מידע שימושי גמילה בלילה...

• הוסף לסימניות
היה כבר אשכול כזה אבל די מזמן, ואולי התחדשו דברים, אז החלטתי לפתוח חדש:
הבת שלי (3.5)בוגרת מאוד, נגמלה בגיל 2+ , עברה יותר משנה, ואני מנסה כבר פעם שניה (בחודש האחרון) לגמול אותה לילה, מרצון שלה.
הגמילה הראשונה התחילה בטעות, שלילה אחד לא שמתי לה טיטול והיא קמה יבשה וכך התחלנו. ההתחלה היתה יפה. אחרי כמה לילות היא פשוט חזרה להרטיב בכמויות. היא ישנה גם צהרים, כך שאני צריכה להחליף פעמיים ביום מצעים. אני לוקחת אותה לפחות פעמיים לשירותים לפני שאני הולכת לישון, וזה לא עוזר כמעט. חזרנו לטיטול שוב.
התחלתי מסכת שניה של גמילה, ו-----שום דבר, היא מרטיבה מלא.
נקודה חשובה- עכשיו קיץ כך שהיא לא מוותרת על בקבוק שתיה ליד המיטה ומבקשת למלא אותו לפעמים באמצע הלילה. ואני מבינה אותה.

מה לעשות? לחכות עוד קצת? זה נראה לי יותר משחק מאשר רציני. פעם כן ופעם לא.
אשמח לטיפים.

• הוסף לסימניות
אני גמלתי עכשיו את הבת שלי בת 3 בלילה - והיא גם היתה רגילה לישון עם בקבוק מים במיטה, הסברנו לה יפה ובסבלנות שאם רוצים לקום יבשים אי אפשר לשתות באמצע הלילה. לפני שהיא הולכת לישון היא מקבלת 1/4 כוס וזהו. אמנם היא בכתה קצת אבל לא ויתרנו. לא נראה לי הגיוני שתקום יבשה אם היא שותה במשך הלילה. ב"ה טפו טפו היא קמה יבשה כל יום (חוץ מביום שהיתה אזעקה... ב"ה שזה מאחורינו).

• הוסף לסימניות
גמילה בלילה מחייבת גמילה מבקבוק בלילה זאת אומרת שותים לפני שהולכים לישון
אישית אצלי גמלתי תילדים בלילה ביחד עם הגמילה ביום זאת אומרת עם שבועיים היו יבשים ביום החדרתי להם גם על הלילה שזה על אותו דרך מביום
בהתחלה הייתי עוקבת אחרים
והייתי לוקחת אותם פעם פעמיים לשרותים
והיו מתרגלים לקום באמצע השינה בערך ב12 בלילה עד שהפסיקו וב"ה קמים יבשים

• הוסף לסימניות
אצלי זה אותו סיפור, רק עם ילד... ובאמת שלא הייתי עקבית עם הגמילה בלילה ולטעמי, בגלל זה לא הצלחתי. וגם מאד קשה לו לותר על הבקבוק-טרום-שינה.
ובכלל, היה לי קשה לגמול אותו, גם מהטיטול-יום וגם מהמוצץ... עד היום יש פספוסים, נדירים אמנם אך אפשר למצוא אותו באמצע היום רטוב עם מוצץ בפה... ואני לא יודעת, לכעוס? להתעלם? איך להגיב?

• הוסף לסימניות
גם לא.
אין לי זמן להאריך למה.

• הוסף לסימניות
טוב לראות שאני לא לבד בדילמה (:
גם הבת שלי בת שלוש ואני רוצה לכבוד המעבר לגן 'גדולות' כבר לגמול אותה בלילה-אבל זה אומר להפסיק את הבקבוק במיטה... וחוץ מהאנרגיות שאני צריכה להכין למערכה הרבה אמרו לי לא להקשות עליה גם התחלה של גן חדש וגם גמילה מהבקבוק... אז בנתיים אני מחכה אולי אחרי החגים ;)
אני גם חושבת שאם ילד שותה לפני השינה שלא לדבר במהלך הלילה אין מצב לגמול לילה...

ו bason1661 תבדקי כי יש כאלא יותר יבשים מהשאר שצריכים יותר נוזלים -אח שלי עד היום-אבא לילד יכול לקום באמצע הלילה חצי מעולף ללגום איזה אגם ולהמשיך לישון כך שלפעמים זה סתם נחמד לשתות באמצע הלילה ולפעמים זה צורך...

בהצלחה לכולם!(כל המתפלל ;) תתפללו על השאר שילך להן בקלות זה יעזור גם להן וגם לכן...)

• הוסף לסימניות
רופא אמר לי שעד גיל 5 זה נורמלי להרטיב בלילה
אז אני משאירה את הילדים עם טיטולים בלילה עד גיל 5
יש ילדים שקמים יבשים אז כבר לא צריך
אבל לא צריך לגמול אותם
כי זה לא משהו נשלט שהם יכולים להחליט לקום יבשים

מעל גיל 5 או יותר זו כבר בעיה רפואית
יש זמזם שאפשר לקנות דרך קופת חולים
שמעיר את הילד אם הוא מתחיל להרטיב
יש כדור שלוקחים לפני השינה למשך תקופה
ואח"כ זה אמור להסתדר לבד
אבל איתו צריך לזכור לא לשתות שעה לפני השינה
והוא לא עוזר במאת האחוזים

הבן שלי לקח אותו במשך שבועיים לפני שנה
ומאז הוא קם יבש רוב הבקרים
אבל עדיין הוא יכל לפספס פעם בשבועיים
אני שוקלת אם לתת לו שוב את הכדור.
המון הצלחה לכל המתחבטות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י profession;1357778:
אני גם חושבת שאם ילד שותה לפני השינה שלא לדבר במהלך הלילה אין מצב לגמול לילה...

לגבי כל אלו שכתבו שגמילת לילה מחייבת גם גמילה מבקבוק, לא בהכרח מחייב!

ביתי בת 3 וארבעה חודשים, נגמלה לפני 3 חודשים יום ולילה יחד ועדיין שותה בקבוק כל לילה לפני השינה (לפעמים חצי, לפעמים נרדמת איתו מלא, אבל הולכת לישון עם בקבוק...).
לדעתי ומנסיוני, הסוד הוא לגמול בו זמנית יום ולילה.
כמובן בלילות הראשונים לקחת פעמיים בלילה לשירותים, למשל ב-12 בלילה ואם מתעוררים בלילה לתינוק נוסף (כמו שהיה אצלי) אז לוקחים שוב.
אצלי היא לא היתה עושה כלום כשהייתי לוקחת אותה בפעמים האלה לשירותים אז אחרי 3 ימים הפסקתי לקחת אותה וב"ה לא הרטיבה.

ודאי לי שזו סייעתא דשמייא מיוחדת, אם בנותי הגדולות כן הייתי צריכה לקחת תקופה מסויימת בלילות לשירותים כדי שתקומנה יבשות - אבל שיטת ה"אין טיטול ביום ובלילה" הוכיחה את עצמה. לדעתי זה פחות מבלבל את הילדים - האם עכשיו יש טיטול או אין טיטול?!

מה שכן - אני לא ממהרת לגמול. מחכה שהילדים יהיו מוכנים וירצו בכך. וכשרואים שהילד מוכן ושבמשך יום שלם היה לו פספוס אחד, אפשר להחליט שגומלים ומורידים טיטול לתמיד. אם היו יותר פיספוסים מחזירים את הטיטול עד לניסיון הבא...

שיהיה בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1357817:
לגבי כל אלו שכתבו שגמילת לילה מחייבת גם גמילה מבקבוק, לא בהכרח מחייב!

ביתי בת 3 וארבעה חודשים, נגמלה לפני 3 חודשים יום ולילה יחד ועדיין שותה בקבוק כל לילה לפני השינה (לפעמים חצי, לפעמים נרדמת איתו מלא, אבל הולכת לישון עם בקבוק...).
לדעתי ומנסיוני, הסוד הוא לגמול בו זמנית יום ולילה.
כמובן בלילות הראשונים לקחת פעמיים בלילה לשירותים, למשל ב-12 בלילה ואם מתעוררים בלילה לתינוק נוסף (כמו שהיה אצלי) אז לוקחים שוב.
אצלי היא לא היתה עושה כלום כשהייתי לוקחת אותה בפעמים האלה לשירותים אז אחרי 3 ימים הפסקתי לקחת אותה וב"ה לא הרטיבה.

ודאי לי שזו סייעתא דשמייא מיוחדת, אם בנותי הגדולות כן הייתי צריכה לקחת תקופה מסויימת בלילות לשירותים כדי שתקומנה יבשות - אבל שיטת ה"אין טיטול ביום ובלילה" הוכיחה את עצמה. לדעתי זה פחות מבלבל את הילדים - האם עכשיו יש טיטול או אין טיטול?!

מה שכן - אני לא ממהרת לגמול. מחכה שהילדים יהיו מוכנים וירצו בכך. וכשרואים שהילד מוכן ושבמשך יום שלם היה לו פספוס אחד, אפשר להחליט שגומלים ומורידים טיטול לתמיד. אם היו יותר פיספוסים מחזירים את הטיטול עד לניסיון הבא...

שיהיה בהצלחה!

נכון מאוד!
גיסתי שמה לילדים טיטול בלילה כדי "שיתפרקו" על כל היום ולדעתי היא עושה מעשה לא נכון [זה לא המעשה היחיד שאני חולקת עליה...]
עם כל זה זה גם תלוי בילד, אמא שלי ייבשה את כולם בלילה וביום ביחד והיו ילדים שהמשיכו להרטיב ונזקקה לזמזם כדי להעיר אותם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1357773:
:eek::eek:
הגננת של הבת שלי אמרה לי כן להראות שאני כועסת.. וזה מה שעשיתי
(לפעמים מודה שכעסתי באמת...זה כבר היה לא נורמלי!!!כאילו היא עושה בכוונה או משהו אחרי שביקשתי ממנה ללכת כן לשירותים)

למה לא???
גם אני אשמח שתסבירי.
עדיין שום דבר לא עזר...
את בעצמך עונה את התשובה.
מאד חשוב להעביר לילד שהוא לא עושה את זה לנו- אלא לעצמו.
ושלא יקח את זה למקום של מניפולציה.
כשילד שלי מפספס-
אני משתדלת לשמור על כבודו ואומרת בטון רגוע:" חבל שלא הספקת לעשות בש' "וכו'
"זה לא נעים לך להיות רטוב..."
הילד בעצמו מוריד ושם בכביסה.
כמה שפחות לדבר על הענין.
הרבה סבלנות ותפילה
לטווח ארוך זה מה שאמור לעזור-
ולהפך, למנוע בעיות של- כל פעם שרוצים להרגיז אותך אז...
זה הסבר מקוצר, מקווה שהובן
בהצלחה לכולן!

• הוסף לסימניות
אז גם אני באותה סירה...
גמלתי את הילד (בן 3) לפני חודש ביום, ועדיין בלילה היה עם טיטול.
שבוע שעבר ביקש ללכת לישון בלי טיטול, עליתי על הגל, והסכמתי.
בהתחלה הערתי אותו פעמיים בלילה, וקם יבש! הלילה הזה לא הערתי (רציתי לראות מה יהיה...) וב"ה קם יבש. אמנם לא קם לבד בלילה כמו שהגדול יותר עושה, אך קם יבש! ב"ה.
אני חושבת שכל הענין הוא לתת לילד את האחריות על הענין, ולא להשליך אותה עליך. ז"א את מחדירה לו במשך היום כל הזמן, שהוא הולך לשירותים בלילה, קם לבד, הוא גדול והוא אחראי לקום לשירותים. (רק בהתחלה להעיר, ואח"כ לתת לו את האחריות המלאה על כך. (זה לא נכון שזה לא נשלט, ודאי וודאי שכן!!!).
אם אתן לא נותנות את האחריות לילד, עד גיל 10 תצטרכו להוריד לשירותים כל לילה! ואני מכירה כאלו, שעושים טקס "הורדה לשירותים" את כל הילדים לפני שהולכים לישון....
אם כבר אז יש לי שאלה: את המלוכלך הילד מפחד לעשות בשירותים, יש לי מושב עם מדרגה בשביל שהילד יוכל לשבת בנוח ולהרגיש יציב, ואני מדברת איתו ע"כ הרבה, ונותנת לו פרסים די רציניים כשהוא עושה בשירותים (פעם אחת היה עדיין בסיר נראה לי שיצא לו ב"טעות", ופעם אחת התחיל בלבנים, ומהר הושבתי אותו בשירותים והמשיך לעשות, אז נתתי לו הרגשה שהוא הצליח, ונתתי לו את ההפתעה). אך עדיין הוא מפחד, ולחוץ מהענין, אני לא יודעת איך להרגיע אותו????? יש לציין שעד עכשיו היה עם טיטול בלילה וניצל את הענין לטובתו. אך עכשיו אין לו טיטול, ואין לו מנוס... אך הוא פשוט מתאפק!!! מה עושים???? יש לכן עיצה בשבילי / בשבילו???

• הוסף לסימניות
הבת שלי 4.5 עכשיו בתהליך גמילת לילה בפעם ה...
אני לוקחת אותה 5 פעמים בערך עד הבוקר ובינהם פספוסים...
יש טעם להמשיך להתעקש???

• הוסף לסימניות
נתתי לבתי הרבה בטחון. עובדה שזה הגיע מרצון שלה להוריד טיטול. ואני אומרת לה שאם יש לה לשירותים, היא צריכה לקום ולעשות. והיא מבינה מאוד, וזה לא עוזר.
היא מתחילה גן "גדולות" עכשיו ודווקא בגלל זה חשבתי שזה יכול לבוא ביחד, כי אז היא מרגישה גדולה בין גדולות, ולהיפך- זה לא "יעמיס" עליה.
אבל שום דבר לא עוזר. אפילו לא שיפור.........

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sari;1357914:
הבת שלי 4.5 עכשיו בתהליך גמילת לילה בפעם ה...
אני לוקחת אותה 5 פעמים בערך עד הבוקר ובינהם פספוסים...
יש טעם להמשיך להתעקש???
אני חושבת שלא. תלבישי לה טיטול בשקט, שלא יראו-כדי שלא תתבייש. ותראי לאן זה ממשיך. יש טיפול תרופתי שאומנם לוקח זמן, זה תלוי.... אבל הוא עוזר ב"ה!!!
מנסיון!!!

• הוסף לסימניות
תפסיקו לקחת בלילה לשירותים, מתוך שינה, זה לא עוזר לילד להיגמל ולשלוט על המנגנון.
זה עוזר לכן שהמצעים לא ירטבו.

תפסיקו למנוע שתיה מילד גם באמצע הלילה. אתם לא קמים רטובים אם שתיתם במהלך הלילה.
(כמובן שאני לא מדברת על בקבוק. איתו צריך להפסיק עוד לפני שמתחילים גמילה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימול;1357940:
תפסיקו לקחת בלילה לשירותים, מתוך שינה, זה לא עוזר לילד להיגמל ולשלוט על המנגנון.
זה עוזר לכן שהמצעים לא ירטבו.

תפסיקו למנוע שתיה מילד גם באמצע הלילה. אתם לא קמים רטובים אם שתיתם במהלך הלילה.
(כמובן שאני לא מדברת על בקבוק. איתו צריך להפסיק עוד לפני שמתחילים גמילה)

יכול להיות שלהפסיק בקבוק זה בהחלט פתרון חלקי, אבל לא לקחת בלילה ילדה שגם ככה מפחדת לקום לבד באמצע הלילה, זה לא פתרון, זה עזרה.
(ראיתי את האשכול שלך לפני שנה+, אשמח להכוונה ועזרה)

• הוסף לסימניות
אם היא מפחדת זה ודאי שונה.
אנחנו משאירים אור דלוק בשירותים וגם אור קטן בסלון שמפריד בין החדר שלהם לשירותים.

אם בכל זאת הילד מפחד, הדרכנו אותו/אותה שיקראו לנו ונבוא לקחת אותם לשירותים.

אבל לא הערתי ולא לקחתי מתוך שינה. וזה עבד תוך פחות משבוע.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....