גמגום אצל ילדה קטנה

• הוסף לסימניות
בתי תחי' מתקרבת לגיל 3, אוצר מילותיה עשיר אלא שדיבורה מלווה בגמגום די משמעותי.
לפני כחצי שנה הייתי אתה אצל רופא שאמר שנכון לגיל ההוא אין משמעות לגמגום, מאז המצב כלל לא השתפר.
אודה למי שיחכימני מנסיונו האם יש לטפל בגמגום בגיל זה?? ואם כן באיזה אופן??
בתודה מראש

• הוסף לסימניות
בני גמגם ממש בגיל הזה, גמגום רציני... לא הצליח להוציא את המילים מהפה...
אמרו לנו לא להתייחס לזה בכלל, ואני מתכוונת ב א מ ת לא להתייחס, שזה לא יפריע לך!
גם לגדולה הסברתי שלא כדאי לחכות אותו כי זה מבלבל אותו יותר ולחכות בסבלנות עד שהוא אומר מה שרוצה.
זה היה ענין של כמה חודשים וזה חלף ועבר כלא היה.

• הוסף לסימניות
אכן -
בד"כ עובר עם הגיל.

• הוסף לסימניות
לי היה את אותו הסיפור עם ארבעת ילדי!!!!
כולם עברו את השלב הזה בחיים שבגיל 3+-
גימגמו בצורה חריפה!!!!
המבינים בעניין אמרו שלא להתייחס ולא לצחוק וכו'
ואכן זה לאחר כמה חודשים עם המון המון סבלנות זה עבר ב"ה

כמובן שלא לשכוח גם על זה להתפלל!

• הוסף לסימניות
פעמים זה מגיע מתוך לחץ סביבתי - יש לשים לב לענין
בדרך כלל זה עובר לבד ואין מה לדאוג

• הוסף לסימניות
גם אצל ביתי זה היה
הכי חשוב לא להתיחס
ולהתפלל
בעז"ה יעבור.....

• הוסף לסימניות
גם לבן שלי היה אותו סיפור בגיל 3 (לא ממש גימגום, אלא בהתחלת כל משפט הוא חזר על המילה הראשונה כמה פעמים למשל- אני אני אני רוצה לשתות.....)
כרגע בן 4, מדבר מצויין +!

• הוסף לסימניות
התייעצתי בזמנו עם קלינאית תקשורת.
'חוסר שטף התפתחותי' מכונה התופעה הזו, שאופיינית לסביבות גיל 3.
לפעמים כשאוצר המילים במחשבה לא מצליח לעמוד בקצב יכולת ההפקה שלו זה מה שקורה.
ההדרכה שקיבלנו:
אין צורך לטפל, בדרך כלל עובר לבד.
אם ההורים לחוצים, אפשר. זה לא מזיק :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה