ירושליםאיפה את גרה?
הייתה בגן , והגננת אמרה שהיא לא צפתה בילד אלא רק ישבה איתה בחדר נפרד והיא תיארה לה אותו . הפסיכולוגית שמעה [ולא התרגשה] והמליצה לה לעשות לו ולעוד כמה ילדים בגן פינת רוגע ''ועוד כמה שטויות כאלה '' - דברי הגננת .ופסיכולוגית של מחלקת חינוך בעיריה?
1- נתנה דוח , בדוח שנתנה לרופא התפתחותי היא תיארה אותו וכתבה בדיוק מה שכתבתי כאן . ובדוח שכתבה לועדה לגן ההנהגותי הגזימה מאוד. דוחות לא חופפים.אם את לוקחת מישהו פרטית היא יכולה להגיע לגן לראות אותו לתצפית, (מכירה פסיכולוגית שמגיעה לראות את הילד בכל הסביבות הטבעיות שלו..)
אבל זה עולה כסף וזה קצת יקר - תנסי לבקש מהגננת שאת נורא רוצה שתראה אותו מנתחת התנהגות מטעם הפיקוח
כרגע ממליצה לך לעשות את הדברים הבאים:
1- לבקש מהגננת שתמלא עליו דוח שמתאר את ההתנהגות שלו,
2 - לשבת איתה לשיחה ולהסביר לה שאת רואה את הקושי ורוצה לטפל בזה ולכן תשמחי אם תוכל לעזור לך - אל תדברי איתה על הגן ההתנהגותי אלא תסבירי לה שאת בדקת וראית שזה תהליך ולכן את רוצה להתחיל אותו (כמובן שאם לא יתאים את לא חייבת) ותשמחי לעזרה מצידה
3 - פניה לרופא הילדים או רופא התפתחותי (לא באמת משנה אם יש לך רופא טוב) ושיפנה אותך לאבחון של התפתחות הילד (יש אבחון משותף של קלינאית תקשורת ורפ"ע) - יכול להיות שאחרי שהם יראו אותו הם יוכלו לכוון אותך מה הלאה
4 - התחלה של טיפול. - נשמע לא נעים אבל זה יכול להיות רכיבה טיפולית או הידרותרפיה ויכול להיות משהו יותר עמוס.
5 - בדיקת ראייה ושמיעה דחוף!
לא...האם יש לגננת תעודת חינוך מיוחד?
אני מנסה להתבונן בזה ו 'להכריח' את עצמי למצוא אותו בזה , ויש לי שאלות אם אפשר .שלוש הקבוצות הללו מאופיינות לרוב בתחלואה משותפת (קו-מורבידיות) עם הפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות (DSM -5, 2013 – המדריך לאבחון ולסטטיסטיקה של הפרעות נפשיות). ניתן לאבחן הפרעות התנהגות כאשר שלושה או יותר מהקריטריונים הבאים מופיעים במהלך 12 החודשים הקודמים לאבחון, וכאשר קריטריון אחד לפחות מופיע בחצי שנה שלפני האבחון: אגרסיביות כלפי אנשים וחיות, הרס רכוש, גניבה או רמייה, הפרה חמורה של חוקים, וכאשר ההפרעה בהתנהגות גורמת לליקויים חמורים בתפקוד החברתי, האקדמי והתעסוקתי.
- התפרצות זעם תקופתית (Intermittent Explosive Disorder) – בקבוצה זו נכללים אנשים או ילדים עם התנהגות מתפרצת חוזרת, המאופיינת בקושי לשלוט בדחפים אגרסיביים, כגון אלימות מילולית או אלימות פיזית שאינה גורמת נזק לסובבים. התפרצויות אלו מוגזמות ביחס לסיטואציה הקיימת, אינן מתוכננות מראש, ומטרתן אינה להשיג דבר מה תכליתי.
קטונתי,אני מנסה להתבונן בזה ו 'להכריח' את עצמי למצוא אותו בזה , ויש לי שאלות אם אפשר .
הקריטריונים שמופיעים למטה. מה נקרא 'הפרה חמורה של חוקים' אצל ילד בן 3 וקצת ? האם זה שהוא לא יושב בריכוז זו הפרת חוק חמורה? כן , יכול להרוס רכוש מידי פעם ..ומה הם 'ליקווים חמורים בתפקוד החברתי / תעסוקתי ' בגילו ?
אני חושבת שגם כשיש היפראקטיביות וויסות חושי הדברים האלה יכולים לקרות...לא? מה מגדיר אותם בעיית התנהגות חריגה ?
כגננת חנ"מ:אני מנסה להתבונן בזה ו 'להכריח' את עצמי למצוא אותו בזה , ויש לי שאלות אם אפשר .
הקריטריונים שמופיעים למטה. מה נקרא 'הפרה חמורה של חוקים' אצל ילד בן 3 וקצת ? האם זה שהוא לא יושב בריכוז זו הפרת חוק חמורה? כן , יכול להרוס רכוש מידי פעם ..ומה הם 'ליקווים חמורים בתפקוד החברתי / תעסוקתי ' בגילו ?
אני חושבת שגם כשיש היפראקטיביות וויסות חושי הדברים האלה יכולים לקרות...לא? מה מגדיר אותם בעיית התנהגות חריגה ?
אכן . זה בשביל הזכאות ואמרה לי מראש שתגזים ...כגננת חנ"מ:
לא רואה עניין רב בלנסות לאבחן ילד לפי תיאורים כאלה - יש אנשי מקצוע בדיוק בשביל שלא כל אחד יחלק אבחונים למכביר. מה גם שבגיל 3 לא ממהרים לחלק אבחנות,
כתבת שהגננת כתבה שתי דוחות סותרים - תשאלי אותה למה? יכול להיות שהיא הייתה לחוצה שלא תקבלו את הזכאות לגן התנהגותי - תשאלי אותה אם זה הסיבה שהיא הגזימה (ולו בשביל ההרגשה שלך והידיעה מה נכון ומה לא.)
בלי בדיקות ראיה ושמיעה - לא יסתכלו עליך, לא בהתפתחות הילד ולא בוועדות- לכן זה כ"כ דחוף.לזה עוד לא ניגשתי אולי כי ניראלי שרואה ושומע מצוין ..
ואולי כי היא מלאה אותם בשתי תקופות שונות בשנה"ל- והיה שינוי התנהגותי ביחס לפעם הראשונה.תשאלי אותה למה? יכול להיות שהיא הייתה לחוצה שלא תקבלו את הזכאות לגן התנהגותי - תשאלי אותה אם זה הסיבה שהיא הגזימה (ולו בשביל ההרגשה שלך והידיעה מה נכון ומה לא.)
הארת את עייני בנוגע אליה . לא חשבתי על המצב מנקודת המבט הזו . ממש תודה גדולה. אשתדל לתגמל אותה כראוי .ואולי כי היא מלאה אותם בשתי תקופות שונות בשנה"ל- והיה שינוי התנהגותי ביחס לפעם הראשונה.
בתור גננת אני יכולה להעיד- שהרבה מאוד פעמים מנסים להקצין יותר את המצב, כדי להצליח לקבל זכאות
(ובסוד אומר- הרבה פעמים כותבים במדוייק את המצב ורק להורים אמרו שהקצינו, כי לא נעים להביא להורים טופס מלא בקשיי הילד וכאילו לומר להורים- זה הילד שלכם- כל קשייו פרוסים לפניכם...)
אגב, לכל הקוראות כאן את השרשור- אין לכם מושג איך מרגישה גננת שצריכה למלא טפסים כאלו (והיא מרגישה כך עם 3/4/5/6 הורים כל שנה ושנה...) - היא בין הפטיש לסדן- מצד אחד רוצה לעשות טוב לילד - ומצד שני היא צריכה כ"כ הרבה רגישות ועדינות כלפי ההורים ביחד עם יכולת הסבר ופעמים רבות שכנוע ואסרטיביות וכו'
כי אם לא, למה שתמלא? היא במילא לא תזכה להרגיש את הילד אחרי/ תו"כ קבלת הטיפול- כי זה רק בשנה"ל הבאה...
וזה המון המון המון כאב ראש, המון שיחות טלפון- עם ההורים, הק"ת המטפלת, המטפלת הרגשית, המרפאה בעיסוק וכו', מילוי טפסים, רדיפה אחרי הורים שקבעו תורים לאבחונים ובדיקות, החתמות של פיקוח, ישיבה בוועדות, אמירה של מצב הילד לאשורו! בוועדות - מול ההורים- ופעמים רבות מול 2 ההורים...
בלת"קאז הבן שלי גם קצת חסר גבולות . אבל אי אפשר להגיד שהוא לא ממושמע . נגיד שפך משחק שאני לא מסכימה אז אני אומרת לאסוף אז הוא מחייך לי לי ובורח ואר כך בא לאסוף כשמתאים לו ובקצב שלו. אבל נגיד הוא שואל אותי 'אמא את מרשה מספריים ? ' אם אגיד לו לא הוא לא ייקח , ואם הוא יקח הוא ישר יעזוב ויגיד לי "אמא התבלבלתי כשיהיה מותר תגידי לי "
כששאלתי אותו למה שוכב בריכוז אז הוא אמר 'כי כבר אין לי כח לשבת' . וכל יום מבטיח ש 'מחר הוא יישב יפה' וזה לא הולך לו .. : (
בדברים חוויתיים שעושים או בסיפור הוא יושב מרותק . גם כשהיא סיפרה על עשרת המכות הוא לא קם כי זה עניין אותו. גם כשהוא קם ולא יושב , הוא תמידדד יודע לספר מצוין מה למדו.
-חייבים את הבדיקות, אבל אפשר להעלות ילד בלי כל אלה, ולשלוח תוצאות בדיקות אח"כ.בלי בדיקות ראיה ושמיעה - לא יסתכלו עליך, לא בהתפתחות הילד ולא בוועדות- לכן זה כ"כ דחוף.
בעצם רוצים לשלול שהקשיים נובעים מבעיית ראייה או שמיעה כי אם זה ראייה או שמיעה מטפלים- והקושי נעלם ברגע.
יש לך דרך לפנות אלי בפרטי?ירושלים
נכון, אבל זמינות התורים- העיקר לבדיקות שמיעה- רחוקים מאוד, אגב, אם רוצים לקדם תור אפשר להתגמש ולבקש תורים בערים אחרות מעיר המגורים, למשל- בירושלים- כל פרבריה, ב"ב- ערי המרכז..-חייבים את הבדיקות, אבל אפשר להעלות ילד בלי כל אלה, ולשלוח תוצאות בדיקות אח"כ.
את אומרת את זה על סמך ידע? או כמו שכתבת על פי חשיבתך ההגיונית? כי לא כדאי להטעות...-לענ"ד מסמך קביל לגן רגשי-התנהגותי זה דו"ח פסיכיאטר או פסיכולוג עם המלצה, לא חייבים אבחנה מהנ"ל.
מה טועות הגננות?-בניסיון שלי, להעלות ילד לוועדת אפיון וזכאות זה הרבה עבודה וזמן לגננת. גננות טועות, אבל לא הכרתי גננת שמחפשת סיבה לעשות את כל העבודה הזאת.
1-כ ן, זה נכון. כדאי גם להתקשר כל יום-יומיים לבקש אם יש ביטולים.1-נכון, אבל זמינות התורים- העיקר לבדיקות שמיעה- רחוקים מאוד, אגב, אם רוצים לקדם תור אפשר להתגמש ולבקש תורים בערים אחרות מעיר המגורים, למשל- בירושלים- כל פרבריה, ב"ב- ערי המרכז..
2-את אומרת את זה על סמך ידע? או כמו שכתבת על פי חשיבתך ההגיונית? כי לא כדאי להטעות...
3-מה טועות הגננות?
אני ממש ממש לא באתי לאבחן...אני מנסה להתבונן בזה ו 'להכריח' את עצמי למצוא אותו בזה , ויש לי שאלות אם אפשר .
הקריטריונים שמופיעים למטה. מה נקרא 'הפרה חמורה של חוקים' אצל ילד בן 3 וקצת ? האם זה שהוא לא יושב בריכוז זו הפרת חוק חמורה? כן , יכול להרוס רכוש מידי פעם [אבל ברב מוחלט של הפעמים בלי עניין להרוס בעצם . אלא מתעסק או זורק ונהרס. לפעמים רואה את אחותו מציירת ומקשקש לה על הדף .. נחשב ? ]..ומה הם 'ליקווים חמורים בתפקוד החברתי / תעסוקתי ' בגילו ?
אין לי פרטייש לך דרך לפנות אלי בפרטי?
אולי אוכל לעזור לך בזה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים