תח"צ גם לכם משרד התחבורה והרשות לתח"צ לא עונים לפניות? מה אפשר לעשות?

• הוסף לסימניות
בתקופה האחרונה נראה שהרשות הארצית לתח"צ במשרד התחבורה,
חדלה מלתפקד/לא עונה לפניות!

למי שיש מידע בנושא/פיתרון,
נשמח לעיצות!

כידוע לרבים מפורום אא"ר ופורום תחבורה בפרט,
הכלי של פניות לרשות הארצית הוא כלי יעיל מאוד במאבק בחברות התח"צ,
ופשוט חייבים לשמר אותו!

{במאמר המוסגר, אסור שחברות התח"צ ייראו את האשכול הזה, יש חשש לחגיגות בקרוב....;)}

• הוסף לסימניות
אפשר לפנות ישירות למקלב
sgan#mot.gov.il
למרות שהוא מפנה את המתלונן בחזרה למשרד התחבורה, אולי זה יזיז משהו....

• הוסף לסימניות
אני קיבלתי תגובה מהם בשבועיים האחרונים.
המכרז שלהם לנושא הזה מאוד מקשה על גיוס כח האדם, כי יש בו דרישה שכל העובדים של מרכז השירות שכולל גם את טלפני 8787 וגם את העונים בכתב במקום אחד או מקסימום ב2 מוקדים מרוחקים זה מזה.
יחד עם הדרישות שלהם למוקד שפועל במספר שפות וגם לשכר נמוך יחסית, גורם לכך שקשה להם לגייס כח אדם לנושא.
פניות בנושאים תכנוניים נענים על ידי הממונים האזוריים, ויש להם עוד דברים לעשות חוץ מלבחון רעיונות של אנשים, ולכן תגובות בנושאים כאלה מטבע הדברים מתעכבים יותר.

• הוסף לסימניות
המכרז שלהם לנושא הזה מאוד מקשה על גיוס כח האדם, כי יש בו דרישה שכל העובדים של מרכז השירות שכולל גם את טלפני 8787 וגם את העונים בכתב במקום אחד או מקסימום ב2 מוקדים מרוחקים זה מזה.
יחד עם הדרישות שלהם למוקד שפועל במספר שפות וגם לשכר נמוך יחסית, גורם לכך שקשה להם לגייס כח אדם לנושא.
פניות בנושאים תכנוניים נענים על ידי הממונים האזוריים, ויש להם עוד דברים לעשות חוץ מלבחון רעיונות של אנשים, ולכן תגובות בנושאים כאלה מטבע הדברים מתעכבים יותר.
תכל'ס - לא תקין

• הוסף לסימניות
ממליץ מניסיון אישי
ישנה בעיה קשה עם מבקר המדינה.
אם מתלוננים באופן כללי, הם מכניסים את זה לתוכנית העבודה, וגם לא חוזרים אליך בשביל לבדוק פרטים.
אם אתה שולח פניה עם תלונה אישית, הם רק מנסים לפתר לך את הבעיה, ובמקביל שולחים את התלונה ביחד עם הפרטים האישיים שלך, ואתה הופך להיות אויב המערכת.

מניסיון שלי, מבקר המדינה הוא גוף לא יעיל.
למשל, אין אפשרות כיום להגיש פניה למבקר הפנים של משרד התחבורה, וזאת למרות שבחוזר שהפיקה בעצמה מבקרת המשרד היא כותבת איך אמרים לפנות אליה.
לדבריה, יש לה עומס גדול, והיא לא יכולה גם לערוך ביקורת פנימית וגם לשמש כנציב פניות הציבור, ולשמוע מה לדעת הציבור לא תקין במשרד שלה.
לאחר דין ודברים לא קצר מול משרד מבקר המדינה, קיבלתי הודעה שהוחלט להוציא את הטיפול בפניות הציבור למיקור חוץ (כנראה שיש הרבה פניות כאלה...)
עברה עוד תקופה ואפילו פורסם מכרז בנושא.
ושם זה בנתיים תקוע
מי יודע, אולי בעוד מספר שנים נזכה לנציב פניות הציבור במיקור חוץ למשרד התחבורה.
נציב פניות שיצטרך עוד נציב פניות בתוך המשרד כדי לדעת למי צריך לפנות.

• הוסף לסימניות
קיבלתי היום תגובה ראשונית על פניה מלפני 13 יום, בה עודכנתי כי הפניה נמצאת בטיפול

• הוסף לסימניות
דרך העולם להוציא מכרז לפני שמישהו מסיים את תפקידו!

כאן אפשר לומר שהשירות שלהם עד לפני שלושה/ארבעה חודשים היה סביר ומעלה!
ובבת אחת נהיה שירות מזעזע ומטה!

אתה יודע לומר שאנשים הלכו הביתה/התפטרו/משהו אחר????
כי איפה כל הא/נשים שתמיד ענו?
{מן הסתם כולם פה יודעים את שמותיהם אבל לא אמננ אותם ברבים..}

נ. ב.
המליצו לי בעבר במשרד מבקר המדינה:

לשמור כל תשובה לקונית של הרשות לתח״צ שכוללת נוסח כמו ״יעבור לוועדת משמעת וכדו׳״
לשלוח להם להם אחרי חודשיים/שלושה פנייה לקבל את תוצאות הוועדה, כדי לוודא שבאמת הענישו את מי שצריך,
ובמידה שלא הענישו, או טיפלו, לפנות אליהם עם הפרטים!

• הוסף לסימניות
אני שלחתי 2 תלונות ב29/10/2024 ועדיין לא קיבלתי ממשרד התחבורה שום תגובה יום למחרת קיבלתי תשובה מהחברת אוטובוסים תשובה מוזרה וגם את זה שלחתי למשרד התחבורה ועדיין אין שום תגובה

• הוסף לסימניות
לסיכום התלונה שלנו באשכול זה ואחרי מעקב הנה התוצאות!

נראה שזה שיטה חדשה של משרד התחבורה, שימו לב:

בעבר היה נשלח מספר פנייה, ולאחמ״כ בודקים את התלונה לעומק, ובחלוף כמה ימים שלחו מכתב תגובה!

היום מצאו פטנט חדש, הכל קורה ביחד,

משרד התחבורה מקבל את התלונה,
שולח מספר פנייה, {למעקב.. }
והופ.. תוך פחות מ - 10 דק׳ נשלח מכתב לקוני בנוסח הקבוע והפנייה נסגרת,
{אז מה יש לשלוח מספר למעקב.. למשרה״ת פתרונים..}

וזה מסביר למה מחכים למספר הפנייה הרבה זמן, הוא פשוט מגיע כמה דק׳ לפני סגירת הפנייה,

שזה בערך שלושה - חמישה שבועות מיום הפנייה,

שיהיה לנו בהצלחה...

שאילת השאילות:
האם זה אומר שלא מתייחסים היום ברצינות לפניות, לעומת מה שהיה קורה פעם?
או שהטיפול הוא באופן שונה, קודם שולחים לנו מכתב לקוני כדי להתייחס אלינו ולהוציא אותנו מהתמונה ואח״כ הם מטפלים בכלים שלהם?

{ב״ה בכ״ז אפשר להתעודד מהראיון של כלכליסט עם עידן מועלם, הפניות משפיעות!
https://www.prog.co.il/threads/דוח-בקרה-תח-צ-2024-חציון-1.1018942/page-3}

• הוסף לסימניות
אשתי נוסעת קבוע מירושלים למודיעין עילית... מה שגורם לי להצטרך לשלוח הרבה תלונות...
אין בזה דפוס קבוע, פעם עונים, פעם לא עונים, לפעמים תוך יום אני כבר מקבל תשובה, ולפעמים עובר שבועיים עד שאני מקבל מס' פניה, וכמובן אני מדבר רק על החודש האחרון (כבר שלחתי בעוונות שבע פניות מתוכם ענו לי על 2)
לא שאני מאמין שזה עוזר אבל אני לא מכיר משהו אחר שיעזור אז בזה אני מקווה לצאת יד"ח השתדלות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה