גן חיות התנכי

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
תמונות מאד יפות.

• הוסף לסימניות
מיוחד!
זה עם עדשה ארוכה (איזה?) או חתכת בפוטושופ?

• הוסף לסימניות
תמונות יפות מאד! נשמח לראות עוד... (לחובבי בעלי החיים)

• הוסף לסימניות
ממש יפה!!
שיחקת אותה:)

• הוסף לסימניות
תמונות יפות
הראשונה קצת שרופה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לאה 22;2067644:
תמונות מאד יפות.

נכתב ע"י yaffab;2067930:

נכתב ע"י שרינה;2067939:

תודה!

נכתב ע"י מליון דולר;2067949:
מיוחד!
זה עם עדשה ארוכה (איזה?) או חתכת בפוטושופ?

אכן עדשה ארוכה= 18-270 של טמרון. הבאתי אותה מראש כי ידעתי שאצטרך אורך מוקד ארוך. חלק מהתמונות חתוכות לקבלת תקריב יתר [החיות היו רחוקות מאוד שגם בטלה מקסימלי זה לא הספיק]. החיתוך היה מחושב.
לקבלת חדות יתר השתמשתי בנקודת פוקוס אמצעית. זה יותר נוח ובד"כ פחות פיספוסי פוקוס בעדשה שכזו+שימוש בתכנית ה'SHARPNESS' (הגברת החדות) שמאוד מוסיפה לעדשות מסוג זה.
הייתי חייב לשפר את הצבעים בעריכה מי פחות ומי יותר בשל האופטיקה הירודה שלה. היא טובה בעיקר למקומות מוארים במיוחד (כמו למשל התמונה הראשונה).

נכתב ע"י INTERIORD;2067969:
תמונות יפות מאד! נשמח לראות עוד... (לחובבי בעלי החיים)

נכתב ע"י שירה בנט;2067990:
לא מספיק תמונות רוצים עוד,מדהים

בעז"ה בהמשך.

נכתב ע"י יצחק212;2067971:
ממש יפה!!
שיחקת אותה:)

תודה. אבל 'שחקת אותה' נראה לי זול מדי. אני ממש לא שחקתי. זה לא יצא לי ב'פוקס'. עבדתי קשה מאוד עם שיקול דעת מהיר לתפיסה ותיעוד טוב ע"פ כללי הצילום והנסיון. לא פחות קשה מאירוע ביום חם שכזה. אבל זה הסיפוק וחלק מהתחביב להשיג כמה שיותר תוצאות טובות יותר. ולראות התקדמות ושיפור אישי במקצוע.

נכתב ע"י קקטוס;2067994:
תמונות יפות
הראשונה קצת שרופה

צודק. מורגש לעין מקצועית! מודע לזה לאחר ההעלאה. רציתי תמונה מוארת כאפשר. הגברתי פיצוי חשיפה בערך שני שלישי סטופ. כנראה שטעיתי בשליש סטופ. [קשה לעבוד על מנואל במקום כזה שכל רגע יש שינוי בין מקומות מוארים למוצללים = זה פשוט בלתי אפשרי לשנות ולכוון כל רגע. כשמדובר על מעל 600 תמונות].

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראובן 10;2068099:
תודה. אבל 'שחקת אותה' נראה לי זול מדי. אני ממש לא שחקתי. זה לא יצא לי ב'פוקס'. עבדתי קשה מאוד עם שיקול דעת מהיר לתפיסה ותיעוד טוב ע"פ כללי הצילום והנסיון. לא פחות קשה מאירוע ביום חם שכזה. אבל זה הסיפוק וחלק מהתחביב להשיג כמה שיותר תוצאות טובות יותר. ולראות התקדמות ושיפור אישי במקצוע.

צודק! מכיר מקרוב את מה שכתבת..
בפרט בצילום של בעלי חיים [כשאתה לא יודע מתי אחד מהם יחליט לזוז, ואיך..],
לפעמים ממש קשה להשיג תוצאה משביעת רצון, אבל נכון הסיפוק והלימוד שבדבר הוא אדיר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ראובן 10;2068099:
צודק. מורגש לעין מקצועית! מודע לזה לאחר ההעלאה. רציתי תמונה מוארת כאפשר. הגברתי פיצוי חשיפה בערך שני שלישי סטופ. כנראה שטעיתי בשליש סטופ. [קשה לעבוד על מנואל במקום כזה שכל רגע יש שינוי בין מקומות מוארים למוצללים = זה פשוט בלתי אפשרי לשנות ולכוון כל רגע. כשמדובר על מעל 600 תמונות].
דווקא במקומות כאלה אני לא עובד על מצבים אוטומטים, כי אני לא מכיר אותם מספיק....
במנואל אני מרגיש על בטוח, במצבים אוטומטים, לא.
מספיק שהחיה תזוז כמה סנטימטר, ותחשוף קיר מואר מאחוריה, או איזה קטע כהה יותר ברקע, והחשיפה תשתנה, תלוי כמובן בשיטת מדידת האור.
במנואל, גם אם החיה זזה, החשיפה לא משתנה בשל תזוזות של החיה, אתה יודע מה אתה רוצה לקבל, ולפי זה אתה חושף.
בנוסף, במצבים חצי אוטומטים אתה מקבל שינוי בעומק השדה כתוצאה מסגירת / פתיחת הצמצם, ואת זה אני לא אוהב.

נ.ב. מי ביקש ממך לצלם 600 תמונות? קיבלת ג'וב בתנכ"י?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;2068160:
דווקא במקומות כאלה אני לא עובד על מצבים אוטומטים, כי אני לא מכיר אותם מספיק....
במנואל אני מרגיש על בטוח, במצבים אוטומטים, לא.
מספיק שהחיה תזוז כמה סנטימטר, ותחשוף קיר מואר מאחוריה, או איזה קטע כהה יותר ברקע, והחשיפה תשתנה, תלוי כמובן בשיטת מדידת האור.
במנואל, גם אם החיה זזה, החשיפה לא משתנה בשל תזוזות של החיה, אתה יודע מה אתה רוצה לקבל, ולפי זה אתה חושף.
בנוסף, במצבים חצי אוטומטים אתה מקבל שינוי בעומק השדה כתוצאה מסגירת / פתיחת הצמצם, ואת זה אני לא אוהב.

נ.ב. מי ביקש ממך לצלם 600 תמונות? קיבלת ג'וב בתנכ"י?

לי יותר נוח לעבוד על פרוגרם במצבים האלה. ואני אסביר.
נניח וצילמתי 15 איזורים. ובכל איזור יש כמה וכמה מקומות מוצללים ומוארים. לפי זה תצרך לכוון עשרות פעמים [אם אתה על מנואל]. אבל לא רק זה הנקודה. לפעמים החיה פתאום נעמדת בדיוק איך שאתה רוצה. ולא פעם ולא פעמיים חיכתי לה עד שתעמוד כמו שאני רוצה. עד שתכוון לאיזור המוצלל-מואר כבר פספסת. לכן עבדתי בשונה מבדרך כלל על מנואל אלא על פרוגרם (בודאי לא על אוטומאט).
לפי מה שכתבת אם אעבוד על מנואל. אפספס הרבה פעמים. היתרון של הפרוגרם הוא שינוי החשיפה לפי תנאי השטח. ולכן גם אם אתה זז ממקום מואר למוצל המצלמה מיד משנה את החשיפה.
ובשונה ממנואל שאתה על מצב קבוע אם לא שינית את החשיפה באופן ידני התמונה או תשרף [ממעבר מקום מוצל למואר] או תצא שחורה [ממואר למוצל].

בקיצור לעבוד על מנואל יהיו הרבה פיספוסים+טרחה יתירה [בצילום שכזה].

הגבלתי ISO כמדומני ל3200. כיוון שלרוב היה שמש חזקה. באופן אוטומאטי המצלמה כיוונה את האיזו ל100 והצמצם באיזור ה8 שזה בדיוק מה שאני מחפש. מיצוי אופטימאלי של העדשה. לתריס כן היה משחק. עומק שדה רדוד גם קיים בצמצמים אלו. כי בד"כ עבדתי על אורך מוקד ארוך. במקומות המוצללים יותר הISO טיפס קרוב ל800. ובמקומות המוצללים לגמרי אף יותר. הפעלתי את תוכנית הורדת הגרעיניות של קנון [לא יודע איך זה בניקון] והייתי מרוצה.
ובמקומות שרציתי כיוון שהייתי על פרוגרם אז הגברתי פיצוי חשיפה.

אין לי ג'וב בתנכ"י. אבל כשכבר לקחתי מצלמה איתי. נכנסתי לשוונג. ולא הרפתי. זה פשוט כיף. למצות לגמרי את העדשה-מצלמה. ולתעד. לא סתם. אלא בנסיון מתמיד של להגיע לתמונות כמה שיותר טובות. זה חלק מהתחביב-מקצוע שלי.
לפעמים להיות משוגע זה דבר טוב;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצחק212;2068153:
צודק! מכיר מקרוב את מה שכתבת..
בפרט בצילום של בעלי חיים [כשאתה לא יודע מתי אחד מהם יחליט לזוז, ואיך..],
לפעמים ממש קשה להשיג תוצאה משביעת רצון, אבל נכון הסיפוק והלימוד שבדבר הוא אדיר.

לגמרי כמו שכתבת.
ואכן, זה ספוק עצום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת