולה זו עלולה לגרום נזק למנוע המזגן בטווח הארוך.

פנייתי לשירות הלקוחות של תדיראן נענתה בתשובה מאכזבת ומתנערת. לטענתם, "כך המוצר אמור לעבוד". הם אינם רואים בכך תקלה ואינם מביעים כל נכונות לתקן או לשפר את ההתקן, אותו פיתחו בעצמם ("משמרת השבת" מספקת את ההכשר ההלכתי בלבד, ואינה מעורבת בפיתוח).

בשורה התחתונה: רכשתי מוצר פרימיום שעובד באופן מלא שישה ימים בשבוע, אך בשבת, היום בו אני זקוק לו במיוחד, הוא הופך למוצר נחות שאינו מספק את התמורה עבורה שילמתי. המזגן אכן "שובת וַיִּנָּפַשׁ", אך באופן שפוגע באופן ישיר בעונג השבת.

נ.ב:
לפי הנאמר
פה נראה שהטיימר צריך לפעול גם במצב שבת(אם תכנתתי אותו כמובן לפני הפעלת מצב שבת) אבל במציאות לי זה לא עובד ובשירות לקוחות תדיראן טוענים שזה עובד-
אז בבקשה שתפו אם זה עובד אצלכם במזגן תדיראן עילי-ואם אפשר לפרט את הדגם זה יהיה מעולה

• הוסף לסימניות
גם אצלי זה ככה
וזה ההקרבה לשמירת שבת ....
מענין למה אא לתכנת את זה אחרת

• הוסף לסימניות
אני לפני רכישת מזגנים ביררתי על אמקור אינוורטר ואמרו לי גם כנ"ל וגם אמרו לי שבאמצע סעודת שבת כשאוכלים משהו חם פתאום המזגן מפסיק לקרר.
מה עושים?
מה כדאי לקנות?
ואיפה הכי זול לקנות מזגנים באזור בני ברק?

• הוסף לסימניות
בנוסף דבר שהתחדש לי לאחרונה ממש
גם מזגנים עם התקן שבת של משמרת השבת (אולי חלקם) צריך כל ער"ש להפעיל את המצב שבת בשלט

• הוסף לסימניות
איפה יש מצב שבת בשלט?
אני גם לא ידעתי עשיתי עכשיו חיפוש בגוגל

כדי להפעיל מצב שבת בשלט תדיראן אינוורטר, יש לבחור תחילה חימום או קירור בלבד (ללא מצב אוטומטי) ולאחר מכן ללחוץ על לחצן המצב שבת, שיסומן לרוב ב-[SH] או ב-[D] בצג המזגן. מצב זה מנטרל את חיישני הטמפרטורה של המזגן ומונע שינויים בפעולתו עקב שינויי טמפרטורה בחדר, ובכך מונע "חילול שבת"

יש למשמרת השבת התקן חיצוני עם לוח שנה בשביל לחסוך את ההפעלה על מצב שבת בשלט

• הוסף לסימניות
אפשר גם לשים את המזגן על I FEEL ולשים את השלט בארון

• הוסף לסימניות
זה מעביר אותו לבדיקת הטמפרטורה דרך השלט ולא דרך החיישן במזגן,
כך שאם הוא לא מזהה את השלט הוא ממשיך לעבוד.

• הוסף לסימניות
זה מעביר אותו לבדיקת הטמפרטורה דרך השלט ולא דרך החיישן במזגן,
כך שאם הוא לא מזהה את השלט הוא ממשיך לעבוד.

@yyff @בץ. @איכות

רעיון יפה וכבר חשבו על זה אבל במציאות זה לא פיתרון .
המכון המדעי טכנלוגי בדק וכתב

"דא עקא, בדיקה של מהנדסי המכון המדעי טכנולוגי להלכה העלתה
כי אין בפתרון זה ממש. נמצא, כי כעבור סך דקות מסוים, משקלט פיקוד המזגן שה'רגש' שבשלט אינו משדר את עוצמת
הקור המורגשת, מתבטלת אוטומטית פונקציית ה'איי-פיל' וה'רגש' שבמזגן שב להשפיע ולשדר את רמת הקור והחום
שבחדר"

קבצים מצורפים

• I FEEL פתרון מאולתר.pdf
    KB 94.3 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
תדיראן אלפא
זה לא בדיוק דגם ספיציפי ,אצלי למשל זה תדיראן אלפא דגם 180NG-אשמח אם תוכל לכתוב את הדגם המדויק.

למה זה חשוב?
כי לטענת השירות הלקוחות של תדיראן הבעיה היא רק אצלי(משום מה הם מסרבים לבדוק אם הבעיה משתחזרת במזגנים שברשותם....)
בנוסף ממש אשמח אם תוכל להציף את הבעיה בשירות הלקוחות שלהם.

• הוסף לסימניות
שאלתי עכשיו בקו של הרב עמרם פריד ואמרו לי שדעת הרב שלא צריך לקנות עם התקן שבת גם באינוורטר.

• הוסף לסימניות
שאלתי עכשיו בקו של הרב עמרם פריד ואמרו לי שדעת הרב שלא צריך לקנות עם התקן שבת גם באינוורטר.
התגובה שלך היא שקולה כמו האמירה למי שמקפיד על חשמל כשר בשבת שיש דעות שמתירות להשתמש בחשמל של חברת החשמל.

באמת שכוייח עצום אבל זה לא ממש עוזר....

זה גם לא מוריד מכהוא-זה מהבעיה שחברת תדיראן מיישמת במזגנים התקן שבת מקולקל ומזלזלת בצרכנים שרכשו מזגן על דעת שיש לו התקן שבת

• הוסף לסימניות
ברור שכל אחד ינהג כפי רבותיו שלו
ובכל זאת צריך ברור ספציפי על כל דגם ודגם או מוצר חשמל אחר

• הוסף לסימניות
גם אצלינו לפעמים המזגן מפסיק לעבוד וממש חם
מתסכל מתסכל אבל לא יודעת אם יש פתרון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה