התייעצות גן שפתי התייעצות

מצב
הנושא נעול.
גן תקשורת זה למי שמאובחן עם ASD,
כיתה קטנה בתוך גן רגיל? כמה ילדות?
אני לא מכירה אבל אולי קיים דבר כזה.
אצלינו יש, וגם למדתי בגן כזה בעבר. (ומקווה לשלוח לשם שנה הבאה. השדנה לא היינו זכאים, שנה הבאה הלוואי)
יש גן רגיל וילדים שזכאים לגן שפה נמצאים חצי יום בגן הרגיל וחצי יום בגן שפה.

אצלינו יש, וגם למדתי בגן כזה בעבר. (ומקווה לשלוח לשם שנה הבאה. השדנה לא היינו זכאים, שנה הבאה הלוואי)
יש גן רגיל וילדים שזכאים לגן שפה נמצאים חצי יום בגן הרגיל וחצי יום בגן שפה.
והם נתרמים מהגן הרגיל?
או שהם לא פה ולא שם?

והם נתרמים מהגן הרגיל?
או שהם לא פה ולא שם?
ברור. הם חלק מהגן. זה קבוצה מתוך הגן, בלי ילדות נוספות. בגן הרגיל הן מקבלות את החברה הרגילה, ההתנהגויות הרגילות, את הלהסתדר בתוך חברה של 22 ילדות.

אותי מעניין לדעת אם יש אופציה עבור ילד עם קשיים רגשיים שבודד מאד חברתית ושנה הבאה כנראה יעבור לגן שפה.
האם יש דרך שאפשר לעזור לו עוד השנה?
הוא נמצא כבר בטיפול של קלינאית תשורת ומרפאה בעיסוק, בנוסף לכך יש דרך אולי להכניס סיוע לתוך הגן, עוד השנה אפילו בתשלום, של מישהי שתחזק לילד את התחום התקשורתי בינו לבין הילדים בגן?
ממש כואב הלב על חצי שנה שתלך לפח עד שנה הבאה.....

שלום! אני גננת בבית יעקב וקראתי את כל האשכול.
בתור גננת אין לי שום אינטרס אישי לשלוח ילד לעזרה כלשהיא. לא מקבלת כסף נוסף, לפעמים ההורים כועסים עלי שאני אומרת שהבת שלהם בעייתית וכו', אני צריכה למלא שאלונים, להקליד בבית שאלון נוסף לוועדות על חשבון זמני האישי, ללכת לוועדה ועוד.
הסיבה היחידה שאפנה לאמא של הילד היא טובת הילד!!
אם באבחון של קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק המליצו על גן שפה- כנראה שהילד באמת צריך גן שפה. אני קוראת מלא אבחונים ויש המלצה כזאת רק במקרים בהם באמת צריך גן שפה. אם היה מספיק קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק היו מאשרים לך את שתיהם ולא ממליצים על גן שפה. ואם היה מספיק רק גננת שילוב היו ממליצים רק על זה ולא על גן שפה.
מנסיון שלי בעבר- לפני מס' שנים המלצתי להורים על גן שפה וההורים התעקשו שלא צריך ושהם ישקיעו בה יותר שעות וכו' היום הילדה בכיתה מקדמת (בעיקר בגלל שהיא לא יודעת לקרוא טוב) והאמא (שאני מכירה אותה) אוכלת את הלב שלא הקשיבה לי. ואומרת שאולי הייתה יכולה למנוע את זה?
לגבי השאלה- אם מתלבטים בין גן שפה לגננת שי"ח (גננת שילוב. זה אותו דבר) חייבים להגיד לגננת כי זה 2 וועדות שונות והגננת צריכה למלא שאלון לכל וועדה, ואז ההורים יכולים להחליט רק בסוף השנה מה הם רוצים.
מקווה שעזרתי למי שבאמת צריכה...

שלום! אני גננת בבית יעקב וקראתי את כל האשכול.
בתור גננת אין לי שום אינטרס אישי לשלוח ילד לעזרה כלשהיא. לא מקבלת כסף נוסף, לפעמים ההורים כועסים עלי שאני אומרת שהבת שלהם בעייתית וכו', אני צריכה למלא שאלונים, להקליד בבית שאלון נוסף לוועדות על חשבון זמני האישי, ללכת לוועדה ועוד.
הסיבה היחידה שאפנה לאמא של הילד היא טובת הילד!!
אם באבחון של קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק המליצו על גן שפה- כנראה שהילד באמת צריך גן שפה. אני קוראת מלא אבחונים ויש המלצה כזאת רק במקרים בהם באמת צריך גן שפה. אם היה מספיק קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק היו מאשרים לך את שתיהם ולא ממליצים על גן שפה. ואם היה מספיק רק גננת שילוב היו ממליצים רק על זה ולא על גן שפה.
מנסיון שלי בעבר- לפני מס' שנים המלצתי להורים על גן שפה וההורים התעקשו שלא צריך ושהם ישקיעו בה יותר שעות וכו' היום הילדה בכיתה מקדמת (בעיקר בגלל שהיא לא יודעת לקרוא טוב) והאמא (שאני מכירה אותה) אוכלת את הלב שלא הקשיבה לי. ואומרת שאולי הייתה יכולה למנוע את זה?
לגבי השאלה- אם מתלבטים בין גן שפה לגננת שי"ח (גננת שילוב. זה אותו דבר) חייבים להגיד לגננת כי זה 2 וועדות שונות והגננת צריכה למלא שאלון לכל וועדה, ואז ההורים יכולים להחליט רק בסוף השנה מה הם רוצים.
מקווה שעזרתי למי שבאמת צריכה...

הבת שלי, בת 4, עברה אבחון של קל"ת והיא יעצה לנו גן שפה

הבעיה אצל הבת שלי שהיא די בישנית ולא מכירה את "המושגים" שהקל"ת אמרה לה, כמו לחזור על משפט עם מילים שהיא לא מכירה ולא שומעת......
לא משנה בדיוק מה היה
אבל בבית הילדה פשוט מדברת המון וברור, ברכה שלמה
יש לה אי אלו חיתוכי אותיות בודדות, שאת זה הקל"ת שמעה

יש דרך להוכיח להם שהילדה שונה בבית מכל האבחון שעשו לה?
אני לא רוצה גם שפה!!!

תודה לך!

הבעיה אצל הבת שלי שהיא די בישנית ולא מכירה את "המושגים" שהקל"ת אמרה לה, כמו לחזור על משפט עם מילים שהיא לא מכירה ולא שומעת......
לא משנה בדיוק מה היה

אני לא רוצה גם שפה!!!

תודה לך!
כדאי לקחת בחשבון שגם בגן הילדה שונה מאשר בבית... הרבה פעמים ההורים מבינים את הילד יותר טוב, וגם קל לו יותר להתבטא בסביבה תומכת כמו בבית, ולכן בעיות פחות באות לידי ביטוי בבית מאשר מחוץ לבית.
אם יש סיבה לפקפק במקצועיות האבחון אפשר ללכת לאחבון נוסף אצל קלינאית אחרת, אבל עצם זה שבבית נראה לך יותר טוב מאשר באבחון לא אומר שהאבחון שגוי.
(אגב, הבאת בתור דוגמה לדיבור ברור דווקא ברכה. שימי לב שדקלום של טקסט קבוע זה משהו אחר מאשר דיבור)

לא משנה בדיוק מה היה

אני לא רוצה גם שפה!!!

תודה לך!
למה את לא רוצה גן שפה?
קודם תחשבי עם עצמך מה הכי נכון לך ולילדה שלך. מנסיון- זה באמת סטיגמה מהסביבה ואני באמת חושבת שזה קשה, ומעריכה כל אמא ש"מוותרת" על הכבוד שלה ושמה את הבת שלה בגן שפה. ואם את עדיין לא רוצה- אף אחד לא יכול להכריח אותך.
ובאמת כמו ש @ח.ג.ג'. אמרה- לצטט בע"פ זה עדיין לא מראה על דיבור ובטח לא על הבנה. אפשר לדקלם בלי להבין מילה...
וחוצמיזה שבד"כ על בעיות הגיה לא שולחים לגן שפה, ככה שילדה יכולה לדבר בצורה ברורה ומובנת לגמרי ועדיין ללכת לגן שפה כי יש בעיה בהבנה.

לא משנה בדיוק מה היה

אני לא רוצה גם שפה!!!

תודה לך!
דבר ראשון תעשי את כל התהליך וכל מה שצריך כדי לקבל גן שפה או גננת שיח , אחר כך תחשבי אם לשלוח אותה כדי שלא תתקעי שבסוף תרצי ולא תוכלי כי יהיה מאוחר מידי, אישית לא מבינה מה השם הרע שעושים לגן שפה -מכירה מלא ילדות שהיו בגן שפה כמה שנים ולא רואה בזה שום בעיה או פחיתות כבוד, כולה ילדה היתה צריכה עזרה וקיבלה אותה

אני לא רוצה גם שפה!!!
מעבר למה שענו לך,
שבי עם עצמך, קחי דף ועט , תצרי טבלה עם 2 עמודות, בצד אחד תכתבי "
"למה אני לא רוצה גן שפה"
ובצד שני, תכתבי במה יכול להועיל לביתך הגן שפה,
את לא צריכה לשתף אף אחד במה שכתבת,

רק תזכרי שלושה שותפים באדם, הקב"ה אביו ואמו... ולא אף שכנה סבתא אחות גיסה או חמות, וכד'
ותבדקי טוב טוב שאת עונה ביושר לנשאת נותת באמונה... ללא שיקולים זרים...

ולכ המתלבטים כאן: אני לא שמעתי שבשידוכים מבררים היכן הילד/ה למד/ה בגיל 4 אצל הגננת צילה בגן רגיל או אצל הגננת גילה בגן שפה..., לא שזה אמור להיות שיקול..

לא משנה בדיוק מה היה

אני לא רוצה גם שפה!!!

תודה לך!
עוד נקודה,
לעיתים אנחנו ההורים בבית לא רואים את הקשיים שיש לילד כיוון שאין לנו אינדיקציה של החתך גיל שלו.
הגננת בגן רואה את הילד מול ילדים בני גילו והקשיים ממש קופצים לה מול העיניים.

כל אלו שכותבות ששלחו לגן שפה
אנא עזרתכן!
לגן שפה יש צורך ברופא התפתחותי
התור בעוד כמה חודשים.
איך מזרזים?
אני חוששת לפספס בגלל שאין תור לרופא כזה

לא משנה בדיוק מה היה

אני לא רוצה גם שפה!!!

תודה לך!
בתור אחת שמעבירה אבחונים כאלו. אלו אבחונים שהעבירו למאות ילדים ובדקו את הממוצע לגיל. אם הילדה לא הכירה את המושגים ולא הצליחה לבצע את ההוראות של האבחון. אז יש לה איזשהו קושי ביחס לבני הגיל.
ילדה שמדברת המון וברור זה מצויין. אבל שפה זה גם הבעה גם הבנה, גם עיבוד שמיעתי, גם חשיבה... (וכמו שכתבו דקלום של ברכה לא דומה להבנה של תכנים בגן, וביצוע הוראות וכו')
וכן במקרה שמדובר בילד מאוד רגיש וביישן הקופה נוטה לאשר "טיפול אבחוני" למשך מספר מפגשים שבהם ניתן ליצור קשר טוב עם הילד ולהפיק יותר תועלת מהאבחון.
מלבד זאת, כמו שכתבתי בעבר. כדאי מאוד להתחיל את התהליך ולהגיש בקשה, ובמקביל גם להתחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת. עם ההתקדמות בטיפול גם את וגם הקלינאית תוכלו יחד לדון בצורך לגן שפה.
בהצלחה רבה רבה!

אנא עזרתכן!
התור בעוד כמה חודשים.
איך מזרזים?
אני הגשתי מסמכים לגן שפה ולא נדרשתי להפניה מרופא התפתחות, זה אולי יכול לעזור אך לא חובה, לפי מה שהבנתי

אנא עזרתכן!
התור בעוד כמה חודשים.
איך מזרזים?
אפשר להתחיל את הרישום לעלות את המסמכים שיש
ובהמשך לעלות גם את הרופא התפתחותי.
(הועדות מתחילות אחרי פסח, כך שיכול להיות שתספיקי את הרופא התפתחותי לפני הועדה)

שלום וברכה,
הבן שלי בן שנתיים וחצי יש לו עיכוב בדיבור אבל אין כלל בעיה בהבנה האם דבר זה מצריך בדרך כלל גן שפתי?
אשמח לעזרה בענין.

אני לא רוצה גם שפה!!!
למה?
את יודעת איזה מתנה את מעניקה לה בשנה הזאת?
תעזבי סטיגמה מה אומרים
הבת שלי עלתה לכיתה א' והמורה לא הבינה למה היתה בכלל בגן שפה שאלה את המנהלת ואמרה לה ככה זה מקובל מהעיר שהם באים(עברנו דירה ) כל ילד שיכול נותנים לו
אבל זה שטויות הם לא הכירו אותה לפני שנתיים קושי פה וקושי שם אבל עכשיו היא חרוצה קיבלה תעודה חלקה קוראת שוטף כותבת מעולה חשבון מצוין זה רק בזכות הגן שפה ואם היא לא היתה בטוח שהיא הייתה מדדה מאחור

זה לא שלא הייתי מאוכזבת בתחילה זה מאוד תלוי, מהעיר שאני הגעתי יש גני שילוב שזה חלק מהגן הרגיל ורק בהמשך יוצאים ופה ממש הרגשתי שזה חינוך מיוחד וגם רצו לשים אותה רמה פחות כדי שתהיה שנתיים לכתחילה כי הם מקבלים אישור לשלוש שנים ואני התעקשתי על הגן הכי גבוהה מקסימום תישאר שנתיים (ובאמת כך היה) אבל כל הזמן לעקוב שהיא מקבלת כל מה שהיא צריכה וזכאית וכמובן שהיא לומדת עם בנות ברמה שלה ושטוב לה שם

שלום וברכה,
הבן שלי בן שנתיים וחצי יש לו עיכוב בדיבור אבל אין כלל בעיה בהבנה האם דבר זה מצריך בדרך כלל גן שפתי?
אשמח לעזרה בענין.
כדאי לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת שהיא תמליץ כן או לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה